leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Steeneik (Quercus ilex)

Bij Bomenbezorgd.nl vind je een divers assortiment van de steeneik (Quercus ilex). De steeneik is winterhard wanneer hij geplant wordt in de volle grond. Een groenblijvende steeneik (Quercus ilex) geeft sfeer in de tuin. Steeneiken worden binnen 5 werkdagen bezorgd, aanplanten van deze bomen behoort ook tot de opties.

  • In verschillende vormen verkrijgbaar
  • Prachtig glanzend lancetvormig blad
  • Gemakkelijk te snoeien
  • Mooie gele bloemen in bloeiperiode

Bij Bomenbezorgd.nl vind je een divers assortiment van de steeneik (Quercus ilex). De steeneik is winterhard wanneer hij geplant wordt in de volle grond. Een groenblijvende steeneik (Quercus ilex) geeft sfeer in de tuin. Steeneiken worden binnen 5 werkdagen bezorgd, aanplanten van deze bomen behoort ook tot de opties.

  • In verschillende vormen verkrijgbaar
  • Prachtig glanzend lancetvormig blad
  • Gemakkelijk te snoeien
  • Mooie gele bloemen in bloeiperiode
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Wat moet je weten over de Quercus ilex

De steeneik in het Latijns Quercus ilex is een bladhoudende en dus groenblijvende boom. Dat betekent dat je het gehele jaar door kunt genieten van een mooie, groene boom in je tuin. Daarnaast is de boom winterhard en kan hij een kortstondige vorst periode van -15 graden Celcius verdragen. Wel raden wij aan om de boom te planten als de kans op strenge vorst nihil is, omdat een steeneik nog kwetsbaar is wanneer hij net aangeplant en nog niet geworteld is. 
Plant je de steeneik toch voor een vorstperiode, zorg er dan voor dat de steeneik voldoende water krijgt voordat het gaat vriezen, zodat hij nog voldoende vocht kan opnemen. Als je een steeneik in de zomer aanplant, dan is het belangrijk om de boom in de weken na het aanplanten voldoende water te geven en dit de eerste groei jaren te blijven doen.

BOMENTA(L)K #27 | De steeneik

youtube placeholder

De verzorging van een steeneik

Een steeneik heeft een redelijk fijne vertakking. Door deze fijne vertakking kan deze boom goed in een vorm gesnoeid worden (de boom wordt bij levering vaak piramidaal of cilindervormig bezorgd, wanneer dit geen leiboom betreft). Snoei groenblijvende steeneiken altijd in maart of april wanneer kans op (strenge) vorst nihil is.

Verder is het belangrijk dat de Quercus ilex geplant wordt op een plek waar de grond goed waterdoorlatend is. Een steeneik houdt van een beschutte plek en het mooiste is dat de steeneik niet op een plek staat waar het volle oostenwind kan krijgen. Het is belangrijk dat de steeneik de eerste 3 tot 4 jaar na aanplant goed beschermd wordt tegen vrieskou. Geef de steeneik veel water wanneer er een langdurige vorstperiode voorspeld wordt. De boom kan dan nog vocht op nemen om te verdampen.

SnoeiTips #3 | Steeneik

youtube placeholder
Verzorgingstips

Ja! Je kunt het hele jaar door een steeneik (Quercus ilex) aanplanten, behalve bij vorst. Dan is het namelijk moeilijk om het plantgat te graven. Daarnaast is het voor de boom niet optimaal om de potkluit bloot te stellen aan de vorst.

Bij aanplant in de zomer is het belangrijk om de steeneik op het juiste moment voldoende water te geven.

Mocht je twijfelen of je de steeneik wel zelf wilt aanplanten? Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze aanplantservice, zodat je zeker weet dat het goed staat. Daarnaast is onze klantenservice altijd bereid om je tips te geven over het aanplanten van je steeneik.

Ja. De steeneik is redelijk winterhard en kan een kortstondige vorst periode van -15 graden Celsius verdragen. Een steeneik (Quercus ilex) is het meest kwetsbaar voor vorst wanneer hij net is aangeplant en nog niet geworteld heeft. Ons advies is dan ook om een steeneik te planten wanneer kans op strenge vorst nihil is.

Wanneer je vlak voor een vorstperiode een steeneik aanplant is het verstandig om de boom goed voor te bereiden op de winter. Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt voordat het gaat vriezen, zodat hij nog voldoende vocht kan opnemen en dus niet uitdroogt wanneer de grond gesloten wordt door een vorst laagje.

Ja! De steeneik (Quercus ilex) is een bladhoudende en dus groenblijvende boom. Dat betekent dat je het gehele jaar kunt genieten van een mooie, groene steeneik in je tuin!

Hoe snel de steeneik groeit is afhankelijk van zijn standplaats, de hoeveelheid water en de hoeveelheid zonlicht die hij krijgt. 
De Quercus ilex als gewone boom kan uiteindelijk wel 20 meter worden, maar dit komt maar zelden voor in Nederland. Doorgaans wordt de steeneik ongeveer 8 meter. Door de boom terug te snoeien is het mogelijk om hem kleiner te houden.
Voor de steeneik als leiboom geldt dat de stamhoogte altijd gelijk blijft. De kroon van deze boom wordt uiteraard wel groter. 
 

Je kunt de steeneik (Quercus ilex) het beste snoeien op het moment dat hij uit zijn winterrust komt. Doorgaans is dit rond maart / april. Snoei je de boom in deze maanden? Dan kan de kroon zonder problemen in de juiste vorm worde gesnoeid. 

In principe kan de steeneik (Quercus ilex) het hele jaar door aangeplant worden, maar de allerbeste periode is net na de winter. Plant de boom op het moment dat de kans op strenge vorst nihil is. Geef je steeneik het eerste jaar veel water en aandacht en hij wordt een middelpunt in jouw tuin.

Een steeneik (Quercus ilex) heeft grijs/bruin achtige twijgen en de kroon van de boom groeit eirond. Het blad is donkergroen, leerachtig en glimmend.  
De boom heeft een typische donkergrijze schors die naarmate hij volwassen wordt ondiep gegroefd is. 
In het voorjaar bloeit de steeneik met goudgele katjes en later in het jaar verschijnen er eikels. 

Een zuilvormige steeneik wordt doorgaans rond de 7 meter. Voor de zuilvormige steeneik geldt dat hij heel gemakkelijk naar wens en vorm te snoeien is.

Een steeneik koop je gemakkelijk online bij Bomenbezorgd.nl. In het assortiment vind je verschillende soorten steeneiken. De gewone boom, maar ook de steeneik als leiboom of meerstammige boom. Bestel de boom online en hij wordt binnen 5 werkdagen bij jou thuisbezorgd. Kies je voor onze aanplantservice? Dan bezorgen wij de boom binnen 10 werkdagen bij jou thuis.  

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Steeneik aanplanten

Voor het aanplanten van een steeneik zouden wij het aanplantpakket adviseren. In dit pakket zitten de boompalen, boombanden, bevestigingsspijkers en een zak aanplantgrond. Door het gebruik van de boompalen staat de steeneik steviger in de grond bij eventuele wind en kan de boom op deze manier goed wortelen in de grond. Daarnaast is het verstandig om de steeneik aan de planten met aanplantgrond, in de aanplantgrond zitten alle voedingsstoffen die de boom nodig heeft om goed te kunnen aanslaan. Bij de levering ontvang je vanuit ons ook een boekje met aanplantinstructies, ook staan er in dit boekje tips voor de verzorging.

Wil je de boom liever door ons laten aanplanten is dit mogelijk. Bestel in dit geval de aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket mee en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs. Het enige wat je hoeft te doen is een plek in de tuin uitkiezen en ervoor te zorgen dat deze plek vrij is van wit zand, oude wortels, puin en dat er op deze plek geen kabels in de grond zitten.

Quercus ilex bezorgen

Ben je opzoek naar een groenblijvende boom, dan ben je bij Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres. Een Quercus ilex ook wel bekend als steeneik is een groenblijvende boom, die ook goed vorst kan verdragen. Wanneer je een steeneik besteld nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op over de levering van de boom. We bezorgen indien dit toegangelijk is de boom naar de door jouw gewenste plek, hiermee nemen wij alle zorg uit handen. Wij bezorgen de steeneik binnen 5 werkdagen, wanneer je kiest voor de aanplantservice komen wij binnen 10 werkdagen bij je langs. Een dag voor levering ontvang je vanuit ons een mail met het tijdsvak, daarnaast zit er in deze mail een link waarmee de chauffeur live te volgen is op de dag van levering.