Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Steeneik (Quercus ilex)

Bestel de mooiste steeneiken online bij Bomenbezorgd.nl: divers assortiment in steeneiken die winterhard zijn wanneer ze geplant worden in de volle grond. Een groenblijvende steeneik geeft sfeer in de tuin. Steeneiken worden binnen 5 werkdagen bezorgd, aanplanten van deze bomen behoren ook tot een optie.

 • Steeneik kopen vanaf € 94,95
 • Betaal veilig met iDeal
 • Divers aanbod in groenblijvende steeneiken
 • Beoordeeld met een 9.2

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Quercus ilex bestellen en laten bezorgen

Bestel groenblijvende steeneiken online bij Bomenbezorgd vanaf € 94,95. Een Quercus ilex kan goed vorst verdragen en is winterhard tot -15 graden Celsuis(kortstondig). Wanneer je een steeneik bestelt nemen wij binnen 24 uur contact met je op over de levering van de boom. We bezorgen de steeneik tot op de door jouw gewenste plek in je tuin. Kortom: wij nemen al je zorgen uit handen.

Wanneer je een Quercus ilex bestelt zonder aanplantservice wordt de boom standaard binnen 5 werkdagen bezorgd. Als je de steeneik wilt laten aanplanten, bezorgen we de steeneik binnen 10 werkdagen en plaatsen we hem direct in je tuin.

Het is verstandig om altijd het aanplantpakket mee te bestellen bij aankoop van een steeneik. In het aanplantpakket zitten boompalen die ervoor zorgen dat de groenblijvende steeneik niet omwaait. Daarnaast zit in het aanplantpakket potgrond met voeding die ervoor zorgt dat de wortels van de steeneik gelijk beginnen te groeien.

De verzorging van een steeneik

Steeneiken hebben een redelijk fijne vertakking. Door deze fijne vertakking kunnen deze bomen ook goed in een vorm gesnoeid worden( de boom wordt bij levering vaak piramidaal of cilindervormig bezorgd, wanneer dit geen leiboom betreft). Snoei groenblijvende steeneiken altijd in maart of april wanneer kans op (strenge) vorst nihil is.

Verder is het belangrijk dat de steeneik geplant wordt op een plek waar de grond goed waterdoorlatend is. Een Quercus ilex houdt van een beschutte plek, het mooiste is dat deze boom niet op een plek staat waar het volle oostenwind kan krijgen. Ten slotte is het belangrijk dat de steeneik de eerste 3/4 jaar na aanplant goed beschermd wordt tegen vrieskou. Geef de boom veel water wanneer er een langdurige vorstperiode voorspeld wordt. De boom kan dan nog vocht op nemen om te verdampen.

Verzorgingstips

Ja! Je kunt het hele jaar door een steeneik aanplanten, behalve bij vorst. Dan is het namelijk moeilijk om het plantgat te graven. Daarnaast is het voor de boom niet optimaal om de potkluit bloot te stellen aan de vorst.

Bij aanplant in de zomer is het belangrijk om de boom op het juiste moment voldoende water te geven.

Mocht je twijfelen of je de boom wel zelf wilt aanplanten? Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze aanplantservice, zodat je zeker weet dat het goed staat. Daarnaast is onze klantenservice altijd bereid om je tips te geven over het aanplanten van je steeneik.

Ja. De steeneik is redelijk winterhard en kan een kortstondige vorst periode van -15 graden Celsius verdragen. Een steeneik is het meest kwetsbaar voor vorst wanneer hij net is aangeplant en nog niet geworteld heeft. Ons advies is dan ook om een steeneik te planten wanneer kans op strenge vorst nihil is.

Wanneer je vlak voor een vorstperiode een steeneik aanplant is het verstandig om de boom goed voor te bereiden op de winter. Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt voordat het gaat vriezen, zodat hij nog voldoende vocht kan opnemen en dus niet uitdroogt wanneer de grond gesloten wordt door een vorst laagje.

Wanneer je een steeneik online koopt bij Bomenbezorgd.nl krijgt je van ons een mailtje met een voorgestelde bezorgdatum. We leveren alle bomen zonder aanplantservice binnen 5 werkdagen. Mocht de voorgestelde bezorgdatum je niet passen dan kunnen we in overleg een andere dag voorstellen.

Ook is het mogelijk om je steeneik te bezorgen wanneer je niet thuis bent. We kunnen in overleg met jou de boom op de gewenste plek (in jouw tuin) veilig achterlaten. Alle bomen worden bezorgd door onze eigen bezorgdienst en door chauffeurs die veel ervaring en expertise hebben van bomen en planten.

Ja. Je hebt bij Bomenbezorgd.nl altijd aangroei garantie bij aankoop van je boom. Zorg er wel voor dat je onze aanplantinstructies volgt voor het aanplanten van de steeneik en dat de boom na het aanplanten kundig verzorgd wordt.
Ja! De steeneik is een bladhoudende en dus groenblijvende boom. Dat betekent dat je het gehele jaar kunt genieten van een mooie, groene boom in je tuin!

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Aanplantpakket voor steeneiken

We bieden voor de groenblijvende steeneik een aanplantpakket aan, zo heb je alles in huis om de steeneik direct goed aan te planten. Zeker als je de steeneik zelf aanplant, is het aan te raden om een aanplantpakket te kopen. Het aanplantpakket geeft je recht op aangroeigarantie. De Quercus ilex zal ook beter gaan groeien als je de boom ondersteunt met onze potgrond. In deze potgrond zitten bepaalde voedingselementen die onder andere nieuwe wortelgroei stimuleren. Een aanplantpakket per boom is inclusief:

 • 2 boompalen
 • 2 boombanden
 • Boombandspijkers
 • 30 liter mediterrane aanplantgrond

Wil je de Quercus ilex zelf aanplanten?

Bekijk de aanplantinstructies.

Aanplantservice

Als je het niet ziet zitten om de steeneik zelf aan te planten, kies je voor de aanplantservice. Voor een bepaald bedrag komen we bij je langs en planten we de groenblijvende steeneik(steeneiken met een stamomtrek van 16 cm of meer wordt een meerprijs gerekend). Hierdoor weet je zeker dat de steeneik op de juiste manier is aangeplant. De plaats waar de steeneik geplaatst wordt, moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De ondergrond laat water goed door.
 • De plaats waar de steeneik geplaatst wordt is tot in ieder geval 50 cm diep vrij van puin, stenen, bekabeling en oude beplanting.
 • Er is op deze plaats voldoende zonlicht aanwezig.
 • Liefst een beschutte standplaats

Neem contact op

We helpen je graag om de juiste steeneik te kiezen. Daarnaast geven wij je graag meer informatie over het verzorgen van de steeneiken. Neem contact met ons op:

Klantenservice

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie