leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Dakbomen

Een dakvorm boom is een boom die, zoals de naam doet vermoeden, in dakvorm wordt gekweekt. Door het jaarlijks terugsnoeien van de dakboom tot een egaal dak, is hij geschikt voor in elke tuin. 

 • Jaarlijks snoeien om vorm te behouden
 • Biedt schaduw en verkoeling
 • Geeft extra sfeer in de tuin
 • Geschikte voor elke tuin 
 • Biedt een goede bescherming
 • Ook wel bekend als parasolboom

Een dakvorm boom is een boom die, zoals de naam doet vermoeden, in dakvorm wordt gekweekt. Door het jaarlijks terugsnoeien van de dakboom tot een egaal dak, is hij geschikt voor in elke tuin. 

 • Jaarlijks snoeien om vorm te behouden
 • Biedt schaduw en verkoeling
 • Geeft extra sfeer in de tuin
 • Geschikte voor elke tuin 
 • Biedt een goede bescherming
 • Ook wel bekend als parasolboom
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Top 4 dakbomen

De meeste dakbomen die als een 'groen' dak voor een schaduwplek en verkoeling moeten zorgen hebben een stamhoogte vanaf 200 cm. Hieronder vindt je de top vier meest verkochte dakbomen van Bomenbezorgd.nl:

1. Dakplataan

De dakplataan is bij uitstek de meest bekende en meest verkochte parasolboom van Nederland. Deze boom staat bekend om zijn grote groene bladeren in de zomer en de grijze afbladderende bast. Door de grote groene bladerdeken is de plataan zeer geschikt als dakboom en biedt hij gelijk verkoeling en schaduw. Ook kun je er makkelijk onder zitten: de boom trekt weinig tot geen insecten aan. Wij hebben de dakplataan in verschillende formaten.

Dakplataan met stamomtrek 8-12 cm stamhoogte 200 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 3 á 4 jaar oud.
Dakplataan met stamomtrek 8-12 cm stamhoogte 220 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 3 á 4 jaar oud.
Dakplataan met stamomtrek 14-18 cm stamhoogte 220 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 4 tot 6 jaar oud.
Dakplataan met stamomtrek 16-20 cm stamhoogte 240 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 5 tot 7 jaar oud.

2. Dakmoerbei

De dakmoerbei is samen met de dakplataan een van de meest verkochte parasolbomen in Nederland. Net als de dakplataan heeft de moerbei groot blad. Echter is het blad van de moerbei anders in vorm en heeft een donkergroene kleur aan de bovenkant van het blad en een grijsgroene kleur aan de onderkant van het blad.
Een dakmoerbei komt van oorsprong uit het Middellandse zeegebied en geeft daarom een mediterraan sfeertje in de tuin. Ook de moerbei trekt weinig insecten aan, waardoor deze boom zeer geschikt is als dakboom voor op het terras. Wij hebben verschillende formaten van een dakmoerbei.

Dakmoerbei met stamomtrek 6-10 cm stamhoogte 210 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 3 á 4 jaar oud.
Dakmoerbei met stamomtrek 6-10 cm stamhoogte 220 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak,
Dit formaat is 3 á 4 jaar oud.
Dakmoerbij met stamomtrek 14-18 cm stamhoogte 220 cm, deze hebben wij met een kruisdak.
Dit formaat is 4 tot 6 jaar oud.
Dakmoerbei met stamomtrek 18-20 cm stamhoogte 230-240 cm, deze hebben wij met een kruisdak.
Dit formaat is 5 tot 7 jaar oud.

3. Dakhaagbeuk

De dakhaagbeuk als parasolboom wordt ook steeds meer gezien in de Nederlandse tuin. De haagbeuk staat bekend vanwege de fijne vertakking. Door deze fijne vertakking heeft de boom zowel in de zomer als in de winter een dichte bladerdeken.
In het voorjaar krijgt deze parasolboom frisgroen geribbeld en gekartelde bladeren die eivormig zijn. In de herfst en de winter kunnen de bruine bladeren lang blijven hangen aan de dakhaagbeuk, zodat de boom in de winter nog steeds privacy en schaduw kan bieden. De steeds populairder wordende dak haagbeuken zijn in de volgende formaten:

Dakhaagbeuk met stamomtrek 8-12 cm stamhoogte 160 cm, deze hebben wij met een vierkant dak.
Dit formaat is 3 á 4 jaar oud.
Dakhaagbeuk met stamomtrek 8-12 cm stamhoogte 180 cm, deze hebben wij met een vierkant dak.
Dit formaat is 3 á 4 jaar oud.
Dakhaagbeuk met stamomtrek 10-14 cm stamhoogte 200 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 4 á 5 jaar oud.
Dakhaagbeuk met stamomtrek 10-14 cm stamhoogte 220 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 4 á 5 jaar oud.
Dakhaagbeuk met stamomtrek 14-18 cm stamhoogte 220 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 4 tot 6 jaar oud.
Dakhaagbeuk met stamomtrek 16-20 cm stamhoogte 240 cm, deze hebben wij met een vierkant dak of kruisdak.
Dit formaat is 5 tot 7 jaar oud.

4. Dakmoeraseik

Een dakmoeraseik is een uitermate geschikte parasolboom. De moeraseik is van nature al een horizontale groeier. Daarnaast heeft de boom ook een redelijk fijne vertakking, waardoor het snel een prachtig bladerdek vormt. De boom geeft dus al gauw schaduw en verkoeling in de tuin.
De dakmoeraseik valt echt op in de herfst, wanneer deze boom zich laat zien met oranje, rode en violette herfstkleuren. Een dakmoeraseik kun je in de volgende formaten kopen:

Dakmoeraseik met stamomtrek 10-14 cm stamhoogte 220 cm, deze hebben wij met een kruisdak.
Dit formaat is 4 á 5 jaar oud.
Dakmoeraseik met stamomtrek 14-18 cm stamhoogte 220 cm, deze hebben wij met een kruisdak.
Dit formaat is 4 tot 6 jaar oud.
Dakmoeraseik met stamomtrek 16-20 cm, stamhoogte 240 cm, deze hebben wij met een kruisdak.
Dit formaat is 5 tot 7 jaar oud.

Naast de top vier dakbomen zijn er nog andere soorten dakbomen die erg mooi zijn. Bijvoorbeeld de dak sierpruim  met roze bloesem in het voorjaar of de groenblijvende dak laurier zijn prachtige parasolbomen. Het mooiste is dat er aanbod genoeg is om de gewenste dakboom te kiezen die perfect past in jouw tuin!

Verzorgingstips

Wanneer je een dakboom bij Bomenbezorgd.nl besteld hebt, krijg je van ons een mail met een datum waarin wij voorstellen om de bestelde boom te bezorgen. Doorgaans bezorgen wij alle bomen binnen 5 werkdagen met een eigen bezorgdienst! Je hoeft niet thuis te zijn voor de bezorging van de dakboom.

Wij kunnen de dakboom bezorgen en veilig neerleggen op de door jou gewenste plek in je tuin. Wanneer je wel thuis wilt zijn voor de bezorging van de bestelde parasolboom, kijken we samen welke datum geschikt is.

BELANGRIJK: Wanneer je een dakboom bestelt, is het belangrijk alvorens na te denken hoe de parasolboom van onze bus tot aan de plek in de tuin komt. Vaak kun je een dakboom niet verplaatsen door steegjes die smaller zijn dan 160 cm. Een dakboom door het huis heen vervoeren is vaak ook onmogelijk. Kleine doorgangen en of poortjes maak het verplaatsen van een dakboom van onze bus tot in de tuin ook erg lastig. In overleg is er tegen meerprijs mogelijk om de gewenste dakboom in de tuin te plaatsen.

Ja, een dakboom is geschikt voor in elke tuin. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, een parasolboom kan zich overal makkelijk vestigen en dienen als een mooie verkoelingsplek en of schaduwplek.
De meeste dakbomen hoef je maar één keer per jaar te snoeien. Het is verstandig om ze te snoeien in het voorjaar, omdat de kans op strenge vorst dan nihil is. Al met al zijn parasolbomen zeer onderhoudsvriendelijk en makkelijk bij te houden met snoeien.
Nee, de stamhoogte blijft altijd hetzelfde. De stamomtrek van de boom wordt wel groter naarmate de boom ouder wordt.
Jazeker. Wanneer je jaarlijks alle verticaal groeiende takken eraf snoeit en de horizontale takken weinig tot niet snoeit, creëer je vanzelf een groter dak in omvang. Dit zorgt uiteindelijk voor meer schaduw, verkoeling en meer sfeer.
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De voordelen van parasolbomen

Dakbomen zijn heel vaak te zien in de tuin. Deze bomen hebben een parasolachtige groeiwijze waardoor ze veel voordelen kunnen bieden in een tuin. Bij Bomenbezorgd.nl kun je kiezen uit een groot assortiment dakvorm bomen. Parasolbomen zorgen voor een groene overkapping in de tuin. Ze creëren niet alleen een perfecte schaduwplek, maar voorkomen ook inkijk van buren. Bomen met een parasolachtige vorm worden vaak toegepast op een terras. Naast de schaduw die deze bomen geven, zorgen ze ook voor meer sfeer.

Kruisdak of vierkant dak

Bij Bomenbezorgd.nl heb je een unieke keuze in een kruisdak of vierkant dak. Wat houdt een parasolboom met een kruisdak of vierkant dak nou in? We zullen het hieronder even toelichten:

Parasolboom met kruisdak

Wanneer je bij Bomenbezorgd.nl een boom bestelt met een kruisdak, krijg je een parasolboom waarvan het frame van het dak bestaat uit 6 hoofdtakken die vast gebonden zijn aan drie bamboestokken die een lengte hebben van 150 cm.

De drie bamboe stokken worden door middel van een ijzeren constructie verdeeld en kruisen elkaar in het midden. Omdat de bamboe elkaar kruist in het midden van de boom, worden er 6 bamboe armen verdeeld die allemaal een hoofdtak aangebonden krijgen. Zo heb je een parasolboom met een kruisdak.

Parasolboom met vierkant dak

Een parasolboom met vierkant dak bestellen is ook mogelijk bij Bomenbezorgd.nl! Je krijgt dan een dakboom  waarin een vierkant bamboerek erin is verwerkt. Hierbij zijn alle takken op de stamhoogte zijn vastgemaakt aan het vierkante bamboe rek. Zo creëer je een mooi bladerdek en heb je je eigen 'groene' dak boven het hoofd.

Parasolbomen met vierkant dak hebben een afmeting van 120 cm breed bij 120 cm lang.

Een parasolboom in jouw tuin

Wanneer je op zoek bent na een boom die veel schaduw biedt en ook nog voor verkoeling kan zorgen, dan is een parasolboom een mooie boom voor in je tuin. Een dakboom neemt weinig ruimte in beslag en is daardoor geschikt voor iedere tuin.

Bij een dakboom zit de stam in het midden van het groene dak. De stamhoogte van een dakboom blijft altijd even hoog, maar de stam zal in de loop der jaren wel dikker worden. Het bladerdek van de boom kan ook groter worden wanneer men deze op de juiste manier snoeit.

Verder zijn parasolbomen makkelijk in onderhoud: de meeste dakbomen hebben maar één keer per jaar snoei nodig. Snoei de boom dusdanig terug zodat hij weer een mooi en vlak egaal bladerdek krijgt.

Dakboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Je kunt bij Bomenbezorgd.nl dakbomen kopen die mooie bloesem hebben in het voorjaar, prachtige herfstkleuren hebben in het najaar en er zijn zelfs groenblijvende dakbomen te koop. De dakboom wordt veel gebruikt op het terras, waar je gezellig onder kunt zitten en kunt genieten van je vrije tijd in je tuin!

Naast de diversiteit in soorten en formaten heb je ook nog keuze uit de vorm van het dak. Je kunt kiezen voor een boom met kruisdak, waarbij de boom nog ruimte heeft om mooi dicht te groeien. Ook kun je kiezen voor een boom met vierkant dak die gelijk al een dicht dak creëert. Meer over deze dakvormen lees je hier.