Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4590 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Steeneik (Quercus ilex)

Bij Bomenbezorgd.nl vind je een een divers assortiment van de steeneik (Quercus ilex). De steeneik is winterhard wanneer hij geplant wordt in de volle grond. Een groenblijvende steeneik (Quercus ilex) geeft sfeer in de tuin. Steeneiken worden binnen 5 werkdagen bezorgd, aanplanten van deze bomen behoort ook tot de opties.

 • Steeneik kopen vanaf € 94,95
 • Betaal veilig met iDeal
 • Divers aanbod in groenblijvende steeneiken
 • Beoordeeld met een 9.2
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Steeneik 'Quercus ilex' bestellen en laten bezorgen

Bestel groenblijvende steeneiken online bij Bomenbezorgd. Een Quercus ilex, ook wel bekend als de steeneik, kan vorst goed verdragen en is winterhard tot -15 graden Celsuis (kortstondig). Wanneer je een steeneik bestelt nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op over de levering van de boom. We bezorgen de steeneik tot op de door jouw gewenste plek in je tuin. Kortom: wij nemen alle zorg uit handen.

Wanneer je een Quercus ilex bestelt zonder aanplantservice wordt de boom standaard binnen 5 werkdagen bezorgd. Als je de steeneik wil laten aanplanten, bezorgen we de steeneik binnen 10 werkdagen en plaatsen we hem direct in je tuin.

Het is verstandig om altijd het aanplantpakket mee te bestellen bij aankoop van een steeneik (Quercus Ilex). In het aanplantpakket zitten boompalen die ervoor zorgen dat de groenblijvende steeneik niet omwaait. Daarnaast zit in het aanplantpakket potgrond met voeding die ervoor zorgt dat de wortels van de steeneik gelijk beginnen te groeien.

BOMENTA(L)K #27 | De steeneik

De verzorging van een Steeneik (Quercus ilex)

Een steeneik heeft een redelijk fijne vertakking. Door deze fijne vertakking kan deze boom goed in een vorm gesnoeid worden (de boom wordt bij levering vaak piramidaal of cilindervormig bezorgd, wanneer dit geen leiboom betreft). Snoei groenblijvende steeneiken altijd in maart of april wanneer kans op (strenge) vorst nihil is.

Verder is het belangrijk dat de Quercus ilex geplant wordt op een plek waar de grond goed waterdoorlatend is. Een Steeneik (Quercus ilex) houdt van een beschutte plek en het mooiste is dat de steeneik niet op een plek staat waar het volle oostenwind kan krijgen. Het is belangrijk dat de steeneik de eerste 3 tot 4 jaar na aanplant goed beschermd wordt tegen vrieskou. Geef de steeneik veel water wanneer er een langdurige vorstperiode voorspeld wordt. De boom kan dan nog vocht op nemen om te verdampen.

Wat moet je weten over de steeneik (Quercus ilex)

De steeneik (Quercus ilex) is een bladhoudende en dus groenblijvende boom. Dat betekent dat je het gehele jaar door kunt genieten van een mooie, groene boom in je tuin. Daarnaast is de boom winterhard en kan hij een kortstondige vorst periode van -15 graden Celcius verdragen. Wel raden wij aan om de boom te planten als de kans op strenge vorst nihil is, omdat een steeneik nog kwetsbaar is wanneer hij net aangeplant en nog niet geworteld is. 
Plant je de steeneik (Quercus ilex) toch voor een vorstperiode? Zorg er dan voor dat de steeneik voldoende water krijgt voordat het gaat vriezen, zodat hij nog voldoende vocht kan opnemen.
Plant je de steeneik aan in de zomer, dan is het belangrijk om de boom in de weken na aanplanten voldoende water te geven en dit de eerste groei jaren te blijven doen.

Steeneik kopen bij bomenbezorgd.nl - hoe wordt de steeneik bezorgd?

Wanneer je de steeneik (Quercus ilex) online koopt bij Bomenbezorgd.nl, dan wordt hij binnen 5 werkdagen bij jou in de tuin geleverd! Je ontvangt binnen 1 werkdag een mail met daarin een voorstel van de bezorgdag. Schikt deze dag niet? Dan kijken we graag samen met jou naar een passende bezorgdag. 
Is de plek waar de Quercus ilex moet komen goed bereikbaar? Dan brengt onze bezorger op de dag van levering de boom graag voor jou naar zijn nieuwe plek. 

Snoeitips #3: Hoe snoei ik een steeneik?

 

Verzorgingstips

Ja! Je kunt het hele jaar door een steeneik (Quercus ilex) aanplanten, behalve bij vorst. Dan is het namelijk moeilijk om het plantgat te graven. Daarnaast is het voor de boom niet optimaal om de potkluit bloot te stellen aan de vorst.

Bij aanplant in de zomer is het belangrijk om de steeneik op het juiste moment voldoende water te geven.

Mocht je twijfelen of je de steeneik wel zelf wilt aanplanten? Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze aanplantservice, zodat je zeker weet dat het goed staat. Daarnaast is onze klantenservice altijd bereid om je tips te geven over het aanplanten van je steeneik.

Ja. De steeneik is redelijk winterhard en kan een kortstondige vorst periode van -15 graden Celsius verdragen. Een steeneik (Quercus ilex) is het meest kwetsbaar voor vorst wanneer hij net is aangeplant en nog niet geworteld heeft. Ons advies is dan ook om een steeneik te planten wanneer kans op strenge vorst nihil is.

Wanneer je vlak voor een vorstperiode een steeneik aanplant is het verstandig om de boom goed voor te bereiden op de winter. Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt voordat het gaat vriezen, zodat hij nog voldoende vocht kan opnemen en dus niet uitdroogt wanneer de grond gesloten wordt door een vorst laagje.

Ja! De steeneik (Quercus ilex) is een bladhoudende en dus groenblijvende boom. Dat betekent dat je het gehele jaar kunt genieten van een mooie, groene steeneik in je tuin!

Hoe snel de steeneik groeit is afhankelijk van zijn standplaats, de hoeveelheid water en de hoeveelheid zonlicht die hij krijgt. 
De Quercus ilex als gewone boom kan uiteindelijk wel 20 meter worden, maar dit komt maar zelden voor in Nederland. Doorgaans wordt de steeneik ongeveer 8 meter. Door de boom terug te snoeien is het mogelijk om hem kleiner te houden.
Voor de steeneik als leiboom geldt dat de stamhoogte altijd gelijk blijft. De kroon van deze boom wordt uiteraard wel groter. 
 

Je kunt de steeneik (Quercus ilex) het beste snoeien op het moment dat hij uit zijn winterrust komt. Doorgaans is dit rond maart / april. Snoei je de boom in deze maanden? Dan kan de kroon zonder problemen in de juiste vorm worde gesnoeid. 

In principe kan de steeneik (Quercus ilex) het hele jaar door aangeplant worden, maar de allerbeste periode is net na de winter. Plant de boom op het moment dat de kans op strenge vorst nihil is. Geef je steeneik het eerste jaar veel water en aandacht en hij wordt een middelpunt in jouw tuin.

Een steeneik (Quercus ilex) heeft grijs/bruin achtige twijgen en de kroon van de boom groeit eirond. Het blad is donkergroen, leerachtig en glimmend.  
De boom heeft een typische donkergrijze schors die naarmate hij volwassen wordt ondiep gegroefd is. 
In het voorjaar bloeit de steeneik met goudgele katjes en later in het jaar verschijnen er eikels. 

Een zuilvormige steeneik wordt doorgaans rond de 7 meter. Voor de zuilvormige steeneik geldt dat hij heel gemakkelijk naar wens en vorm te snoeien is.

Een steeneik koop je gemakkelijk online bij Bomenbezorgd.nl. In het assortiment vind je verschillende soorten steeneiken. De gewone boom, maar ook de steeneik als leiboom of meerstammige boom. Bestel de boom online en hij wordt binnen 5 werkdagen bij jou thuisbezorgd. Kies je voor onze aanplantservice? Dan bezorgen wij de boom binnen 10 werkdagen bij jou thuis.  

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4590 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Aanplantpakket voor steeneiken

We bieden voor de groenblijvende Quercus ilex (steeneik) een aanplantpakket aan, zo heb je alles in huis om de steeneik direct goed aan te planten. Zeker als je de steeneik zelf aanplant, is het aan te raden om een aanplantpakket te kopen. Het aanplantpakket geeft je recht op aangroeigarantie. De Quercus ilex zal ook beter gaan groeien als je de boom ondersteunt met onze potgrond. In deze potgrond zitten bepaalde voedingselementen die onder andere nieuwe wortelgroei stimuleren. Een aanplantpakket per boom is inclusief:

 • 2 boompalen
 • 2 boombanden
 • Boombandspijkers
 • 30 liter mediterrane aanplantgrond

Wil je de Quercus ilex zelf aanplanten?

Bekijk de aanplantinstructies.

Aanplantservice voor de steeneik (Quercus ilex)

Als je het niet ziet zitten om de steeneik zelf aan te planten, kies je voor de aanplantservice. Voor een bepaald bedrag komen we bij je langs en planten we de groenblijvende steeneik (met een stamomtrek van 16 cm of meer wordt een meerprijs gerekend). Hierdoor weet je zeker dat de steeneik op de juiste manier is aangeplant. De plaats waar de steeneik geplaatst wordt, moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De ondergrond laat water goed door
 • De plaats waar de steeneik geplaatst wordt is tot in ieder geval 50 cm diep vrij van puin, stenen, bekabeling en oude beplanting
 • Er is op deze plaats voldoende zonlicht aanwezig.
 • Liefst een beschutte standplaats

Neem contact op

We helpen je graag om de juiste steeneik (Quercus ilex) te kiezen. Daarnaast geven wij je graag meer informatie over het verzorgen van de steeneiken. Neem contact met ons op:

Klantenservice