Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Naaldbomen

  Ben je op zoek naar een naaldboom voor in de tuin? Bij Bomenbezorgd.nl vind je diverse naaldbomen soorten, die zowel voor de kleine, middelgrote en grote tuin geschikt zijn!

  • Prachtige naaldbomen
  • Enkelstammig en meerstammig
  • Vereist weinig onderhoud
  • Goed winterhard
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Wat is een naaldboom?

  Een naaldboom is een boom die in plaats van bladeren naalden draagt. Deze boomsoort draagt kegelvormige vruchten, die ook wel bekend staan als dennenappels.

  Bijna alle soorten naaldbomen behouden hun naalden het hele jaar door. Enkele soorten hebben naalden die wet breder zijn en meer op blad lijken.

  Hoe oud worden naaldbomen?

  Naaldbomen kunnen erg oud worden, maar dat geldt niet voor iedere naaldboom. De meeste naaldbomen kunnen zo’n 500 jaar oud worden bij de juiste verzorging en ondergrond.

  Wanneer snoei je een naaldboom?

  Naaldbomen snoeien kun je het beste in het voorjaar doen, tussen april en juni. Echter is het niet perse nodig om hem te snoeien. Wil je liever een kleine naaldboom? Dan kun je de groei wel beperken door regelmatig te snoeien.

  Hoe snoei je een naaldboom?

  Snoei de dode takken weg met een scherpe en schone snoeischaar. Verder kun je ook te lang geworden takken wegsnoeien die bijvoorbeeld niet goed in het model van de boom passen.

  Natuurlijk kun je dan ook kiezen om bepaalde kleine uitlopers te verwijderen die je niet mooi vindt.

  Welke naaldboom verliest naalden in de winter?

  Er zijn een paar naaldbomensoorten die in de herfst net als veel loofbomen hun bladeren laten vallen, of in dit geval de naalden.

  De Lariks en Moerascipres laten hun naalden vallen. Dit doen zij net als veel loofbomen om hun kracht volledig te gebruiken om de wortels en stam te beschermen voor de kou.

  Ook de bladhoudende naaldbomen laten eens per periode naalden vallen, alleen dat is dan eens per 3 of 6 jaar.

  Wanneer groeien dennenappels?

  Dennenappels of de vruchten van een naaldboom kunnen enkel groeien als de vrouwelijke bloem bestoven wordt. Daarna duurt het een jaar tot de vruchten groeien.

  Zodra deze rijp zijn, kleuren ze bruin en gaat hij openstaan. Rijpe zaden vallen vanzelf uit de vrucht en verspreiden zich via de wind.

  Naaldbomen kopen bij Bomenbezorgd.nl

  De mooiste naaldbomen vind je bij Bomenbezorgd.nl. Doordat de bomen op onze eigen kwekerij staan, selecteren we de mooiste pinus voor jouw tuin. We controleren iedere boom voordat we hem komen bezorgen, zo weten we zeker dat jij de allermooiste laanboom ontvangt! 

  Conifeer of naaldboom?

  Hoewel we de conifeer eigenlijk als haag zien, behoort de naaldboom tot dezelfde plantgroep. Coniferen en naaldbomen groeien allebei kegelvormige vruchten. Conifeer betekent kegeldrager, vandaar dat beide namen genoemd worden! De Parasolden krijgt bruine kegelvormige vruchten, terwijl de grove den een geelrode vrucht krijgt.

  Naaldbomen snoeien

  Het beste moment om naaldbomen te snoeien is in het voorjaar, in de maand april. Snoei de boom dan terug in model. Zo groeit hij in de zomer weer mooi verder en krijgt hij meer vertakkingen. Eventueel kun je nieuwe uitlopers ook wegsnoeien om de boom klein te houden. 

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2769 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Parasolden: de bijzondere naaldboom

  Een bijzondere naaldboom in ons assortiment is de parasolden. Het is een mediterrane naaldboom die oorspronkelijk uit het middellandse zeegebied komt. Hij wordt weinig gekweekt. Je komt de pinus pinea daarom ook zelden voor in Nederland. De naalden van de pinus pinea zijn donkergroen tot grijsgroen van kleur.