Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Sierpeer als leiboom

Een boom die zich op meerdere vlakken laat zien is de sierpeer als leiboom. De sierpeer is een gewilde boom bij Bomenbezorgd.nl. Dit komt mede door de meerdere sierwaardes die de boom heeft. De bloei van de 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' begint al vroeg in het voorjaar en de boom is eind maart bedekt met witte bloemen. Meer over deze bloei vindt u onderaan de pagina. 

 • Mooie voorjaarsbloeier
 • Bloeit met witte bloemen
 • Toonaangevend in uw tuin
 • Biedt privacy en bescherming

Vraag offerte aan

Sierpeer leiboom 150 cm
Sierpeer leiboom 150 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 159,95
Bekijk product
Sierpeer leiboom 180 cm
Sierpeer leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 164,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Sierpeer leiboom 200 cm
Sierpeer leiboom 200 cm
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 169,95
Bekijk product
Sale
Sierpeer leiboom 220 cm
Sierpeer leiboom 220 cm
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 340 - 340 cm
€ 299,95 € 249,95
Bekijk product
Sierpeer leiboom 240 cm
Sierpeer leiboom 240 cm
 • Stamomtrek 16 - 20 cm
 • Stamhoogte 240 - 240 cm
 • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 449,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bloei van de sierpeer als leiboom

De bloei van de 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' begint al vroeg in het voorjaar. Deze boom is eind maart dan ook al bedekt met witte bloemen. Gedurende de bloei volgt het nieuwe blad, wat frisgroen uitloopt om daarnaa donkergroen te kleuren. In de herfst krijgt de sierpeer prachtige oranje, gele en rood-violette bladeren. In de herfst kunnen deze bladeren lang blijven zitten en als het weer gunstig is vallen de bladeren er zelfs pas in december af. Door de vroege bloei van de boom en het late bladverlies is deze boom bij uitstek geschikt als leiboom.

Snoei van de sierpeer als leiboom

De 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' hoeft maximaal 2 keer per jaar gesnoeid te worden en de snoei is vrij eenvoudig. Wij adviseren om de eerste en tevens grootste snoeibeurt plaats te laten vinden in maart, wanneer de kans op strenge vorst nihil is. Snoei de leiboom met behulp van een heggenschaar terug tot een egaal scherm. De snoeiwijze van de sierpeer komt overeen met de snoeiwijze van een haag. De tweede snoeibeurt kan het beste plaats vinden in juni/juli. Ook dan is het belangrijk om de sierpeer te 'trimmen' met een heggenschaar om zo weer een soort haag op stam te creëren.

Sierpeer als leiboom voor privacy en tegen inkijk

De sierpeer als leiboom kan goed worden gebruikt om inkijk (van bijvoorbeeld buren) te voorkomen. Daarnaast kan deze boom geplaatst worden om privacy in uw tuin te creëren. De 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' staat al vroeg in bloei en behoudt zijn blad tot ver in het najaar. Dit maakt dat de sierpeer een van de weinige niet bladhoudende bomen is, die alsnog een groot deel van het jaar wel gewoon blad heeft. Door de fijne vertakking van de sierpeer ontstaat er ook nog eens vrijwel gelijk een dicht leischerm. Dit is dan ook de reden dat sierperen als leiboom vaak naast elkaar aangeplant worden, om op deze manier een scherm te creëren en inkijk te voorkomen. 

Verzorgingstips

Het snoeien van de 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' is vrij eenvoudig en hoeft maximaal 2 keer per jaar. Wij adviseren om de grootste snoeibeurt van de sierpeer te doen in maar, wanneer de kans op strenge vorst nihil is. Snoei de leiboom met een heggenschaar terug tot een egaal scherm. De snoeiwijze van de sierpeer als leiboom is feitelijk hetzelfde als de snoeiwijze van een haag. 

De 2e snoeibeurt vindt plaats in juni/ juli. Ook dan is het belangrijk om de boom te 'trimmen' met een heggenschaar om als het ware weer een haag op stam te creëren. 

De sierpeer als leiboom hebben we in diverse stamhoogtes: 150 cm stamhoogte, 180 cm stamhoogte, 200 cm stamhoogte, 220 cm stamhoogte en 240 cm stamhoogte. De stamhoogte is de hoogte in centimeters gemeten vanaf de grond (waar de stam begint) tot waar het leischerm begint (onderkant van het leischerm). verschillende stamhoogtes worden vaak ook doelbewust toegepast in een tuin. Hieronder een overzicht met stamhoogtes van de sierpeer als leiboom waarvoor ze meestal gebruikt worden: 

- Sierpeer als leiboom 150 cm stamhoogte: wordt vaak geplant in de voortuin, omdat de leivorm laag op de stam zit kan deze inkijk (door het raam) goed voorkomen. Mensen die voorbij lopen kijken dan tegen het leischerm aan. 


- Sierpeer als leiboom 180 cm stamhoogte: wordt vaak geplant bij een schutting, muurtje of hoge haag. De sierpeer als leiboom 180 cm stamhoogte moet dan de schutting, muurtje of haag in de hoogte opvullen. Hierdoor voorkom je inkijk van de buren en creeëer je privacy in de tuin. 


- Sierpeer als leiboom 200 cm stamhoogte: wordt vaak geplant bij een hogere schutting of muurtje of ergens anders in de tuin om wat hogere inkijk of bederfelijk uitzicht te voorkomen. 


- Sierpeer als leiboom 220 cm stamhoogte en 240 cm stamhoogte: wordt vaak geplant om hoge inkijk te voorkomen of bederfelijk uitzicht af te schermen. Verder worden deze stamhoogtes vaak toegepast in grote tuinen om een duidelijke erfafscheiding te maken.

Ja zeker, de sierpeer als leiboom kan het gehele jaar aangeplant worden. Wanneer u de boom in het groeiseizoen plant is het belangrijk dat hij dagelijks extra water toegedeind krijgt.

Wanneer die sierpeer als leiboom nooit gesnoeid wordt, kan de boom een maximale hoogte krijgen van ongeveer 8 tot 9 meter.
Bij jaarlijks snoei wordt deze leiboom (afhankelijk van de stamhoogte) niet hoger dan 4 meter.

Ja, de 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' kan in een pot of kuip geplant worden. In pot heeft de boom wel meer water nodig dan wanneer hij in de volle grond geplant wordt. Daarnaast is het belangrijk dat een sierpeer als leiboom geplaatst in een pot of kuip goed vast staat. Een leiboom kan veel wind vangen en in een pot of kuip is de kans groter dat de boom omwaait. Zorg er daarom voor dat de boom goed verankerkd staat.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De sierpeer als klimaatboom

De sierpeer als leiboom is een boom die een goede bijdrage levert aan het klimaat. Een voordeel aan de boom is dat hij op veel plekken aangeplant kan worden, want hij kan goed tegen luchtverontreiniging, groeit goed in stedelijke gebieden en kan zeer goed tegen hitte en droogte. Bomen die geplaatst worden in een stedelijk gebied zorgen voor verkoeling tijdens de warme zomerdagen en aangezien de Nederlandse zomers steeds warmer worden, kan de sierpeer als leiboom gezien worden als een goede boom voor de toekomst. 

De sierpeer als voedselboom

De 'Pyrus calleryana 'Chanticleer'' is niet alleen een goede klimaat boom, de boom is ook uitermate geschikt als voedselboom voor bijen en vogels. In het voorjaar, tijdens de bloei, halen bijen hun nectar en stuifmeel uit de bloemen van de sierpeer. Voor vogels is de boom zeer geschikt om nestjes in te bouwen. Zoals eerder genoemd heeft de boom een fijne vertakking, waardoor vogels op een goed beschutte kunnen bouwen en broeden.