Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4071 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Meerstammige bomen

De absolute trend van de laatste jaren zijn de meerstammige bomen. Waarom? Deze prachtige bomen vormen namelijk een zeer karakteristiek beeld met de meerdere stammen. Daarnaast hebben meerstammige bomen een grillige groeiwijze en vormen hiermee een natuurlijk groeibeeld. 

  • Natuurlijk uitziende groeiwijze
  • Meerdere stammen vormen karakteristiek beeld 
  • Echte eyecather in de tuin
  • Gratis thuisbezorgd door een eigen bezorgdienst
  • Veel soorten en formaten beschikbaar
  • Altijd een hoge sierwaarde

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Groot en uniek assortiment meerstammige bomen

Meerstammige bomen zijn er in veel soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld meerstammige bomen die groenblijvend zijn, bloemen vertonen of prachtige herfstkleuren hebben. De bekendste meerstammige bomen zijn de krentenboom meerstammig, witte berk meerstammig, Perzische slaapboom meerstammig en de groenblijvende olijfwilg meerstammig

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een groot assortiment meerstammige bomen. Daarnaast zijn er ook unieke exemplaren te verkrijgen op onze webshop. Het assortiment wordt steeds groter op onze webshop, want er zijn zoveel mooie soorten die een goed plekje verdienen in de Nederlandse tuin! 

Boom met meerdere stammen in de tuin

Meerstammige bomen zijn bomen die een plek nodig hebben om te kunnen groeien, maar dat wil niet zeggen dat een meerstammige boom alleen geschikt is voor in een grote tuin. Per soort is het verschillend of een meerstammige boom in een kleine of grote tuin zijn weg kan vinden. Een boom met meerdere stammen moet vaak de blikvanger worden in de tuin, en dat is maar goed ook! Door de meerdere stammen valt de boom gelijk op, en wanneer je verlichting op de grond rondom stammen plaats kun je deze boom mooi uitlichten in het donker. 

Top 10 meerstammige bomen

Meerstammige bomen hebben niet alleen hun sierwaarde in de meerdere stammen, vaak hebben ze ook een mooi herfstkleur of hebben ze heel veel bloemen. Hieronder zie je een overzicht van de 10 meeste verkochte meerstammige bomen met hun kenmerken:

Soort:

Kenmerken:

Type:

Meerstammige krentenboom (Amelanchier lamarckii)

Witte bloemen in het voorjaar, prachtige herfstkleuren

Bloesemboom

Meerstammige slaapboom (Albizia julibrissin)

Roze bloemen in zomer, uniek geveerd blad dat sluit in de avond    

Mediterrane boom

Meerstammige olijfwilg (Elaeagnus ebbingei)

Groenblijvend, grijs en groene bladeren, geurende bloemen

Mediterrane boom

Meerstammige Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) 

Palmboom, winterhard, groenblijvend, waaiervormige bladeren

Mediterrane boom

Meerstammige witte Himalaya berk (Betula utilis)

Witte afbladderende stammen, groene bladeren

Sierboom

Meerstammige honingboom (Sophora japonica) 

Prachtige (groene) bast met grote lenticellen, vriend van de bij

Sierboom

Meerstammige Japanse sierkers (Prunus Serrulata)

Prachtige bloesem in het voorjaar, mooie herfstkleuren           

Bloesemboom

Meerstammige Japanse esdoorn (Acer palmatum) 

Mooie stervormige bladeren, prachtige kleuren in de herfst       

Sierboom

Meerstammige judasboom (Cercis canadensis) 

Hartvormige bladeren, mooie kleuren in voorjaar, zomer en herfst 

Mediterrane boom

Meerstammige kurkeik (Quercus suber)                  

Karakteristieke kurkachtige bast, groenblijvend, grillige groei  

Mediterrane boom

 

 Aanplanten van meerstammige bomen

Meerstammige bomen zijn eenvoudiger aan te planten dan andere bomen. Meerstammige bomen zijn wat steviger en lager dan bomen met een enkele stam. Bomen met een enkele stam in welke vorm dan ook (leivorm, hoogstam of dakvorm bijvoorbeeld) is het altijd aan te raden deze te planten en te ondersteunen met boompalen. Multistam bomen hebben geen boompalen nodig, omdat de kans op omwaaien heel klein is. Door de meerdere stammen is de boom erg stevig en ook een stuk zwaarder dan bomen met één stam.

Wanneer je een meerstammige boom gaat planten is het belangrijk om te weten welk soort meerstammige boom het gaat en of  deze juist veel ruimte nodig heeft of niet. Daarnaast is het belangrijk of de boom veel zonlicht nodig heeft of niet en het goed tegen vorst kan of juist wat minder. Met deze gegevens kun je de standplaats van de door jou gekochte meerstammige boom bepalen. Deze informatie kun je vinden op de productpagina van jouw boom.

Nu is het tijd om een gat te graven voor de meerstammige boom. Graaf het gat altijd 25% groter dan de pot of wortelkluit van de meerstammige boom. Zo kan de boom zich makkelijker gaan wortelen wanneer de grond goed los gemaakt is. Wat je moet doen met de wortelkluit kun je het beste lezen in de meegeleverde kluiteninstructie handleiding.

We adviseren altijd om de uitgegraven grond te mengen met aanplantgrond. In deze aanplantgrond zitten voedingstoffen die de hergroei van wortels stimuleren wanneer de meerstammige boom op de nieuwe plek staat. Plant de meerstammige boom op de juiste diepte. De bovenkant van de pot of wortelkluit van de meerstammige boom mag net iets onder het maaiveld zitten, dieper of ondieper planten van een meerstammige boom kan voor zuurstof problemen zorgen.

Wanneer de meerstammige boom goed staat in de grond, kun je het gat dichtgraven en de grond voorzichtig aandrukken. Na aanplant veel water geven zodat de grond goed sluit om de wortels. Bij het aanplanten van meerstammige bomen tijdens het groeiseizoen is belangrijk om de boom voldoende water te geven de eerste 2 tot 3 maanden, zeker bij droog en warm weer!

 

Verzorgingstips

De meeste meerstammige bomen zijn geschikt voor in elke tuin. Het is belangrijk om te kijken welke eigenschappen een bepaald soort meerstammige boom heeft. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken of een bepaalde meerstammige boom wel of niet in jou tuin past. Sommige meerstammige bomen hebben bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan andere.
Ja, de meeste meerstammige bomen uit het assortiment van Bomenbezorgd.nl zijn winterhard, mits anders vermeldt op de productpagina.

Ja, alle meerstammige bomen kunnen in ieder geval in de volle grond geplant worden, en er zijn ook een aantal soorten die goed kunnen groeien in een pot of kuip.

Belangrijk is dat meerstammige bomen in een grote pot of kuip wel meer water en voedingselementen nodig hebben dan in de volle grond.

Bomen die goed in een pot of kuip groeien zijn onder andere de volgende soorten:

- Elaeagnus ebbingei, Meerstammige olijfwilg
- Chamaerops humilis, Meerstammige dwergpalm
- Trachycarpus fortunei, Meerstammige Chinese waaierpalm
- Albizia julibrissin, Meerstammige Perzische slaapboom
- Amelanchier lamarckii, Meerstammige krentenboom
- Quercus suber, Meerstammige kurkeik
- Quercus ilex, Meerstammige steeneik
- Magnolia grandiflora, Meerstammige magnolia grandiflora

Bomen met een meerdere stammen hoeven bijna niet gesnoeid te worden wanneer ze de ruimte hebben om te groeien. Om de stammen goed zichtbaar te blijven houden is het nodig om af en toe nieuwe scheuten uit de grond of op de stam weg te knippen.

Wanneer de meerstammige boom uit vorm begint te raken kun je de boom terugsnoeien tot de juiste vorm. Snoei over het algemeen alle meerstammige bomen in het voorjaar, wanneer kans op strenge vorst nihil is.

De leeftijd van meerstammige bomen verschillen per soort, echter kunnen wij wel een indicatie leeftijd geven bij bepaalde formaten die wij aanbieden:

150-200 cm hoog = 4-6 jaar oud
200-250 cm hoog = 6-8 jaar oud
250-300 cm hoog = 6-10 jaar oud
300-350 cm hoog = 8-12 jaar oud

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4071 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Onderhoud meerstammige boom

Wanneer je een meerstammige boom in je tuin hebt staan hoef je de boom weinig te snoeien. Door de natuurlijke groeiwijze gaat de boom zijn eigen weg. Als de meerstammige boom te groot wordt of uit vorm raakt kun je de kruin terugsnoeien naar de gewenste grootte.

Wanneer je de zichtbaarheid van de stammen wilt behouden, is het soms nodig om takken uit de grond of takken die op de stam beginnen te groeien, weg te knippen. Dit is vaak het geval bij de  meerstammige krentenboom en de meerstammige olijfwilg, die daarnaast ook de meest toonaangevende meerstammige bomen zijn!

Door de karakteristieke groei van de meerstammige bomen worden ze ook vaak in een grote plantenbak of kuip gezet, zodat de stammen wat hoger staan en hiermee nog meer opvallen.

Meerstammige boom kopen

Bij Bomenbezorgd koop je makkelijk en eenvoudig een meerstammige boom. Je kiest jouw favoriete soort meerstammige boom met de hoogte die je hebben wilt. Wanneer je de bestelling plaatst nemen wij binnen 24 uur contact met je op voor een eventuele leverdatum. Mocht je bij het voorgestelde leverdatum niet thuis zijn? Geen probleem, we kunnen de bestelde meerstammige boom veilig neerleggen op de door jou gewenste plek in de tuin.

Wanneer je graag thuis wilt zijn voor de bezorging van de meerstammige boom, kunnen we samen kijken naar een leverdatum wat beide past. Doorgaans bezorgen wij alle meerstammige bomen binnen 5 werkdagen. Wanneer je het lastig vind om een meerstammige boom aan te planten, kun je ook kiezen voor onze aanplantservice. Wij planten dan met alle liefde jouw bestelde meerstammige boom en geven graag nog wat advies en tips nadat de boom is aangeplant. Heb je vragen over een meerstammige boom? Of is het lastig een keuze te maken welke meerstammige boom het beste in jouw tuin past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.