leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Bijenboom (Tetradium danielii)

De bijenboom, of in het Latijn Tetradium daniellii genoemd, is een prachtige bloesemboom die snel groeit. In de zomer staat de bijenboom (Tetradium daniellii) vol in bloei met grote opstaande, crèmekleurige pluimen. Dit maakt de boom een aantrekkelijke voedselbron voor bijen en andere insecten. Als de boom uitgebloeid is komen er rood violette doosvruchten tevoorschijn waar ook de vogels gek op zijn.

  • Voedselbron voor vogels en bijen
  • Prachtige bloesemboom
  • Zeer winterhard
  • Onderhoudsarm: alleen lichte snoei nodig
Bijenboom
  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 179,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 179,95
Tijdelijk uitverkocht

De bijenboom, of in het Latijn Tetradium daniellii genoemd, is een prachtige bloesemboom die snel groeit. In de zomer staat de bijenboom (Tetradium daniellii) vol in bloei met grote opstaande, crèmekleurige pluimen. Dit maakt de boom een aantrekkelijke voedselbron voor bijen en andere insecten. Als de boom uitgebloeid is komen er rood violette doosvruchten tevoorschijn waar ook de vogels gek op zijn.

  • Voedselbron voor vogels en bijen
  • Prachtige bloesemboom
  • Zeer winterhard
  • Onderhoudsarm: alleen lichte snoei nodig
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Tetradium daniellii is een bijzondere boom

De bijenboom (tetradium danielii) is een bijzondere boom. Eigenlijk verklapt de naam het al, als de boom in de bloei staat komen er heel veel bijen op af.

De bijenboom heeft een brede vaas kroonvorm met donkergroene bladeren. Eind juli begin augustus komt de bijenboom in de bloei en krijgt hij crème witte bloemen die opvallend groot en geurend zijn. Voor honingbijen, wilde bijen en andere insecten zijn de opvallende, geurende bloemen van grote waarde voor hun voedselvoorziening.

Na de bloei krijgt de bijenboom trossen met rood violette doosvruchten. Bij het openspringen van de vruchten ontstaan er zwarte zaden, die erg aantrekkelijk zijn voor vogels.

In de herfst verkleuren de bladeren naar een gele kleur. En zal de bijenboom ook zijn blad gaan verliezen.

youtube placeholder

Bijenboom planten

De bijenboom stelt weinig eisen aan de bodem, maar staat voor de best mogelijke groei en bloei wel het liefst op een warme, zonnige locatie op voedselrijke, droge tot vochtige grond. In maart - april kan de bijenboom gesnoeid worden, hij hoeft alleen in model gesnoeid te worden. De Tetradium daniellii verdraagt weinig tot geen wind. Plant hem dan ook altijd met behulp van boompalen.

Tetradium daniellii snoeien

Het snoeien van de Tetradium daniellii is een koud kunstje,. Een lichte snoei is voldoende om de boom weer in model te krijgen. Het hele jaar door kan de bijenboom worden aangeplant. In de winter wordt de bijenboom geleverd met kale wortel of met kluit en in de zomer in pot of doorgroeikluit.

Verzorgingstips

In maart - april kun je het beste de bijenboom snoeien.

De bijenboom heeft weinig snoei onderhoud. En hoef je alleen in model te snoeien.

De bijenboom mag na het aanplanten 10-15 liter water hebben. 

De Tetradium daniellii is een snelgroeiende boom die tussen de 10 en de 12 meter hoog kan worden.

Het verplanten van een Tetradium daniellii kun je het beste doen als de boom in rust is. Dit is wanneer het blad van de boom is gevallen in de herfst. Verplant de bijenboom voordat er weer blad aan de boom komt in het voorjaar.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Is een bijenboom hetzelfde als een honingboom?

Nee, deze bomen verschillen juist erg veel van elkaar. Toch wordt de honingboom vanwege de naam nog regelmatig verward met de bijenboom.

De bijenboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Een bijenboom kopen doe je eenvoudig en snel via Bomenbezorgd.nl. We leveren de Tetradium daniellii al binnen 5 werkdagen en bezorgen deze gratis aan huis. Ook kun je bij ons gebruikmaken van onze aanplantservice. We planten de boom dan in je tuin binnen 10 werkdagen na ontvangst van je bestelling.

Naast onze bijenboom verkopen we nog allerlei andere soorten bloesembomen. Bekijk bijvoorbeeld ook onze Pindakaasboom of Toscaanse jasmijn.

Meer weten over de bijenboom? Bekijk de video hieronder!

BOMENTA(L)K #15 | De Bijenboom

youtube placeholder

 

De Tetradium daniellii en de bijenboom

De bijenboom is de Nederlandse naam voor de Tetradium daniellii. Deze boom heeft zijn naam te danken door de bijen die in de bloemen komen van de bijenboom. De bijenboom is goed voor de diversiteit in Nederland en wordt steeds populairder. Oorspronkelijk komt de boom uit China en Korea. In zijn oorspronkelijke klimaat kan de boom wel 20 meter hoog worden. Echter wordt de Tetradium daniellii in ons klimaat 10 tot 12 meter hoog. Hoe ouder en groter de bijeboom wordt, des te meer bloemen erin komen! Dit zorgt natuurlijk ook voor meer bijen en vogels.

Verschillende formaten

In verschillende formaten is de Tetradium daniellii te verkrijgen. Zo is er de hoogstam variant, maar ook de meerstammige variant. Ook deze groeit snel maar is in een andere vorm gekweekt dan de hoogstam boom. De bijenboom heeft een gladde en grijze schors. Het blad glanst en is donkergroen van kleur, de onderkant is meestal wat lichter groen van kleur. Het blad van de bijenboom kan wel 20 tot 30 centimeter groot zijn en heeft daardoor erg veel sierwaarde. De ondergrond voor de Tetradium daniellii kan het beste een voedzame bodem zijn en op een zonnige plaats.

Het zal geen verrassing zijn dat de bijenboom populair is bij imkers. Als de Tetradium daniellii bloeit dan dan komen er veel insecten in de bloemen, vooral bijen. In Azië wordt de boom nog steeds gebruikt voor medicijnen voor verschillende doeleinden.