Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Zuil krentenboom (Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar')

De Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' is een prachtige zuilboom met witte stervormige bloesem in het voorjaar. In het najaar valt de 'Rainbow Pillar' op door zijn prachtige herfstkleur Het blad verkleurt naar geeloranje, scharlakenrood en oranjerood. Geschikt voor elke tuin en een hoge sierwaarde!

 • Prachtige blikvanger
 • Voorjaarsbloeier
 • Hoge sierwaarde
 • Mooie herfstkleur
Zuil krentenboom
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
3 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Zuil krentenboom (laagstam)
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 129,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 129,95
Tijdelijk uitverkocht
Zuil krentenboom (hoogstam)
 • Stamomtrek 4 - 6 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
Zuil krentenboom
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 259,95
Beschikbaar
€ 259,95
Beschikbaar
1-3 van totaal 3

De Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' is een prachtige zuilboom met witte stervormige bloesem in het voorjaar. In het najaar valt de 'Rainbow Pillar' op door zijn prachtige herfstkleur Het blad verkleurt naar geeloranje, scharlakenrood en oranjerood. Geschikt voor elke tuin en een hoge sierwaarde!

 • Prachtige blikvanger
 • Voorjaarsbloeier
 • Hoge sierwaarde
 • Mooie herfstkleur

Zuil krentenboom kopen

Deze nieuwe soort uit de krentenbomen familie, wordt steeds populairder. Dit komt door de prachtige bloei en de mooie kleur in de herfst.

Wij hebben de Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' als laagstam en als hoogstam. Als laagstam hebben we deze boom in het formaat 200-300 cm beschikbaar. Als hoogstam is dit in de formaten 200-300 cm en 300-400 cm.

Naast de Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' hebben we ook de Amelanchier lamarckii of de Amelanchier arborea 'Robin Hill' in ons assortiment. De Amelanchier lamarckii hebben we niet alleen als hoogstam, maar ook als leiboom of meerstammige boom.

Wij bezorgen de zuil krentenboom binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis. Na het plaatsen van de bestelling, krijg je binnen 24 uur een voorstel voor levering. Mocht deze dag niet uitkomen, kun je altijd contact met ons opnemen. Een dag voor levering ontvang je via de mail een specifiek tijdvak en een track & trace, waarmee de chauffeur live te volgen is.

Zuil krentenboom aanplanten

Als je de zuil krentenboom bestelt, kun je ervoor kiezen om deze zelf aan te planten, maar je kunt deze ook door ons laten aanplanten. Als je hiervoor kiest komen wij binnen 10 werkdagen bij je langs om de boom aan te planten. 

Als je de boom zelf aanplant adviseren wij om het aanplantpakket mee te bestellen. In dit pakket zitten de boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Door de boom aan te planten met de boompalen, staat de boom goed stevig en kan de boom goed wortelen. In de aanplantgrond zitten alle voedingsstoffen die de boom nodig heeft en dit bevordert de aangroei. 

Als je de zuil krentenboom door ons wilt laten aanplanten, bestel dan het aanplantpakket en de aanplantservice mee. Op deze manier kunnen wij de boom op de juiste manier voor je aanplanten en heb je 6 maanden aangroei garantie. Het enige wat jij hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat de plek vrij is van puin, oude wortels, wit zand en bekabeling.

De Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' kan op bijna alle grondsoorten aangeplant worden, alleen niet in zware klei. De boom kan zowel op een droge als een vochtige plek aangeplant worden, alleen kan de zuil krentenboom niet tegen extreme nattigheid. Vaak is dit een plek waar het water slecht wegloopt. Het liefst staat de Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' op een zonnige plek, hier komt de boom het best tot zijn recht en kun je ook genieten van de prachtige bloei.

Voor het plantgat adviseren wij om deze 25 procent groter aan te houden ten opzichte van de kluit. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de uiteindelijke grootte van de boom. De zuil krentenboom wordt ongeveer 2 tot 2,5 meter breed. Het is belangrijk om hier ook rekening mee te houden tijdens het kiezen van de plek.

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Zuil krentenboom (Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar')

Hoe hoog wordt een zuil krentenboom?

Hoe snel groeit een zuil krentenboom?

Welke herfstkleur krijgt een zuil krentenboom?

Wanneer bloeit een zuil krentenboom?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een zuil krentenboom aanplanten?

Heeft een krentenboom een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de zuil krentenboom snoeien?

Krijgt een zuil krentenboom vruchten?

Is het nodig om een zuil krentenboom jaarlijks te bemesten?

Zuil krentenboom snoeien

De zuil krentenboom is een traag groeiende boom en het snoeien doe je om een mooie vorm in de boom te houden. Het snoeien kun je het beste doen na de bloeiperiode. Snoei de boom terug tot een zuilvorm en verwijder waar nodig dikke takken. Op deze manier creëer je meer licht in de kroon, waardoor de boom beter groeit.

Blad van een zuil krentenboom

Een zuil krentenboom bloeit in de maanden april en mei. Naast dat de boom in deze periode bloesem krijgt, maakt de boom ook nieuw blad aan. Het blad loopt bronskleurig uit en wordt daarna groen van kleur. De bovenkant is mooi groen van kleur, terwijl de onderkant grijsgroen is, wat voor een mooi beeld zorgt. In de herfst voordat de boom het blad laat vallen, verkleurd het blad naar geeloranje, scharlakenrood en oranjerode herfstkleuren.

Bloei van een zuil krentenboom

De bloeiperiode van een Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' is in april/mei. In deze periode krijgt de krentenboom prachtige stervormige crème witte bloemen. In combinatie met het bronskleurige en groene blad, zorgt dit voor een mooi beeld in je tuin.

Zuil krentenboom verzorgen

Als de zuil krentenboom aanplant met aanplantgrond, is het waarschijnlijk niet nodig om extra te bemesten. In de aanplantgrond zitten namelijk alle voedingsstoffen die de krentenboom nodig heeft.

Het is belangrijk om de boom na het aanplanten te voorzien van voldoende water, zodat de boom zich goed vastzetten in de grond om te wortelen. Het duurt zo'n 2 jaar voordat de wortels diep genoeg geworteld zijn, om zichzelf van grondwater te voorzien. Het is dan ook belangrijk om in de eerste 2 jaar, tijdens het groeiseizoen, water bij te geven. Dit is nodig van april tot oktober, wanneer de boom in blad staat. Een exacte hoeveelheid kunnen wij niet zeggen, maar wij hebben wel een indicatie in onze aanplantinstructie staan. Dit boekje krijg je bij levering, of is terug te vinden op onze website.

Een Amelanchier lamarckii kan gevoelig zijn voor meeldauw, maar dit is bij een Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' niet het geval. Deze boom is niet gevoelig voor ziekten en plagen.

Groei van een zuil krentenboom

Een zuil krentenboom is geen snelgroeiende boom en groeit ongeveer 15 tot 20 centimeter per jaar. De stamhoogte, dit is de hoogte waarop de eerste vertakkingen beginnen, zal niet meer groeien. Uiteindelijk kan de Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar' 4 tot 5 meter hoog worden en kan de kroon van de boom 2 tot 2,5 meter breed worden.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Kees

Zeer mooie bomen

10/10
Sylvia

Prachtige magnolia boom, snel geleverd

10/10
Herman

Boom staat er stralend bij. Bezorging perfect. 5 sterren waard.

10/10
Bart Molin

Bomen waren netjes. Bezorger belde bij aankomst. Bomen achter de poort gelegd zoals verzocht. Blij mee

9/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten