Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Krentenboom

Het soort dat alles in één heeft: schitterende lentebloei, groei in de zomer, mooie herfstkleuren en eetbare vruchten. Daarnaast is de krentenboom een traag groeiend soort, wat zorgt voor weinig onderhoudswerk. De witte bloemen in het voorjaar, de bronskleurige uitloop van het blad en de scharlakenrode/oranjerode herfstkleuren maken de krentenboom tot één van de meest sierlijke boomsoorten. 

  • Vereist weinig snoeiwerk
  • Eetbare vruchten, geschikt voor jam
  • Zeer indrukwekkend kleurenpalet
  • Meest populair als meerstammige boom

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Krentenboom laten bezorgen

Bestel het krentenboompje vandaag bij BomenBezorgd en dan nemen we contact met u op om een bezorgmoment te plannen. Standaard worden onze krentenbomen binnen 5 werkdagen door onze eigen bezorgservice geleverd. Binnen Nederland en België wordt uw boompje gratis bezorgd.

Soorten krentenbomen en prijzen

Bij BomenBezorgd vind je twee soorten krentenbomen, namelijk de Amerikaanse krentenboom (Amelanchier lamarckii) en de Canadese krentenboom (Amelanchier canadensis). Beide krentenbomen zijn zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat en hebben een prachtige kleur in de lente en herfst. De krentenboom geeft ook vruchten die eetbaar zijn. Geen wonder dat deze krentenboom zo populair is in Nederland!

Naast de Amelanchier lamarckii en de Amerlanchier canadensis, zijn de Amelanchier laevis (Drents krentenboompje en het Europese krentenboompje (Amelanchier ovalis) ook populair in Nederland. Deze krentenbomen hebben we niet standaard op voorraad, maar we breiden het assortiment regelmatig uit, dus houd onze shop in de gaten!

Krentenboom kopen

Bij Bomenbezorgd bestel je gemakkelijk en snel een krentenboom. Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst! De prijzen van onze krentenbomen beginnen bij € 89,95 voor een meerstammige krentenboom van max. 150 cm hoog. De grootste krentenboom is de meerstammige krentenboom van 300 cm van € 269,95.

Verzorgingstips

De krentenboom groeit traag en kunt u het beste ieder voorjaar snoeien (februari/maart). Een krentenboom wordt maximaal 6 meter hoog.

Om te zorgen dat de krentenboom er mooi uitziet, is het belangrijk om de krentenboom gelijkmatig te snoeien. Na het snoeien wilt u ongeveer hetzelfde model overhouden. Snoei aan alle kanten ongeveer dezelfde takken weg, zodat de boom mooi van vorm blijft. De krentenboom zal nieuwe uitlopers maken op de plek waar de boom is gesnoeid.

Volg de tak vanaf het uiteinde naar beneden en volg de aftakkingen goed. Op een plek waar u een aftakking tegenkomt, kunt u een tak wegsnoeien. Hoeveel u wegsnoeit, hangt af van hoe groot u de boom wilt hebben.

Een krentenboompje is ideaal voor een kleine tuin. Door de krentenboom ieder voorjaar te snoeien, kunt u de krentenboom heel goed klein houden. Krentenboompjes verdragen volle zon maar doen het nog beter op een koele plek in de halfschaduw.

In de vroege lente (maart/april) verschijnen er bloem- en bladknoppen waardoor de boom een prachtige roze/witte kleur krijgt. Na de bloei valt de krentenboom iets minder op, maar u zult al snel zien dat de boom bessen krijgt en er weer prachtig uitziet. Met een krentenboom in uw tuin zult u veel vogels aantrekken, want vogels zijn gek op de bessen die de krentenboom geeft. In het najaar heeft de Amelanchier Lamarckii een prachtig geel-oranje herfstkleur.

Krentenbomen zijn niet bladhoudend in de winter. Een krentenboom is wel zeer winterhard en verdraait wind redelijk goed.

Onze goedkoopste krentenboom is de meerstammige krentenboom van € 99,95 en de grootste krentenboom is de 300 cm krentenboom van € 239,-.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Prachtig in de lente, zomer én herfst

Een bloeiend krentenboompje is hét teken van de lente: rond april heeft de boom prachtige bloesem. De bloemen zijn wit of crème van kleur en verschijnen in april in bosjes aan de takken. De bloemen ruiken heerlijk en zijn er feestelijk uit.

 

In juni verschijnen er bij de bladeren alweer knoppen voor de volgende lente. De bladeren van de krentenboom kleuren in de herfst geel-oranje en de boom is verliest dan ook zijn blad. 

Amelanchier Lamarckii

De Amelanchier Lamarckii wordt in het Engels ook wel 'snowy mespilus' of 'june berry' genoemd en komt in Nederland ook voor in het wild. Vooral in Overijssel, Drenthe, Zuid-Limburg en Noord-Brabant kom je het krentenboompje in het wild tegen. 

 

Krentenboompjes hebben niet veel onderhoud nodig en stellen geen hoge eisen aan de standplaats. Zon of halfschaduw vinden ze prima. Daarom zijn ze in Nederland een van de meest populaire bomen voor in de tuin.