Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Bloesembomen
>
Sierpeer
>
Sierpeer leiboom

Sierpeer leiboom (Pyrus calleryana 'Chanticleer')

De sierpeer als leiboom is bij Bomenbezorgd.nl een populaire boom, omdat hij meerdere sierwaardes heeft. De Latijnse naam voor de sierpeer als leiboom is Pyrus calleryana 'Chanticleer'. De Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ bloeit al vroeg in het voorjaar en is eind maart bedekt met witte bloemen. In de zomer heeft de sierpeer als leiboom frisgroene bladeren die in de herfst aantrekkelijk verkleuren in geel, oranje, rood en paars.

 • Mooie voorjaarsbloeier
 • Bloeit met witte bloemen
 • Prachtige herfstkleuren
 • Biedt privacy en bescherming
Sierpeer leiboom
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
6 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
120x120cm rek
120x120cm rek
Sierpeer leiboom 120 cm (120x120)
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
120x150cm rek
120x150cm rek
Sierpeer leiboom 150 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
120x150cm rek
120x150cm rek
Sierpeer leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
120x150cm rek
120x150cm rek
Sierpeer leiboom 200 cm
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 174,95
Beschikbaar
€ 174,95
Beschikbaar
120x150cm rek
120x150cm rek
Sierpeer leiboom 220 cm
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 340 - 340 cm
€ 289,95
Beschikbaar
€ 289,95
Beschikbaar
Sierpeer leiboom 240 cm
 • Stamomtrek 16 - 20 cm
 • Stamhoogte 240 - 240 cm
 • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 449,95
Beschikbaar
€ 449,95
Beschikbaar
1-6 van totaal 6

De sierpeer als leiboom is bij Bomenbezorgd.nl een populaire boom, omdat hij meerdere sierwaardes heeft. De Latijnse naam voor de sierpeer als leiboom is Pyrus calleryana 'Chanticleer'. De Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ bloeit al vroeg in het voorjaar en is eind maart bedekt met witte bloemen. In de zomer heeft de sierpeer als leiboom frisgroene bladeren die in de herfst aantrekkelijk verkleuren in geel, oranje, rood en paars.

 • Mooie voorjaarsbloeier
 • Bloeit met witte bloemen
 • Prachtige herfstkleuren
 • Biedt privacy en bescherming

Sierpeer leiboom kopen

De sierpeer is een boom met veel sierwaardes. De belangrijkste sierwaardes van de sierpeer als leiboom zijn de bloeiwijze en de herfstkleur. In het voorjaar krijgt de sierpeer als leiboom prachtige witte bloemen gevuld in trossen. 

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we de sierpeer als leiboom in diverse formaten, zodat jij de boom kunt bestellen op de gewenste hoogte: 

De sierpeer als leiboom wordt door onze eigen bezorgservice bij jou thuis bezorgd, net als al onze andere leibomen.

Sierpeer leiboom | BOMENTA(L)K #94

youtube placeholder
bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe snoei ik de sierpeer als leiboom?

Welke stamhoogte lei sierpeer past het beste in mijn tuin?

Kan de sierpeer als leiboom het hele jaar aangeplant worden?

Hoe groot kan een sierpeer leiboom worden?

Kan de sierpeer als leiboom ook in een pot of kuip geplant worden?

Is de sierpeer als leiboom geschikt voor in elke tuin?

Is de sierpeer leivorm een bloesemboom?

Is de sierpeer leiboom een bladverliezende leiboom?

Is de sierpeer leiboom winterhard?

Welke leeftijd heeft de sierpeer leiboom bij aanschaf?

De sierpeer leiboom aanplanten

De sierpeer als leiboom kun je het hele jaar door aanplanten, behalve tijdens een vorstperiode. Nadat hij is aangeplant, is het belangrijk dat hij genoeg water toegediend krijgt in de groeiperiode (van april tot en met september).

De Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ groeit eigenlijk op elke type grondsoort die goed waterdoorlatend is. De sierpeer groeit het best op een zonnige plek. De sierpeer als leiboom kan goed tegen droogte en hitte, zolang hij goed verankerd is. Ook heeft de sierpeer als leiboom een verticale wortelgroei en groeit dus altijd met de wortels naar beneden. Het voordeel hiervan is dat de boom, naarmate hij ouder wordt, het terras of gazon niet ophoogt door de wortelgroei. 

Afstand tussen meerdere lei sierperen

Tussen twee lei sierperen met een stamhoogte van 120 centimeter, adviseren wij een minimale afstand van 120 centimeter. Dan staan de rekken van deze leibomen tegen elkaar aan. Lei sierperen met een stamhoogte van 150 centimeter of hoger hebben een minimale afstand nodig van 150 centimeter.

Wanneer je de leibomen verder van elkaar af plant, creëer je een lege ruimte tussen de leirekken, waardoor je in het begin inkijk houdt. Door middel van een leibomen aankoppelset koppel je de leibomen met elkaar, waardoor je de takken met elkaar kunt verbinden.

Het plantgat van de sierpeer leiboom

Belangrijk is om het plantgat van een sierpeer als leiboom altijd te graven op de dag waarop de bomen geplant worden. Als je de gaten eerder graaft, bestaat de kans dat ze vollopen met water. De sierpeer houdt niet van ‘natte voeten’. De sierpeer als leiboom wordt doorgaans geleverd in kluit of in pot. We adviseren om het plantgat 25 procent groter te graven dan de kluit of pot.

