Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Leilaurier

De laurierkers als leiboom is de privacy topper van Bomenbezorgd.nl! De leilaurier is niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin, mede doordat het een boom is die jaarrond groen blijft en daardoor dus ook jaarrond privacy biedt en inkijk voorkomt. Daarnaast is de 'Prunus Laurocerasus' als leiboom een sterke en gezonde boom die op bijna elke gronsoort groeit. 

 • Bladhoudende leiboom
 • Prachtig glanzend groen blad
 • Witte bloemen in het voorjaar
 • Sterke en gezonde leiboom

 

120x120cm rek
Leilaurier 120 cm stamhoogte
Leilaurier 120 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 119,95
Bekijk product
120x120cm rek
Leilaurier 150 cm stamhoogte
Leilaurier 150 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 129,95
Bekijk product
120x120cm rek
Leilaurier 180 cm stamhoogte
Leilaurier 180 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 144,95
Bekijk product
120x120cm rek
Leilaurier 200 cm stamhoogte
Leilaurier 200 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 189,95
Bekijk product
120x150cm rek

Vraag offerte aan

Leilaurier 220 cm stamhoogte
Leilaurier 220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 199,95
Bekijk product
120x150cm rek

Vraag offerte aan

Leilaurier 220 cm stamhoogte
Leilaurier 220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 340 - 340 cm
€ 289,95
Bekijk product

Nieuwste producten

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bloei van de leilaurier

Het blad van laurierkers als leiboom is glanzend en intens (donder)groen van kleur. In het voorjaar krijgt de boom witte bloemen in trossen die ook nog eens lekker ruiken. Daarnaast trekt deze boom met de bloei bijen aan voor nectar en stuifmeel. 

Prunus laurocerasus Caucasica snoeien

De leilaurier is makkelijk te snoeien. Deze leiboom dient 2 keer per jaar gesnoeid te worden met een heggenschaar. De eerste snoeibeurt vindt plaats in april, wanneer kan op vorst nihil is. Snoei de boom met de heggenschaar terug tot een egaal, groen scherm. Het snoeien van de lei laurier lijkt een beetje op het snoeien van een haag: je snoeit alle uitstrekkende takken af en alle andere takken in het leischerm laat je zitten. Op deze manier creëer je een volle leiboom

Halverwege het groeiseizoen kun je de boom nogmaals snoeien. Verwijder wederom de uistrekkende takken en hard groeiende scheuten, zo blijft de boom mooi in zijn vorm.

BomenTa(l)k #48: De Leilaurier

Verzorgingstips

De laurierkers als leiboom is makkelijk te snoeien. Deze leiboom dient 2 keer per jaar gesnoeid te worden met een heggenschaar. De eerste snoeibeurt vindt plaats in april, wanneer kan op vorst nihil is. Snoei de boom met de heggenschaar terug tot een egaal, groen scherm. Het snoeien van de lei laurier lijkt een beetje op het snoeien van een haag: je snoeit alle uitstrekkende takken af en alle andere takken in het leischerm laat je zitten. Op deze manier creëer je een volle leiboom. 
Halverwege het groeiseizoen kun je de boom nogmaals snoeien. Verwijder wederom de uistrekkende takken en hard groeiende scheuten, zo blijft de boom mooi in zijn vorm.

De laurierkers als leiboom is over het algemeen winterhard en kan kortstondig temperaturen verdragen tot -20 graden Celsius. Echter, is dit wel afhankelijk van de weersomstandigheden en/of standplaats. De laurierkers als leiboom kan op een beschutte plek beter tegen vorst dan op een open veld.
Belangrijke tip vanuit Bomenbezorgd.nl is om, voordat het streng kan gaan vriezen en de grond rondom de lei laurier bevroren is, de grond goed nat te maken met veel water. Hierdoor kan de vorst de boom niet uitdrogen, omdat de grond bevroren is. De grond is zodanig nat dat de boom via de wortels alsnog vocht kan brengen bij de bladeren.

Wanneer de laurierkers als leiboom nooit gesnoeid wordt, kan de boom een maximale hoogte krijgen van 4 tot 5 meter. Bij jaarlijkse snoei zal de leiboom niet veel hoger worden dan maximaal 4 meter. 

De laurierkers als leiboom is een boom die het hele jaar aangeplant kan worden. Belangrijk is dat, wanneer de boom geplant wordt tijdens het groeiseizoen, hij dagelijks extra water toegediend krijgt.
Bij het aanplanten van een laurierkers als leiboom, ongeacht in welk jaargetij, kan hij bij het hergroei proces een aantal gele bladeren krijgen die er uiteindelijk af vallen. Dit is een normaal proces voor de laurierkers. Doordat de boom veel energie nodig heeft om zich op de nieuwe plek te verankeren/wortelen, geeft hij in het begin minder vocht door naar de oudere bladeren. Deze bladeren kunnen hierdoor geel worden en eraf vallen. Naarmate de laurierkers als leiboom zich verankerd heeft zal de boom snel beginnen met het maken van nieuwe scheuten en bladeren.

Een laurierkers als leiboom vraagt over het algemeen meer water dan andere bomen. Dit komt doordat een leilaurier bladhoudend is en dus jaarrond vocht verdampt via de bladeren. Over het algemeen heeft een laurierkers als leiboom in een pot of kuip meer water nodig dan wanneer hij in de volle grond staat. De laurierkers kan altijd extra water gebruiken in het groeiseizoen en wanneer er sprake is van langdurige warme of droge periodes. 
Gedurende de eerste twee groeiseizoenen na aanplanten van de lei laurier is extra watergift een must. Hoeveel water de laurier als leiboom nodig heeft is afhankelijk van het grondsoort waar de boom op staat, de standplaats, de weersomstandigheden en de grote van de pot of kuip. Bij gericht advies voor watergift voor de lei laurier is het verstandig om contact op te nemen met onze klantenservice.

Ja zeker, de laurierkers als leiboom kan ook in een pot of kuip geplaatst worden. Tijdens het groeiseizoen heeft een lei laurier in een kuip of pot wel meer water nodig dan wanneer hij in de volle grond staat. Bij een niet te grote pot of kuip is het advies om de boom om de 2 á 3 jaar over te potten in een grotere pot, zodat de boom voeding uit nieuwe potgrond kan halen en mooi blijft groeien. 
Het is ook van belang om een lei laurier in een pot of kuip goed vast ze zetten. Leibomen in pot zijn namelijk kwetsbaarder voor wind dan leibomen in de volle grond. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Privacy topper van Bomenbezorgd.nl

Omdat de Laurierkers als leiboom bladhoudend is betekent dat, dat de boom het hele jaar door privacy kan bieden. Daarnaast is de lei laurier een boom met fijne vertakkingen die hard groeien, hierdoor ontstaat er gelijk een dichte en volle deken van bladeren en takken, waardoor uiteindelijk geen doorkijk meer mogelijk is. Door deze redenen is de laurierkers als leiboom een van de privacy toppers van Bomenbezorgd.nl.

De 'Prunus Laurocerasus' wordt meestal aangeplant bij schuttingen, muurtjes of hoge hagen. Deze leiboom bedekt dan het stuk waar de schutting, haag of het muurtje bovenin ophoudt. Als het ware wordt er een haag op stam gecreëerd.

Deze leiboom wordt ook vaak toegepast in de voortuin. Vaak gaat het dan om een stamhoogte van 150 cm. De boom blokkeert dan inkijk van de voorbijgangers. Kortom: de laurierkers als leiboom is een aanrader voor je tuin! 

Leilaurier in je tuin

De laurierkers als leiboom is eigenlijk in elke tuin toepasbaar, zelfs in een kleine tuin kan deze leiboom geplant worden. De lei laurierkers kan op bijna elke grondsoort groeien en kan op zowel een zonnige plek staan als op een plek waar halfschaduw of schaduw is. Belangrijk is dat een lei laurier goed bijgehouden wordt met snoeien wanneer deze is een kleinere tuin staat. 

Doordat de leilaurier snel en fijn vertakt, kunnen er veel takken op komen. Als de boom een aantal jaar niet gesnoeid wordt, gaat de vorm van de leiboom er uit en kan de boom gaan woekeren. De laurierkers als leiboom blijft op zijn mooist wanneer hij twee keer per jaar gesnoeid wordt. De 'Prunus Laurocerasus' leiboom kan dus in elke tuin aangeplant worden.

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat de boom (indien mogelijk) op een plek komt te staan waar het weinig noordoosten wind kan krijgen. Wanneer dit niet het geval is kan de boom met een strenge vostperiode lijden aan vorstschade. Over het algemeen is de laurierkers als leiboom wel winterhard en kan het korstondig temperaturen tot -18 / -20 graden celsuis verdragen.