Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Leibomen

Leibomen hebben maar weinig ruimte nodig en zijn ideaal om te gebruiken als afscheiding. Door deze afscheiding bieden leibomen ook privacy in je tuin. Daarnaast zijn leibomen erg populair als zonnescherm of windscherm. Je kunt leibomen kopen bij Bomenbezorgd.nl en wij laten ze bezorgen door onze eigen transportdienst.

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Leibomen kopen als zonnescherm of windscherm

Vroeger werden leibomen veel gebruikt bij boerderijen als zonnescherm of bescherming van de gevel tegen de wind. Ook kon je deze bomen in bijzondere vormen vinden bij kloosters en in tuinen van landgoederen. Tegenwoordig zijn leibomen weer helemaal terug van weggeweest nu steeds meer mensen de sfeervolle bomen ontdekken voor hun tuin. De unieke groeiwijze van de leiboom krijgt men door de takken in de gewenste richting te leiden met boombanden. Dit effect kun je creëren met allerlei verschillende boomsoorten.

Aanplantpakket 

Om het aanplanten makkelijker voor je te maken, bieden we een aanplantpakket aan. Als je van plan bent om de leiboom zelf aan te planten, adviseren we je altijd om een aanplantpakket te bestellen. Het aanplantpakket zorgt niet alleen voor een betere groei van de leiboom, maar je hebt hierdoor ook recht op garantie. Onze aanplantpakketten zijn inclusief:

 • 2 boompalen
 • 2 boombanden
 • Boomband spijkers
 • 30 liter potgrond

Leibomen aanplanten in 7 stappen

Het hele jaar door kun je leibomen aanplanten, maar het is wel belangrijk dat het niet vriest tijdens het aanplanten. Plant leibomen met kale wortel binnen 5 dagen. Anders zullen de wortels uitdrogen en bestaat de mogelijkheid dat de leiboom niet meer aanslaat en sterft. Met name in de wintermaanden zullen bomen met kale wortels aangeboden worden. Zorg voor een optimale groei door leibomen in het begin voldoende water te geven. Om je te helpen bij het aanplanten, hebben we een stappenplan opgesteld voor het aanplanten van leibomen:

 • Graaf een gat met een schep of spa
 • Plaats de boompalen
 • Verwijder het verpakkingsmateriaal
 • Plaats de leiboom voorzichtig in het gat
 • Graaf het gat dicht
 • Monteer de boombanden aan de boompalen
 • Geef de leiboom na het aanplanten voldoende water

Op onze pagina met aanplantinstructies vind je meer informatie en tips over het aanplanten van leibomen.

Verzorgingstips

Onze leibomen kun je eigenlijk het hele jaar door planten. In de zomer leveren we de bomen in een pot of met kluit en in de winter met draadkluit of kale wortel. Hierdoor kun je de bomen in ieder jaargetijde poten. De enige momenten waarop we afraden om te planten, is wanneer de grond bevroren is, wanneer er sneeuw ligt of als de grond te nat is.

De stamhoogte van een leiboom is de hoogte vanaf de grond tot en met het leirek en blijft altijd gelijk.  Als je leibomen koopt en wil plaatsen boven een heg of schutting, bedenk dan eerst hoe je wilt dat het leischerm eruit komt te zien. Is de schutting bijvoorbeeld twee meter hoog, dan kun je het beste een leiboom met stamhoogte tussen de 180 en 220 cm kiezen. Bij 180 cm overlapt het scherm nog net een stukje met de schutting en bij 220 cm is er een kleine ruimte tussen de schutting en de onderkant van het leischerm.

De afstand tussen twee leibomen moet minimaal de breedte van het leischerm zijn. Welke afstand je moet aanhouden tussen de bomen, is dan ook afhankelijk van de breedte van je leischerm en of je ruimte tussen de bomen wilt. Wil je ruimte tussen de bomen, dan raden we een maximale tussenruimte van 100 cm aan. Omdat de bomen in de breedte npg naar elkaar toegroeien, krijg je op deze manier een breed en vol scherm.

Leibomen moeten op minimaal twee meter afstand van de erfgrens worden geplant. 

De stamhoogte bepalen we op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.

Het is populair om leibomen te kopen die lang groen blijven. De meest gangbare groenblijvende leiboom is de laurierkers. Maar ook de glansmispel, olijfwilg, steeneik en de Portugese laurier zijn groenblijvende leibomen die steeds populairder worden. 

De meeste leibomen moeten eens per jaar worden gesnoeid. Dit kun je het beste doen in de herfst of winter. De sapstromen binnen de boom komen dan namelijk tot stilstand, waardoor de groei van de boom niet afgeremd wordt door het snoeien.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Aanplantservice

Met de aanplantservice weet je zeker dat de leiboom op de juiste plek staat. Onze hoveniers weten precies op welke manier ze leibomen moeten plaatsen, zodat je lang geniet van je boom. Wij plaatsen leibomen als de plaats waar de boom geplaatst moet worden voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • De plaats heeft een waterdoorlatende ondergrond.
 • De plaats moet tot minimaal 50 cm diep vrij zijn van puin, wortels, tegels of oude beplanting.
 • Er is voldoende zonlicht op de plaats waar de leiboom geplant moet worden.

Leibomen bestellen en laten bezorgen

Zodra je de juiste leibomen in je winkelmandje hebt geplaatst, vul je je gegevens in en doorloop je het betaalproces. Betaal veilig en eenvoudig met iDEAL, overboeking, creditcard of kies voor achteraf betalen op factuur. Nadat de bestelling is geplaatst, nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om een bezorgmoment te plannen. Daarnaast is het mogelijk om de leibomen te bezorgen als je niet thuis bent.

Standaard leveren we leibomen binnen 5 werkdagen bij je af. Wanneer je kiest voor bezorging met aanplantservice, planten we de leibomen binnen 10 werkdagen in je tuin. Eventueel is het ook mogelijk om de leibomen in de avond te laten bezorgen, maar dit is alleen mogelijk als je de bomen zelf gaat aanplanten.

Neem contact op

Wil je meer weten over leibomen of heb je vragen over je bestelling? Neem contact op met Bomenbezorgd.nl