Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Fruitbomen

Fruitbomen zijn erg populair in Nederland. Dat is logisch te verklaren, want wanneer je bomen met eetbare vruchten aanschaft sla je twee vliegen in één klap. Je koopt een vrucht of fruitboom om de tuin een meerwaarde te geven en daarnaast kun je ook nog eens genieten van de vruchten van deze fruitbomen door ze te consumeren.

 

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een breed assortiment vrucht- en fruitbomen. Appelbomen, perenbomen, kersenbomen, pruimenbomen, walnotenbomen en tamme kastanjebomen zijn niet weg te denken fruitbomen uit ons assortiment! Van diverse vrucht- en fruitbomen zijn de vruchten ook zeer geliefd bij dieren.

Kortom: iedereen wordt blij van een fruitboom!

  • Bomen waar je zelf de vruchten van plukt
  • Waardplant voor veel diersoorten
  • Fruitbomen hebben een hoge sierwaarde
  • Makkelijk en veilig je fruitboom online bestellen

Nieuwste producten

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bomenbezorgd.nl biedt een breed scala fruitbomen aan. Door de veelzijdigheid van onze vrucht- en fruitbomen is het niet moeilijk om te slagen met hetgeen wat je zoekt voor in jouw tuin.

Fruitbomen zijn zeer geliefd. Je koopt niet alleen een boom voor de sier, maar je koopt ook een boom waar je de vruchten van kunt eten. Vrucht- en fruitbomen geven net iets extra’s door hun eetbare vruchten.

Bij Bomenbezorgd.nl kun je eenvoudig fruitbomen kopen. Wanneer je een fruitboom koopt kun je ervoor kiezen deze zelf aan te planten of om van onze service gebruik te maken en de boom door ons te laten aanplanten.

Populaire fruitbomen bij Bomenbezorgd.nl:

Walnotenbomen

Bomenbezorgd.nl heeft een uniek assortiment walnotenbomen. De walnoot is een zeer bekende vrucht die geraapt kan worden in de herfst. Door de bast open te kraken en het vruchtvlees eruit te halen kan dit heerlijke stukje vrucht geconsumeerd worden.

In ons assortiment walnotenbomen hebben we diverse soorten gewone walnotenbomen (Juglans regia), zwarte walnotenbomen (Juglans nigra) en geënte walnotenbomen. Geënte walnotenbomen geven op jonge leeftijd al vrucht, waardoor je hier dus niet lang op hoeft te wachten.

Bijzonder in ons assortiment is de walnotenboom 'Lange van Lod', oftewel de Juglans Regia 'Lange van Lod'. Deze walnotenboom heeft de grootste walnotenvruchten die je ooit hebt gezien. Ze kunnen namelijk een grootte krijgen van een tennisbal! Daarnaast zijn ze ook nog eens heerlijk van smaak.

Appelbomen

Een van de bekendste fruitbomen is natuurlijk de appelboom. De appelboom is in het Latijn ook wel bekend als ‘Malus’ en deze Malus is verkrijgbaar in diverse, bekende rassen.

Bomenbezorgd.nl heeft onder andere de Malus domestica 'Jonagold', Malus domestica 'Elstar' en de Malus domestica 'Goudreinette' in het assortiment.

Deze appelbomen zijn ook leverbaar als leiboom.

Perenbomen

Perenbomen horen in onze cultuur. De robuuste groei is een verademing voor het oog en hoe ouder de boom, des te karakteristieker hij wordt. Bekende perenbomen zijn onder andere de Pyrus communis 'Conference', Pyrus communis 'Gieser Wildeman'(stoofpeer) en de Pyrus communis 'Doyenne Du Comice'.

De Pyrus communis 'Conference' is niet alleen populair door zijn lekkere vrucht, maar ook vanwege de grillige groei die de boom krijgt op latere leeftijd. Daarom hebben wij ook de oude perenboom ‘Conference’ opgenomen in ons assortiment. Deze boom heeft een grillige, karakteristieke vorm en geeft gelijk vruchten. Daardoor is het een echte ‘eyecatcher’ in de tuin.

De kersenboom kun je ook aanschaffen als leiboom.

Pruimenbomen

Ook pruimenbomen zijn bekende fruitbomen in Nederland. De pluktijd van pruimenbomen bevindt zich meestal in de maanden juli, augustus en september. Pruimen zijn meestal zoet van smaak.

Bekende pruimenbomen zijn de Prunus domestica 'Opal' en de Prunus domestica 'Victoria'. Naast deze twee bekende pruimenbomen zijn er nog meer soorten pruimenbomen te koop bij Bomenbezorgd.nl.

Alle pruimenbomen zijn ook verkrijgbaar als lei fruitboom.

Tamme kastanjebomen

Een tamme kastanje is een boom die heerlijke vruchten draagt die erg lekker zijn voor mens en dier.

De vruchten van de tamme kastanje, oftewel de Castanea sativa, zijn rijp en klaar voor consumptie wanneer deze op de grond vallen. De nootjes van de tamme kastanjeboom bevinden zich in stekelige holsters. Deze tamme kastanje zijn rauw te eten, maar je kunt ze ook poffen of koken. Daarnaast worden tamme kastanjes ook verwerkt in diverse meelproducten.

De tamme kastanjeboom is in diverse formaten te bestellen. Zo bieden wij ook een volgroeide kastanjeboom aan met een totaalhoogte tussen de 5 en 7 meter. Deze boom kan gelijk de blikvanger van jouw tuin worden.

Verzorgingstips

Ja, alle genoemde vrucht en fruitbomen in de categorie 'fruitbomen' zijn eetbaar, mits anders vermeld staat.

Belangrijk is wel om de vruchten pas te eten wanneer deze voor een bepaalde periode rijp zijn. Voor dieren kunnen sommige vruchten giftig zijn en voor mens niet. Zo is bijvoorbeeld een zwarte walnotenboom giftig voor paarden.

Dat is heel verschillend. Appelbomen, perenbomen, kersenbomen, pruimenbomen en geënte walnotenbomen kunnen al binnen 2 jaar na aanschaf vruchtdragend zijn.

Wanneer de boom vruchten draagt is ook afhankelijk van de standplaats van de boom.

Bij jonge gewone walnotenbomen en jonge tamme kastanjebomen kan het soms meer dan 3 tot 5 jaar duren voordat deze bomen vruchtdragend zijn. Daarom kun je bij Bomenbezorgd.nl ook grote walnotenbomen en tamme kastanjebomen kopen die al eerder vrucht dragen na aanschaf.

Een vrucht of fruitboom die zelfbestuivend is heeft geen hulp nodig van andere bomen om 'bestoven' te worden. Bestuiven wil meestal zeggen dat de boom 'bevrucht' wordt, maar er zijn ook gevallen waarbij bomen niet bestoven hoeven te worden om wel vrucht te kunnen dragen. Wanneer een boom zelfbestuivend is, wil dat zeggen dat de boom vanuit zichzelf eetbare vruchten kan dragen. Hiervoor heeft de boom geen andere boom nodig om bestuift(bevrucht) te worden.

Wanneer een vrucht- of fruitboom NIET zelfbestuivend is, betekent dit dat hij hulp nodig heeft van een ander soortgelijke boom die zo elkaar kunnen bestuiven en daardoor een goede productie aan vruchten kunnen opbrengen. Wanneer je een niet zelfbestuivende fruitboom hebt, is het belangrijk om een soortgelijke fruitboom binnen een afstand van maximaal 100 meter te hebben. Wanneer je een niet zelfbestuivende perenboom hebt gekocht en jouw buren hebben een soortgelijke perenboom in de tuin staan binnen een afstand van 100 meter, dan zou dit voldoende moeten zijn om elkaar te bestuiven.

Of een fruitboom geschikt is voor jouw tuin is afhankelijk van de grootte van de tuin.

In een kleine(re) tuin is het advies om een niet al te snelgroeiende fruitboom te plaatsen. Leivorm fruitbomen, geënte walnoten en de oude perenboom ‘Conference’ zijn geschikt voor in een kleine tuin. Voor in een middelgrote tot grote tuin zijn alle andere soorten en formaten fruitbomen geschikt.

Fruitbomen worden bezorgd met onze eigen bezorgservice. Zo kunnen wij veilig en verantwoord jouw bestelde fruitboom bezorgen. Bijna al onze fruitbomen worden geteeld op Nederlands grondgebied. Fruitbomen zoals appels, peren, pruimen, perzik en kersen worden in de periode van oktober tot en met april vers van het land gerooid. De boom wordt netjes verpakt en de wortels worden beschermd met een bomenzak.

In de zomer worden deze fruitbomen altijd geleverd met doorgroeikluit of pot. Walnotenbomen en tamme kastanjebomen worden altijd bezorgd in kluit of pot. Alleen zo heb jij gegarandeerd de beste kwaliteit fruitbomen en heb je altijd aangroeigarantie!

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Vrucht- of fruitboom als dierenvrienden

Bijna alle vrucht- en fruitbomen zijn goed voor het dierenrijk. Allereest zijn veel fruitbomen goed voor de bestuiving. Bijen en vlinders komen voor de nectar naar de fruitbomen. Daarnaast zijn diverse vruchten van fruitbomen een lekkernij voor onder andere vogels, eekhoorns, paarden, koeien en wilde zwijnen. Vruchten die van de boom afvallen en verteren op de grond zijn ook zeer goed voor het bodemleven en houden hiermee de voedingswaarden in de grond optimaal. Al met al zijn de meeste vrucht- en fruitbomen dus een goede toevoeging voor het klimaat.