Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4590 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Beukenbomen

De beukenboom is een oer-Hollandse landschappelijke boom die behoort tot de Napjesdragersfamilie en voelt zich duidelijk thuis in het Nederlandse klimaat. Deze karakteristieke bomen kunnen erg oud worden en zijn zeer winterhard.

  • Prachtige beukenboom
  • Behoudt het blad tot volgend voorjaar
  • Geschikt voor de middelgrote en grote tuin
  • Goed winterhard
Bekijk aanbod
Haagbeuk
Haagbeuk
Vanaf € 89,95
Bekijk aanbod
Groene beuk
Groene beuk
Vanaf € 114,95
Bekijk aanbod
Rode beuk
Rode beuk
Vanaf € 109,95
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Welke beukenboom kies je?

Er zijn verschillende beukenboom soorten, zoals de gewone haagbeuk (Carpinus betulus), groene beukenboom (Fagus sylvatica) en de rode beukenboom (Fagus sylvatica Atropunicea). In de herfst kleurt het blad van deze bomen bruin. Het bijzondere is dat ze het blad de hele winter vasthouden, tot er in het voorjaar nieuw blad verschijnt. De groeisnelheid van deze laanbomen is 40 tot 50 cm per jaar.

Daarnaast is de beukenboom ook beschikbaar als leiboom. Bij Bomenbezorgd.nl kun je kiezen uit de groene leibeuk en de rode leibeuk

Heb je liever een kleine beuk in de tuin? Ga dan voor een zuilboom! Ook hier heb je de keuze tussen een groene zuilbeuk en een rode zuilbeuk.

Verschil tussen de haagbeuk en beuk

Het grootste verschil tussen deze bomen zit in de vorm van het blad. Beukenboom blad is ruw en leerachtig. Het patroon is vervaagd, terwijl de haagbeuk juist heel duidelijk gekarteld en gegroefd blad heeft. Verder is het blad van de rode beuk uiteraard rood, waar de haagbeuk en groene beuk in het voorjaar en in de zomer groen is.

Bloei van de Fagus sylvatica

Beukenbomen bloeien in de maand april en mei. Eens in de vijf tot tien jaar is de bloei van de Fagus sylvatica uitbundig en worden er veel beukennootjes gevormd. De bloemen zijn meestal onopvallende gele bloemen. De haagbeuk daarentegen krijgt geelgroene katjes.

De beukenboom snoeien

Een beukenboom kan je het beste van december tot maart snoeien. Haal de dode en beschadigde takken weg met een scherpe en schone snoeischaar. Snoei hem daarna mooi terug in kegelvorm. In het voorjaar zal de boom weer mooi uitlopen met nieuwe scheuten.

Een beukenboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Door de vele karakteristieke eigenschappen van de beukenboom is het zeker een aanrader voor de middelgrote tot grote tuin. Wil je een beuk kopen? Bestel hem eenvoudig bij Bomenbezorgd.nl en wij bezorgen hem gratis en binnen 5 werkdagen bij je thuis met onze eigen transportdienst. Bestel je ook de aanplantservice erbij, dan plant onze bezorger de boom direct in jouw tuin aan!

Verzorgingstips

De groene beuk en haagbeuk is misschien wel de meest door elkaar gehaalde boom, net zoals de beukenhaag en haagbeuk. Het verschil zit voornamelijk in het blad van de bomen.

Het haagbeuk blad is mooi gekarteld en gegroefd. De vorm komt overeen met het blad van de beukenboom, maar die heeft minder duidelijke groeven, is ruw en leerachtig.

Wij bezorgen de beukenboom het hele jaar door in pot of met kluit. Zo worden de wortels van de boom goed beschermd en kun je boom het hele jaar door aanplanten!
Hij kan het hele jaar door aangeplant worden. Het voordeel aan planten in de winter is dat de boom de hele winter de tijd krijgt om rustig te wortelen. Wanneer het vriest kunnen bomen helaas lastiger aangeplant worden. Ook in de zomer kun je bomen aanplanten, maar zorg er dan voor dat ze voldoende water krijgen in warme periodes.
Om de boom mooi in model te houden raden wij aan hem terug te snoeien in zijn kegelvormige model. Dit kun je het beste in de wintermaanden doen, van december tot maart. Door hem terug te snoeien tot een kegel kunnen alle takken en bladeren voldoende zonlicht opnemen.
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4590 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh