Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Granaatappelbomen

  De granaatappel is dé exotische vrucht tegenwoordig: heerlijk om te eten, maar ook prachtig om te zien. Koop uw granaatappelboom bij Bomenbezorgd.nl en laat deze binnen 5 dagen thuis bezorgen. De granaatappelboom komt rechtstreeks van onze Spaanse kweker, waardoor we de kwaliteit en volheid van de plant waarborgen.

  • Eigen kwekerij
  • Rechtstreeks van onze Spaanse kweker
  • Een score van 9,5
  • Binnen een week in huis
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Granaatappelboom

  Granaatappelboom

  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Totaalhoogte 120 - 140 cm
  € 99,95
  Granaatappelboom

  Granaatappelboom

  • Stamomtrek 30 - 40 cm
  • Totaalhoogte 140 - 160 cm
  € 199,99

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  Granaatappelboom verzorging

  Een granaatappelboom doet het op zijn best wanneer u hem een zonnige standplaats geeft. Hij heeft niet veel verzorging nodig: een licht vochtige grond is voldoende. De boom kan tot wel zes meter hoog worden. De granaatappelboom verliest zijn bladeren in droge periodes en komt in bloei tussen juni en september. Bescherm de knoppen en takken tegen bevriezing bij een temperatuur onder -15°C. Maak hiervoor gebruik van vliesdoeken.

  Het aanplanten van uw granaatappelboom

  Kies bij voorkeur een standplaats in de volle zon en plant de boom in een stuk grond waarbij het water goed afgevoerd wordt. Plant u de boom in een pot? Zorg er dan voor dat er voldoende gaten onder in de pot zitten en u gebruikmaakt van hydrokorrels. Granaatappelbomen passen zich aan de grond waarin ze geplant zijn aan, zolang al het water maar goed afgevoerd wordt. Plant de boom in het voorjaar na de laatste vorst. We adviseren u om bij iedere boom een aanplantpakket te bestellen, zodat de boom stevig tussen twee boompalen staat en de wortels de tijd krijgen om diep te gronden tot hij zijn eigen balans vindt.

  Het symbool van de vruchtbaarheid

  De Latijnse benaming voor de granaatappelboom is Punica granatum. Granatum is afgeleid van het woord granum, het Latijnse woord voor korrel. Vanwege de vele zaden werd er in de Griekse tijd gedacht dat het eten van granaatappels de vruchtbaarheid vergrootte. De oude Grieken bleken er niet volledig naast te zitten, want tegenwoordig is vastgesteld dat de granaatappel ook een afrodisiacum (lustopwekkend middel) is, omdat het een invloed op het testosteronniveau bij mannen en vrouwen heeft.

  Verwijzingen naar de granaatappelboom

  De granaatappelboom werd in de geschiedenis door verschillende culturen geprezen vanwege zijn vorstelijke uitstraling en gezonde eigenschappen. De plaatsnaam Granada in Spanje is bijvoorbeeld afgeleid van de granaatappel. Ook de handgranaat is vanwege zijn vorm naar de granaatappel vernoemd.

  Een granaatappelboom bestellen

  U kunt een granaatappelboom kopen door naar de juiste productpagina te gaan en vervolgens een keuze te maken tussen een kleine of grote granaatappelboom. Vink aan of u uw granaatappelboom vooraf wilt laten snoeien of uw granaatappelboom op locatie wilt laten planten. Plaats de granaatappelboom in uw winkelmand en reken af met iDEAL, creditcard of overboeking. Als extra service bieden we u ook de mogelijkheid om achteraf met pin te betalen. We leveren uw granaatappelboom binnen een week bij u thuis!

  Heeft u een vraag? Stel deze via onze chat rechts onderin uw beeldscherm. We beantwoorden uw vragen direct. Zijn we offline? Dan beantwoorden we uw vraag op een later tijdstip of belt u naar 06 14 80 97 45.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2706 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh