Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
Home
>
Bloesembomen
>
Japanse sierkers
>
Japanse sierkers 'Autumnalis Rosea'

Japanse sierkers 'Autumnalis Rosea' (Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea')

De Japanse sierkers ‘Autumnalis Rosea’ (in het Latijn: Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’) is een kleine sierkers. De boom geeft lichtroze bloemen van november tot maart. Hoe langer de winter aanhoudt, hoe langer de bloei. Deze bloesemboom bloeit wanneer de boom geen blad heeft. De takken staan schuin aan de stam en de kroon heeft een vrij brede vaasvorm. De uitkopers lopen in het voorjaar groen uit en verkleuren in de herfst geel-oranje. 

 • Lichtroze bloemen
 • Najaarsbloeier
 • Geeloranje herfstkleuren
 • Geschikt voor elke tuin!
Japanse sierkers 'Autumnalis Rosea'
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
3 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Sale
Sale
Japanse sierkers 'Autumnalis Rosea'
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 84,95
€ 69,95
Beschikbaar
€ 84,95
€ 69,95
Beschikbaar
€ 154,95
Beschikbaar
€ 154,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
1-3 van totaal 3

De Japanse sierkers ‘Autumnalis Rosea’ (in het Latijn: Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’) is een kleine sierkers. De boom geeft lichtroze bloemen van november tot maart. Hoe langer de winter aanhoudt, hoe langer de bloei. Deze bloesemboom bloeit wanneer de boom geen blad heeft. De takken staan schuin aan de stam en de kroon heeft een vrij brede vaasvorm. De uitkopers lopen in het voorjaar groen uit en verkleuren in de herfst geel-oranje. 

 • Lichtroze bloemen
 • Najaarsbloeier
 • Geeloranje herfstkleuren
 • Geschikt voor elke tuin!

Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ kopen

De Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ is een sierkers, die behoort tot de rozenfamilie. Dit soort vindt zijn oorsprong in Japan. Wij hebben de Japanse sierkers ‘Autumnalis Rosea’ als hoogstamboom (200 - 250 cm), maar ook als meerstammige boom, in de formaten 175-200 cm en 200-250 cm.

Bestel je de Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ vandaag, dan bezorgen wij deze binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis. Wij bezorgen de bloesemboom met onze eigen bezorgdienst, waardoor we de kwaliteit tijdens de levering kunnen garanderen. Na het plaatsen van je bestelling, ontvang je vanuit ons een mail met hierin een voorstel voor levering. 

Een dag voor levering ontvang je vanuit ons een mail met hierin een track & trace, waarmee je de chauffeur op de dag van levering kan volgen. 

BOMENTA(L)K #44 | De Japanse Sierkers Autumnalis

youtube placeholder

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe hoog wordt een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’?

Hoe snel groeit een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’?

Welke herfstkleur krijgt een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’?

Wanneer bloeit een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ aanplanten?

Heeft een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ snoeien?

Krijgt een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ vruchten?

Is het nodig om een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ jaarlijks te bemesten?

Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ aanplanten

Voor het aanplanten van een Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ als hoogstam, adviseren wij om het aanplantpakket te gebruiken. In dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Door de boom aan te planten met de boompalen, staat de boom in de eerste paar jaar steviger in de grond. Hierdoor kan de boom zich goed wortelen en vastzetten in de grond. In de aanplantgrond zitten de voedingsstoffen die aangroei van de boom bevorderen.

Bij de meerstammige Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ zijn de boompalen niet nodig, omdat door de meerdere stammen de boom niet vastgezet kan worden aan de boompalen. Bij de meerstammige boom is ons advies om de aanplantgrond mee te bestellen.

Voor het aanplanten is het belangrijk om rekening te houden met de plek van aanplanten. De ‘Autumnalis Rosea’ houdt van een zonnige plek, of een plek met halfschaduw. De boom kan op alle grondsoorten aangeplant worden, maar de grond moet wel goed waterdoorlatend zijn, de ‘Autumnalis Rosea’ verdraagt namelijk geen nattigheid.

Voor het plantgat is het belangrijk dat op deze plek geen oude wortels, puin, kabels of wit zand liggen. Dit kan namelijk het wortelen van de boom belemmeren. Normaal gesproken heeft de kluit een doorsnee van 40 centimeter. Wij adviseren om het plantgat 25 procent groter aan te houden.

Groei van een Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'

Wanneer je de Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ niet snoeit, kan de boom 6 tot 7 meter hoog worden. Doorgaans wordt de boom iets minder hoog en wordt hij zo'n 4 tot 5 meter. De stamhoogte, de hoogte waarop de eerste vertakkingen beginnen, groeit niet meer.

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' verzorgen

Over het algemeen duurt het twee tot drie groeiseizoenen voordat de Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ diep genoeg geworteld is. Zodra de wortels diep genoeg zitten, kan de boom zichzelf voorzien van grondwater. 

In de eerste jaren is het daarom belangrijk om de boom een handje te helpen door hem water te geven als het droog of warm is. Een exacte hoeveelheid is lastig te zeggen omdat dit per situatie verschilt. Bij levering ontvang je vanuit ons een boekje met aanplantinstructies. Hierin staat ook een indicatie voor het water geven.

Blad van een Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'

In het voorjaar maakt de Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' nieuw blad aan, dat groen uitloopt. In de herfst voordat de boom het blad zal laten vallen, verkleurt het blad naar oranje / geel.

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' snoeien

Het beste kun je de Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' jaarlijks snoeien na de bloeiperiode. Snoei de boom in de maanden april en mei terug tot een vaasvorm. Dit zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt.

Bloei van een Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'

De Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' is een echte winterbloeier en bloeit van november tot april. Hierdoor kun je ook in de winter genieten van prachtige roze bloemen. In het voorjaar spat de boom uiteen met rijkelijke lichtroze bloemen in trossen.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

theo hylkema

Heb de afgelopen maanden mijn tuin geheel vernieuwd waarbij bomenbezorgd alles heeft geleverd en gedeeltelijk gepland. Ben heel erg tevreden over het resultaat.

10/10
Huub

Deskundige klantenservice. De bezorging verliep prima. Vriendelijke bezorger en bomen worden vakkundig geplant.

10/10
petra

voldeed geheel aan de verwachting

10/10
Fam

Wij hebben al meerdere keren een bestelling gedaan. Prijs/kwaliteit prima service geweldige je wordt via mail goed op de hoogte gebracht en bij levering hoef je niet aanwezig te zijn. Soms komen ze zo vroeg dat je de deur open doet en alles staat netjes op zijn plek met genoeg informatie hoe en wat te doen qua plant proces. (Wij kiezen ervoor om alles zelf te planten) Dus voor ons reden genoeg om onze bestellingen te blijven plaatsen.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten