Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Granaatappelbomen

De granaatappel, ook wel ‘Punica granatum’, is dé exotische vrucht tegenwoordig: heerlijk om te eten, maar ook prachtig om te zien. Koop je granaatappelboom bij Bomenbezorgd.nl en laat deze binnen 5 werkdagen thuis bezorgen. De granaatappelboom komt rechtstreeks van onze Spaanse kweker, waardoor we de kwaliteit en volheid van de plant waarborgen.

  • Eigen kwekerij
  • Rechtstreeks van onze Spaanse kweker
  • Een score van 9,3
  • Binnen een week in huis

Vraag offerte aan

Granaatappelboom
Granaatappelboom
  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 99,95
Bekijk product
Granaatappelboom
Granaatappelboom
  • Stamomtrek 20 - 30 cm
  • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 179,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Granaatappelboom verzorging

Een granaatappelboom doet het op zijn best wanneer je hem een zonnige standplaats geeft. Hij heeft niet veel verzorging nodig: een licht vochtige grond is voldoende. Deze meditterane fruitboom kan tot wel zes meter hoog worden. De granaatappelboom verliest zijn bladeren in droge periodes en komt in bloei tussen juni en september. Bescherm de knoppen en takken tegen bevriezing bij een temperatuur onder -15°C. Maak hiervoor gebruik van vliesdoeken.

Het aanplanten van je granaatappelboom

Kies bij voorkeur een standplaats in de volle zon en plant de fruitboom in een stuk grond waarbij het water goed afgevoerd wordt. Plant je de boom in een pot? Zorg er dan voor dat er voldoende gaten onder in de pot zitten en je gebruikmaakt van hydrokorrels.

Granaatappelbomen passen zich aan de grond waarin ze geplant zijn aan, zolang al het water maar goed afgevoerd wordt. Plant de boom in het voorjaar na de laatste vorst. We adviseren je om bij iedere boom een aanplantpakket te bestellen, zodat de boom stevig tussen twee boompalen staat en de wortels de tijd krijgen om diep te gronden tot hij zijn eigen balans vindt.

Punica granatum boom

De Latijnse benaming voor de granaatappelboom is Punica granatum. Granatum is afgeleid van het woord granum, het Latijnse woord voor korrel. Vanwege de vele zaden werd er in de Griekse tijd gedacht dat het eten van granaatappels de vruchtbaarheid vergrootte. De oude Grieken bleken er niet volledig naast te zitten, want tegenwoordig is vastgesteld dat de granaatappel ook een afrodisiacum (lustopwekkend middel) is, omdat het een invloed op het testosteronniveau bij mannen en vrouwen heeft.

Verwijzingen naar de granaatappelboom

De granaatappelboom werd in de geschiedenis door verschillende culturen geprezen vanwege zijn vorstelijke uitstraling en gezonde eigenschappen. De plaatsnaam Granada in Spanje is bijvoorbeeld afgeleid van de granaatappel. Ook de handgranaat is vanwege zijn vorm naar de granaatappel vernoemd.

Een granaatappelboom kopen

Je kunt een granaatappelboom kopen door naar de juiste productpagina te gaan en vervolgens een keuze te maken tussen een kleine of grote granaatappelboom. Vink aan of je de meditterane boom vooraf wilt laten snoeien of op locatie wilt laten planten. Plaats het artikel in je winkelmand en reken af met je gewenste betaalmethode. We leveren jouw Punica granatum binnen een week bij je thuis!

Heb je een vraag? Stel deze via onze chat rechts onderin je beeldscherm. We beantwoorden je vragen direct. Zijn we offline? Dan beantwoorden we je vraag op een later tijdstip of bel je naar 06 14 80 97 45.

Verzorgingstips

De Punica granatum is een boom die niet geschikt is voor alle grondsoorten, het beste kun je de boom planten op lichte klei, zand, zavel of lemige grond.

Snoeien kun je het beste in het vroege voorjaar (februari) doen. Snoei de dunste takjes en dwars groeiende takken weg, zodat de kruin meer open blijft. Op deze manier blijft de kroon compact en vol groen.

De Punica granatum heeft per 2-3 dagen minimaal 5 - 10 liter water nodig als de boom is geplant. Gedurende het hele groeiseizoen (maart t/m oktober) moet de granaatappelboom om de 2 à 3 dagen opnieuw bewaterd worden.

De Punica granatum kun je het beste plaatsen op een plek met veel zon.

De Punica granatum is een langzaam groeiende boom en bloeit pas ca. 6 jaar nadat je deze geplant hebt. De granaatappelboom, kan een totale hoogte bereiken van 7 meter.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie