Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4590 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Meerstammige bomen

De absolute trend van de laatste jaren zijn de meerstammige bomen. Waarom? Deze prachtige bomen vormen namelijk een zeer karakteristiek beeld met meerdere stammen die vanuit de grond groeien. Daarnaast hebben meerstammige bomen een grillige groeiwijze en vormen hiermee een natuurlijk groeibeeld. 

  • Natuurlijk uitziende groeiwijze
  • Meerdere stammen vormen karakteristiek beeld 
  • Echte eyecather in de tuin
  • Gratis thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Veel soorten en formaten beschikbaar
  • Altijd een hoge sierwaarde
Bekijk aanbod
Seringenboom
Seringenboom
Vanaf € 199,95
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Groot en uniek assortiment meerstammige bomen

Meerstammige bomen zijn er in veel soorten en maten. Er zijn meerstammige bomen die groenblijvend zijn, in het voorjaar prachtige bloemen krijgen, of waarvan het blad in de herfst verkleurd naar mooie herfstkleuren.
Hieronder een overzicht met onze top 10 meest verkochte meerstammige bomen, met hierbij ook hun specifieke kenmerken:

Soort:

Kenmerken:

Type:

Meerstammige krentenboom (Amelanchier lamarckii)

Witte bloemen in het voorjaar, prachtige herfstkleuren

Bloesemboom

Meerstammige slaapboom (Albizia julibrissin)

Roze bloemen in zomer, uniek geveerd blad dat sluit in de avond    

Mediterrane boom

Meerstammige olijfwilg (Elaeagnus ebbingei)

Groenblijvend, grijs en groene bladeren, geurende bloemen

Mediterrane boom

palmboom meerstammig (Trachycarpus fortunei) 

Palmboom, winterhard, groenblijvend, waaiervormige bladeren

Mediterrane boom

Meerstammige witte Himalaya berk (Betula utilis)

Witte afbladderende stammen, groene bladeren

Sierboom

Meerstammige honingboom (Sophora japonica) 

Prachtige (groene) bast met grote lenticellen, vriend van de bij

Sierboom

Meerstammige Japanse sierkers (Prunus Serrulata)

Prachtige bloesem in het voorjaar, mooie herfstkleuren           

Bloesemboom

Meerstammige Japanse esdoorn (Acer palmatum) 

Mooie stervormige bladeren, prachtige kleuren in de herfst       

Sierboom

Meerstammige judasboom (Cercis canadensis) 

Hartvormige bladeren, mooie kleuren in voorjaar, zomer en herfst 

Mediterrane boom

Meerstammige kurkeik (Quercus suber)                  

Karakteristieke kurkachtige bast, groenblijvend, grillige groei  

Mediterrane boom

Naast onze top 10 hebben wij ook nog andere meerstammige bomen in ons assortiment. Het assortiment op onze webshop wordt namelijk steeds groter, want er zijn zoveel mooie soorten die een goed plekje verdienen in de Nederlandse tuin!

Boom met meerdere stammen in de tuin

Meerstammige bomen zijn bomen die een plek nodig hebben om te kunnen groeien, maar dat wil niet zeggen dat een meerstammige boom alleen geschikt is voor in een grote tuin. Per soort is het verschillend of een meerstammige boom in een kleine of grote tuin zijn weg kan vinden. Een boom met meerdere stammen moet vaak de blikvanger worden in de tuin, en dat is maar goed ook! Door de meerdere stammen valt de boom gelijk op, en wanneer je verlichting op de grond rondom stammen plaats kun je deze boom mooi uitlichten in het donker. 

Verzorgingstips
De meeste meerstammige bomen zijn geschikt voor in elke tuin. Het is belangrijk om te kijken welke eigenschappen een bepaald soort meerstammige boom heeft. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken of een bepaalde meerstammige boom wel of niet in jou tuin past. Sommige meerstammige bomen hebben bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan andere.
Ja, de meeste meerstammige bomen uit het assortiment van Bomenbezorgd.nl zijn winterhard, mits anders vermeldt op de productpagina.

Ja, alle meerstammige bomen kunnen in ieder geval in de volle grond geplant worden, en er zijn ook een aantal soorten die goed kunnen groeien in een pot of kuip.

Belangrijk is dat meerstammige bomen in een grote pot of kuip wel meer water en voedingselementen nodig hebben dan in de volle grond.

Bomen die goed in een pot of kuip groeien zijn onder andere de volgende soorten:

- Elaeagnus ebbingei, Meerstammige olijfwilg
- Chamaerops humilis, Meerstammige dwergpalm
- Trachycarpus fortunei, Meerstammige Chinese waaierpalm
- Albizia julibrissin, Meerstammige Perzische slaapboom
- Amelanchier lamarckii, Meerstammige krentenboom
- Quercus suber, Meerstammige kurkeik
- Quercus ilex, Meerstammige steeneik
- Magnolia grandiflora, Meerstammige magnolia grandiflora

Bomen met een meerdere stammen hoeven bijna niet gesnoeid te worden wanneer ze de ruimte hebben om te groeien. Om de stammen goed zichtbaar te blijven houden is het nodig om af en toe nieuwe scheuten uit de grond of op de stam weg te knippen.

Wanneer de meerstammige boom uit vorm begint te raken kun je de boom terugsnoeien tot de juiste vorm. Snoei over het algemeen alle meerstammige bomen in het voorjaar, wanneer kans op strenge vorst nihil is.

De leeftijd van meerstammige bomen verschillen per soort, echter kunnen wij wel een indicatie leeftijd geven bij bepaalde formaten die wij aanbieden:

150-200 cm hoog = 4-6 jaar oud
200-250 cm hoog = 6-8 jaar oud
250-300 cm hoog = 6-10 jaar oud
300-350 cm hoog = 8-12 jaar oud
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4590 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Meerstammige boom kopen

Bij Bomenbezorgd.nl koop je makkelijk en eenvoudig een meerstammige boom. Je kiest jouw favoriete soort in de gewenste hoogte. Wanneer je de bestelling plaatst, krijg je binnen 24 uur een voorstel via de mail voor een bezorgdag, mocht je op de voorgestelde dag niet thuis zijn, is dit geen probleem. We kunnen de bestelde meerstammige boom veilig neerleggen op een beschutte plek, indien dit mogelijk is.

Wanneer je graag thuis wilt zijn voor de bezorging, kunnen we samen kijken naar een leverdatum wat past. Doorgaans bezorgen wij alle meerstammige bomen binnen 5 werkdagen. Wanneer je liever de meerstammige boom door ons wilt laten planten is dit mogelijk, kies dan voor onze aanplantservice. Wij komen dan binnen 10 werkdagen bij u langs voor het aanplanten van de boom en geven u ook nog tips voor de verzorging.

Onderhoud meerstammige boom

Wanneer je een meerstammige boom in je tuin hebt staan, hoef je de boom weinig te snoeien. Door de natuurlijke groeiwijze gaat de boom zijn eigen weg. Als de meerstammige boom te groot wordt of uit vorm raakt, kun je de kruin terugsnoeien naar de gewenste hoogte.

Wanneer je de zichtbaarheid van de stammen wilt behouden, is het soms nodig om takken uit de grond, of takken die op de stam beginnen te groeien, weg te knippen. Dit is vaak het geval bij de meerstammige krentenboom en de meerstammige olijfwilg, die daarnaast ook de meest toonaangevende meerstammige bomen zijn!

Door de karakteristieke groei van de meerstammige bomen, worden ze ook vaak in een grote plantenbak of kuip gezet. Hierdoor komen de stammen wat hoger te staan en hierdoor valt de boom nog mee

Aanplanten van meerstammige bomen

Meerstammige bomen zijn eenvoudiger aan te planten dan andere bomen. Meerstammige bomen zijn wat steviger en lager dan bomen met een enkele stam. Bomen met een enkele stam in welke vorm dan ook (leivorm, hoogstam of dakvorm bijvoorbeeld) is het altijd aan te raden deze te planten en te ondersteunen met boompalen. Meerstammige bomen hebben geen boompalen nodig, omdat de kans op omwaaien heel klein is. Door de meerdere stammen is de boom erg stevig en ook een stuk zwaarder dan bomen met één stam.

Wanneer je een meerstammige boom gaat planten is het belangrijk om te weten om welk soort meerstammige boom het gaat en of  deze juist veel ruimte nodig heeft of niet. Daarnaast is het belangrijk of de boom veel zonlicht nodig heeft of niet en of de boom goed tegen vorst kan of juist wat minder. Met deze gegevens kun je de standplaats van de door jou gekochte meerstammige boom bepalen. Deze informatie kun je vinden op de productpagina van jouw boom.

Nu is het tijd om een gat te graven voor de meerstammige boom. Graaf het gat altijd 25% groter dan de pot of wortelkluit van de meerstammige boom. Zo kan de boom zich makkelijker gaan wortelen wanneer de grond goed los gemaakt is. Wat je moet doen met de wortelkluit kun je het beste lezen in de meegeleverde folder met aanplantinstructies.

We adviseren altijd om de uitgegraven grond te mengen met aanplantgrond. In deze aanplantgrond zitten voedingstoffen die de hergroei van wortels stimuleren wanneer de meerstammige boom op de nieuwe plek staat. Plant de meerstammige boom op de juiste diepte. De bovenkant van de pot of wortelkluit van de meerstammige boom mag net iets onder het maaiveld zitten, dieper of ondieper planten van een meerstammige boom kan voor zuurstof problemen zorgen.

Wanneer de meerstammige boom goed staat in de grond, kun je het gat dichtgraven en de grond voorzichtig aandrukken. Na aanplant veel water geven zodat de grond goed sluit om de wortels. Bij het aanplanten van meerstammige bomen tijdens het groeiseizoen is belangrijk om de boom voldoende water te geven de eerste 2 tot 3 maanden, zeker bij droog en warm weer! Tips voor de verzorging staan ook in onze folder met aanplantinstructies.