Wij adviseren om een lei sierpeer altijd aan te planten met ons aanplantpakket. In ons aanplantpakket zit hoogwaardige Pokon aanplantgrond die de hergroei van jouw leiboom stimuleert en de bodemstructuur verbetert. "Daarnaast zitten in het aanplantpakket ook boompalen die ervoor zorgen dat de lei sierpeer niet omwaait, want een leiboom in het algemeen vangt door zijn leischerm een hoop wind.

Een sierpeer leiboom snoeien

De sierpeer als leiboom hoeft maximaal twee keer per jaar gesnoeid te worden en de snoei is vrij eenvoudig. We adviseren om de eerste en tevens grootste snoeibeurt plaats te laten vinden na de bloei in het voorjaar, wanneer de kans op strenge vorst klein is. Snoei de leiboom met behulp van een heggenschaar terug tot een egaal scherm. De snoeiwijze van de sierpeer als leiboom komt overeen met de snoeiwijze van een haag.

De tweede snoeibeurt kan het beste plaatsvinden in juni / juli. 'Trim' de boom met een heggenschaar om zo weer een soort haag op stam te creëren.

De bladeren van een sierpeer leiboom

De sierpeer als leiboom krijgt in maart of april zijn eerste bladeren. De nieuwe bladeren lopen heldergroen uit. Vervolgens kleurt het blad naar donkergroen. De vorm van het blad is eirond en ze glimmen. In de herfst laat de boom zich duidelijk zien met prachtige herfstkleuren. De bladeren transformeren van groen naar geel, oranje, rood en paarse kleuren. De sierpeer als leiboom kan de bladeren heel lang aan de bomen laten zitten, zelfs tot in december of januari. Uiteindelijk vallen de bladeren van deze boom af. Dit maakt de sierpeer als leiboom bladverliezend.

Bloei van de sierpeer leiboom

De bloei van de Pyrus calleryana 'Chanticleer' leiboom is uitbundig. De lei sierpeer is samen met de Japanse sierkers leiboom, rode Japanse sierkers leiboom, sierappel leiboom, kerspruim leiboom en de krentenboom leiboom een opvallende voorjaarsbloeier.

De sierpeer als leiboom kan gaan bloeien vanaf maart. Er ontstaan witte bloemen gevuld in trossen. Gedurende de bloei volgt het nieuwe blad, dat frisgroen uitloopt en daarna verkleurt naar donkergroen. De bloemen zijn niet alleen mooi, maar ook erg fijn voor de bijen en andere insecten.

De groeiwijze van de sierpeer leiboom

Een sierpeer leiboom groeit niet extreem hard, maar ook niet extreem langzaam. De stamhoogte van een lei sierpeer blijft altijd even hoog. Wel groeit de stamdikte doorgaans snel.

De groeiwijze van de sierpeer is stijl omhooggaand. De bladeren zitten redelijk kort op elkaar geschakeld, waardoor hij een dichte kroonstructuur heeft. Hierdoor dient de sierpeer perfect als leiboom. Wanneer je een sierpeer als leiboom nooit snoeit, kan hij een maximale hoogte bereiken van zo’n tien meter. Bij jaarlijkse snoei bepaal je zelf de hoogte van de sierpeer leiboom.

Onderhoud van de sierpeer leiboom

De sierpeer heeft alleen water nodig wanneer de boom is aangeplant en het eerste groeiseizoen (april tot en met september) ingaat. Geef de sierpeer tijdens het groeiseizoen extra water bij langdurig warm / droog weer. Begin met zo’n vijf tot tien liter water per dag. Bouw de watergift af naarmate het groeiseizoen vordert. De sierpeer heeft dan genoeg wortels aangemaakt om zelf het grondwater te kunnen bereiken.

Probeer goed aan te voelen wanneer de boom water nodig heeft. Bij te veel water wordt de boom ‘verwend’ en zal hij geen wortels maken om water te ‘zoeken’. Twijfel je? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Een sierpeer bemesten is alleen nodig wanneer de bladeren tijdens het groeiseizoen geel kleuren. Over het algemeen hoef je een sierpeer leiboom niet bij te mesten. Hij groeit namelijk op elke grondsoort en vraagt weinig voeding uit de grond. Mocht je de sierpeer leiboom wel willen bemesten, doe dit dan met koemestkorrels in de maanden mei tot en met juli.

De sierpeer als klimaatboom

Je kan de sierpeer als leiboom op veel plekken aanplanten. Hij kan namelijk goed tegen luchtverontreiniging, groeit goed in stedelijke gebieden en kan zeer goed tegen hitte en droogte.

De sierpeer als leiboom levert een goede bijdrage aan het klimaat. Bomen die geplaatst worden in stedelijk gebied zorgen voor verkoeling tijdens de warme zomerdagen, en aangezien de Nederlandse zomers steeds warmer worden, kan de sierpeer als leiboom gezien worden als een goede boom voor de toekomst.

De sierpeer als voedselbron

De Pyrus calleryana 'Chanticleer' is niet alleen een goede klimaatboom, de boom is ook uitermate geschikt als voedselboom voor bijen en vogels. In het voorjaar halen bijen hun nectar en stuifmeel uit de bloemen van de sierpeer. Vogels bouwen graag nestjes in de sierpeer als leiboom.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Miep

Fijn geholpen aan de telefoon met de bestelling. En de bezorging is ook snel en prima geregeld. Heel prettig personeel en ik heb prachtige leibomen.

10/10
Inge

Snelle levering, mooie bomen

10/10
Anita

Hulpvolle vrolijke mensen.

10/10
Gustaaf

Correct en proper bezorgd!

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten