Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4234 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Sneeuwbal (Viburnum tinus)

De Viburnum tinus staat ook bekend als sneeuwbal plant. Dit komt omdat hij in de winter bloeit, met prachtige kleine witte bloemetjes. Het is een heester die vaak voorkomt als struik, maar bij Bomenbezorgd.nl hebben we hem ook als boom! Deze mediterrane boom met groenblauw ovaalvormig blad behoudt haar blad het hele jaar door.

  • Bladhoudende boom of struik
  • Prachtige witte bloemetjes in de winter
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Zorgt voor een hoge sierwaarde in je tuin
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Viburnum tinus kopen bij Bomenbezorgd.nl

Een van de grootste voordelen van de sneeuwbal kopen bij Bomenbezorgd.nl is dat onze bomen rechtstreeks uit de boomkwekerij komen. We kweken en leveren alleen de beste heesters voor onze klant.

We letten vooral op een goed wortelstelsel, een mooie uniforme kroon en het krijgen van de juiste voeding. Daarnaast worden al onze sneeuwbal bomen gratis bezorgd in heel Nederland en Vlaams-België.

Over de Sneeuwbal Viburnum tinus

Wil je meer informatie over de sneeuwbal? Bekijk dan de video hieronder.

BOMENTA(L)K #28 | De Sneeuwbal

Verzorgingstips

Ja, de Viburnum is groenblijvend. Het hele jaar kun je genieten van de glanzende groenblauwe bladeren van de sneeuwbal.

De Viburnum tinus kan het hele jaar door aangeplant worden. We bezorgen hem in de winter met een draadkluit en in de zomer in een pot.

Zo kan hij meteen verder groeien. Belangrijk is om de boom voldoende water en voedselrijke aarde te geven.

De Viburnum tinus staat het liefst op een zonnige plek, of in halfschaduw. Zet de boom liever niet op een plek waar het heel hard waait. Daar houdt hij niet zo van.

Het beste is om deze heester eind mei terug te snoeien, zodra de bloemetjes weg zijn. Je kunt hem dan in het gewenste model terugsnoeien.

Ook kun je dan eventuele doodgevroren takjes wegsnoeien, zodat de boom weer nieuwe takken kan aanmaken.

Vanaf maart tot en met augustus kun je de Viburnum tinus stekken.

Begin met een takje die dit jaar is gegroeid. Haal het blad weg aan de onderkant van de stek en een stukje aan de bovenkant. Dit doe je om uitdroging tegen te gaan. Gebruik stekpoeder en zet de stek in potgrond voor stekken. Vergeet niet voldoende water te geven en de pot af te dekken. Zorg dat de nieuwe Viburnum tinus uit de zon staat.

De sneeuwbal groeit ongeveer tussen de 20 en de 40 centimeter per jaar.

Snoei de sneeuwbal terug in gewenst model.

Afhankelijk van het formaat en de vorm van de sneeuwbal kun je meerdere Viburnum gebruiken per meter.

Doe dit als de boom in russt is en niet meer groeit. Doe dit in het voorjaar als de kans op vorst nihil is en de boom nog niet groeit.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4234 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Populairste Viburnum tinus soorten

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we diverse soorten van het geslacht Viburnum:

Viburnum tinus halfstam

De sneeuwbal halfstam is een compacte bolboom die in iedere tuin goed tot zijn recht komt! Bij een winter die niet al te streng is zal de sneeuwbal zijn naam eer aan doen. In de winter kan de Viburnum dan de hele winter bloeien. Dit zal doorgaans vanaf januari tot mei zijn. Snoei de Viburnum halfstam eind mei na de bloei. Doe het niet in de zomer want dan krijgen de knoppen meestal geen kans om uit te lopen in het najaar. Deze groenblijvende mediteranne boom zorgt voor erg veel sfeer!


Viburnum tinus spiraal

Een sierlijke uitstraling heeft de sneeuwbal spiraal vorm zeker weten. Deze prachtige boom is ook op zijn best in de winter als de Viburnum in bloei staat. De bloemen zijn wit of witroze en komen met grote pluimen. Snoei de Viburnum na de bloei in mei. Vanaf januari tot mei bloeit de sneeuwbal en het is dus aan te raden deze te snoeien na de bloei omdat het anders voor de bloei tenkoste gaat van prachtige bloemen. Doe het niet in de zomer zodat je nieuwe knoppen een kans geeft om opnieuw uit te lopen. De groenblijvende Viburnum tinus is een echte aanwinst voor je grote of kleine tuin!


Viburnum tinus hoogstam

Veelal komt deze boom voor in Italië. Maar ook deze boom is prachtig in West-Europa! Doordat deze boom nog niet echt bekend was bij het grote publiek heeft deze boom in korte tijd veel populariteit voor zich gewonnen. De hoogstam Viburnum heeft een stamhoogte van 200 centimeter en een stamomtrek van 8 tot 10 centimeter. De bol groeit niet hard en is dus geschikt voor een grote als een kleine tuin. De sneeuwbal hoogstam staat het liefst op een zonnige plek of een plek met half schaduw. Snoei de boom terug tot de gewenste vorm. De Viburnum hoogstam wordt geleverd met kluit of in pot.


Viburnum tinus kegelvorm

De kegelvormige sneeuwbal is een struik die vertakt is vanaf onderaan. De hoogte indicatie bij levering zal tussen de 90 en de 110 centimeter zijn. De Viburnum tinus staat het liefst op deze grondsoorten: zavel, zand, lichte klei of lemige grond. De besjes die aan de sneeuwbal komen zijn van paarse kleur. In elk tuintype komt deze prachtige sneeuwbal kegelvorm tot zijn recht en is makkelijk te bestellen bij Bomenbezorgd.nl

Andere vormen sneeuwbal

Deze soorten worden steeds populairder en lichten wij ook graag uit:

Viburnum tinus bolvorm

Deze bolboom kan gebruikt worden in een perkje of centraal in je tuin. Deze bolvormige sneeuwbal is vanaf de grond aan vertakt als een bol. Het lijkt eigenlijk een soort struik. De prachtige bloemen in de winter maken deze boom zo populair en dat is eigenlijk pas iets van de laatste jaren. Het bladkleur is donkergroen en niet te vergeten is deze Viburnum groenblijvend. Snoei de bol terug in gewenste vorm na de bloei in mei. De hoogte indicatie bij levering zal tussen de 50 en de 55 centimeter liggen. 


Viburnum tinus als leiboom

Deze groenblijvende leiboom is razend populair en dat is niet voor niets. Dit komt omdat de leiboom in het algemeen zorgt voor veel privacy in je tuin. Doordat de sneeuwbal groenbijvend is komt deze leiboom nog iets extra goed tot zijn recht als privacyboom! Snoei de Viburnum tinus terug tot gewenste vorm na de bloei. Het leirek is 120 centimeter breed en 120 centimeter hoog bij levering. Bij Bomenbezorgd.nl maken we de leirekken en de leibomen helemaal zelf! De stamhoogte is 200 centimeter en de totaalhoogte komt op 320 centimeter, gemeten vanaf de bovenkant van de pot.


Viburnum tinus / sneeuwbal

Dit is niet een echte Viburnum tinus. Het is een Viburnum bodnantense 'Dawn'. Deze sneeuwbal variant is niet groenblijvend maar krijgt wel prachtige bloemen tussen november en februari. Het is dus een echte winterbloeier. De sneeuwbal verspreidt een erg aangename geur in de winter, dit komt door de bloemen. Snoei de meerstammige sneeuwbal alleen om meer licht te krijgen in de struik zelf.