Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4234 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Japanse sierkers 'Autumnalis Rosea' (Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea')

De Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' is een kleine sierkers en geeft lichtroze bloemen van november tot maart. Hoe langer de winter aanhoudt, hoe langer de bloei. Deze bloesemboom bloeit wanneer de boom geen blad heeft. De takken staan schuin aan de stam en de kroon heeft een vrij brede vaasvorm. De uitlopers in het voorjaar lopen groen uit en verkleuren in de herfst geeloranje. De onderzijde van het blad is licht behaard. Deze prachtige sierkers is geschikt voor elke tuin!

  • Lichtroze bloemen
  • Najaarsbloeier
  • Geeloranje herstkleuren
  • Geschikt voor elke tuin! 
Japanse sierkers 'Autumnalis Rosea'
Japanse sierkers 'Autumnalis Rosea'
  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 109,95
Bekijk product
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Een Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' kopen

De prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' is een sierkers, die behoort tot de rozenfamilie. Deze soort vindt zijn oorsprong in Japan. Hoewel deze prunus goed tegen kou kan en prachtig is in de winter, is het hout van de boom niet heel sterk. Het kan wat sneller afbreken bij harde wind of wanneer de takken bedekt zijn met een dikke laag sneeuw. Door een maximale hoogte van 8 meter is deze boom niet alleen geschikt voor de grote tuin, maar ook voor de wat kleinere tuinen.
 

De Japanse sierkers Autmnalis Rosea verzorgen

De prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' vergt weinig onderhoud. Je hoeft de boom slechts te snoeien om hem in vorm te houden. Als je gaat snoeien, doe dit dan na de bloei. De 'Autumnalis Rosea' groeit het best op een voedselrijke, kalkhoudende niet te natte grond. Maar ook op andere grondsoorten komt deze boom prachtig tot bloei.

Verzorgingstips

Een Prunus ×subhirtella 'Autumnalis Rosea' heeft een gemiddelde groeisnelheid en zal uiteindelijk een hoogte bereiken van 6-8 m.

De bladeren van de Prunus ×subhirtella 'Autumnalis Rosea' kleuren in de herfst geel, oranje, rood.

Prunus ×subhirtella 'Autumnalis Rosea' bloeit in november tot maart

Een Prunus ×subhirtella 'Autumnalis Rosea' kan als volwassen exemplaar een uiteindelijke hoogte bereiken van 6-8 m. De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van de groeiplaats en het klimaat.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4234 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh