Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4236 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Goudiep (Ulmus hollandica 'Wredei')

De goudiep herken je aan zijn smal opgaande groei en de karakteristieke, goudgele bladeren. De Ulmus hollandica 'Wredei' is een sterke boom: hij is goed bestand tegen wind, zeer winterhard en groeit op vrijwel iedere grondsoort. Al met al een uitzonderlijke boom die weinig ruimte in beslag neemt en daardoor ook prima geschikt is voor kleinere (stads)tuinen.

 • Boom die weinig ruimte inneemt
 • Mooie goudgele bladeren
 • Prachtige pilaarvormige groei
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
 • Sterke Hollandse boom
 • Groeit goed op vrijwel iedere grondsoort
Goud iep laagstam
Goud iep laagstam
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 119,95
Bekijk product
Goud iep laagstam
Goud iep laagstam
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 269,95
Bekijk product
Goud iep hoogstam
Goud iep hoogstam
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 160 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 119,95
Bekijk product
Goud iep hoogstam
Goud iep hoogstam
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 170 - 190 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 269,95
Bekijk product
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Ulmus hollandica 'Wredei' kopen

De goudiep is een solide boom die veel verkocht wordt op onze webshop en dat is niet gek: de boom is zeer sterk, groeit in een mooie smalle vorm, heeft weinig last van ziektes of plagen, is zeer winterhard en is bovenal een onderhoudsvriendelijke boom.

In een groene tuin breekt deze zuilboom de kleuren en creëert het variatie. De Ulmus hollandica 'Wredei'heeft weinig bodemeisen en is zeer onderhoudsvriendelijk. Je hoeft de boom alleen jaarlijks terug te snoeien tot een pilaarvorm.

De goudiep is toepasbaar in elke tuin

De iep is een inheemse boom en is helemaal ingesteld op het Nederlandse klimaat. De boom wordt vaak in een perk of plantenbak geplaatst om hoogtes te doorbreken. Rondom de goudiep wordt vaak andere laagblijvende beplanting neergezet.

Een groot voordeel is dat de Ulmus hollandica ' Wredei' toepasbaar is in elke tuin. Dankzij de compacte groeiwijze past de boom namelijk ook goed in een kleine tuin. Bij jaarlijkse snoei wordt de doorsnee niet groter dan 100 cm. De hoogte van de boom kun je zelf bepalen bij de jaarlijkse snoei.

Verzorgingstips

De goudiep dient jaarlijks goed terug gesnoeid te worden tot een smalle zuilvorm. Je kunt het beste de Ulmus hollandica 'Wredei' snoeien in de herfst, net voordat het blad eraf valt. Dit voorkomt een hoop blad harken.

Daarnaast is het ook mogelijk om de goudiep te snoeien in maart of april wanneer de kans op strenge vorst minimaal is. Bij het terugsnoeien van de goudiep is het belangrijk dat je per tak 2 à 3 groeiknoppen laat zitten. Dit zorgt ervoor dat de goudiep zijn pilaarvorm houdt. Na de snoei kan de boom weer mooi gaan uitlopen met nieuwe goudgele bladeren.

De goudiep hoeft niet in de volle grond geplant te worden. De boom kan geplant worden in een bak of pot. Het is wel belangrijk dat de boom de ruimte krijgt om in een bak of pot te groeien.

Verder is jaarlijks de boom extra voeding toe te dienen raadzaam in een pot of bak. Ten slotte zal een Ulmus hollandica 'Wredei' in een pot of kuip extra water toegedient moeten krijgen in het groeiseizoen bij droog of warm weer.

De goudiep is extreem winterhard en kan temperaturen verdragen van -25 graden Celsius.
Ja, de Ulmus hollandica 'Wredei' kan het hele jaar door aangeplant worden. Let wel op wanneer een goudiep in het groeiseizoen geplant wordt erna dagelijks extra water toegediend krijgt, zeker wanneer het erg warm of droog is.
Nee, de goudiep is niet groenblijvend maar blad verliezend. De boom kleurt in de herfst geel tot geelbruin en laat dan uiteindelijk al zijn bladeren vallen.

Een goudiep kan redelijk groot worden wanneer deze nooit meer gesnoeid wordt. De boom wordt na jaren ook minder mooi wanneer die niet gesnoeid wordt. Bladeren worden groengeel van kleur en de boom raakt zijn vorm kwijt. Het lijkt alles behalve op de goudgele iep die het eerst was. Een ongesnoeide goudiep kan een totale hoogte krijgen van ongeveer 10 meter.

Bij jaarlijkse snoei wordt de boom maximaal 1 meter breed in diameter en de hoogte is zo goed als zelf te bepalen door de boom op de gewenste hoogte snoeien.

De goudiepen van Bomenbezorgd.nl hebben per formaat de volgende leeftijd:

- Goudiep laagstam 200-300 cm hoog: 3-4 jaar oud
- Goudiep laagstam 300-400 cm hoog: 4-6 jaar oud
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4236 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh