Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Leibomen

Leibomen hebben maar weinig ruimte nodig en zijn ideaal om te gebruiken als afscheiding. Door deze afscheiding bieden leibomen ook privacy in uw tuin. Daarnaast zijn leibomen erg populair als zonnescherm of windscherm. Bestel leibomen online bij Bomenbezorgd.nl en laat ze bezorgen door onze eigen transportdienst.

 • Snelle bezorging
 • Eventueel met boompalen, potgrond en boomband
 • Groenblijvende leibomen 
 • Beoordeeld met een 9.2
 • Eventueel met aanplantservice
 • Leibomen uit eigen kwekerij

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Leibomen als zonnescherm of windscherm

Vroeger werden leibomen veel gebruikt bij boerderijen als zonnescherm of bescherming van de gevel tegen de wind. Ook kon je deze bomen in bijzondere vormen vinden bij kloosters en in tuinen van landgoederen. Tegenwoordig zijn leibomen weer helemaal terug van weggeweest nu steeds meer mensen de sfeervolle bomen ontdekken voor hun tuin. De unieke groeiwijze van de leiboom krijgt men door de takken in de gewenste richting te leiden met boombanden. Dit effect kunt u creëren met allerlei verschillende boomsoorten. In ons assortiment leibomen vindt u:

Groenblijvende leibomen

Bladverliezende leibomen:

Bomenta(l)k: de leiboom

Bomentip: Tips voor het planten van een leiboom!

 

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruikt maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Aanplantpakket 

Om het aanplanten makkelijker voor u te maken, bieden we een aanplantpakket aan. Als u van plan bent om de leiboom zelf aan te planten, adviseren we u altijd om een aanplantpakket te bestellen. Het aanplantpakket zorgt niet alleen voor een betere groei van de leiboom, maar u heeft hierdoor ook recht op garantie. Onze aanplantpakketten zijn inclusief:

 • 2 boompalen
 • 2 boombanden
 • Boomband spijkers
 • 40 liter potgrond

Leibomen aanplanten in 7 stappen

Het hele jaar door kunt u leibomen aanplanten, maar het is wel belangrijk dat het niet vriest tijdens het aanplanten. Plant leibomen met kale wortel binnen 5 dagen. Anders zullen de wortels uitdrogen en bestaat de mogelijkheid dat de leiboom niet meer aanslaat en sterft. Met name in de wintermaanden zullen bomen met kale wortels aangeboden worden. Zorg voor een optimale groei door leibomen in het begin voldoende water te geven. Om u te helpen bij het aanplanten, hebben we een stappenplan opgesteld voor het aanplanten van leibomen:

 • Graaf een gat met een schep of spa
 • Plaats de boompalen
 • Verwijder het verpakkingsmateriaal
 • Plaats de leiboom voorzichtig in het gat
 • Graaf het gat dicht
 • Monteer de boombanden aan de boompalen
 • Geef de leiboom na het aanplanten voldoende water

Op onze pagina met aanplantinstructies vind je meer informatie en tips over het aanplanten van leibomen.

Lees meer over het aanplanten van leibomen

 

 

Aanplantservice

Met de aanplantservice weet je zeker dat de leiboom op de juiste plek staat. Onze hoveniers weten precies op welke manier ze leibomen moeten plaatsen, zodat je lang geniet van je boom. Wij plaatsen leibomen als de plaats waar de boom geplaatst moet worden voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • De plaats heeft een waterdoorlatende ondergrond.
 • De plaats moet tot minimaal 50 cm diep vrij zijn van puin, wortels, tegels of oude beplanting.
 • Er is voldoende zonlicht op de plaats waar de leiboom geplant moet worden.

Leibomen bestellen en laten bezorgen

Zodra je de juiste leibomen in je winkelmandje hebtgeplaatst, vul je je gegevens in en doorloop je het betaalproces. Betaal veilig en eenvoudig met iDEAL, overboeking, creditcard of kies voor achteraf betalen op factuur. Nadat de bestelling is geplaatst, nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om een bezorgmoment te plannen. Daarnaast is het mogelijk om de leibomen te bezorgen als je niet thuis bent.

Standaard leveren we leibomen binnen 5 werkdagen bij je af. Wanneer je kiest voor bezorging met aanplantservice, planten we de leibomen binnen 10 werkdagen in jetuin. Eventueel is het ook mogelijk om de leibomen in de avond te laten bezorgen, maar dit is alleen mogelijk als je de bomen zelf gaat aanplanten.

 • ’s Avonds bezorging mogelijk
 • Eigen bezorgdienst

Neem contact op

Wil je meer weten over leibomen of heb je vragen over je bestelling? Neem contact op met Bomenbezorgd:

 

Klantenservice