Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Laan & sierbomen

Laanbomen zijn bomen die veelal geplaatst worden langs straten, lanen en wegen, maar zijn ook zeer geschikt voor in uw tuin! Laanbomen zijn leverbaar in veel verschillende soorten. Bekijk hieronder het aanbod van Bomenbezorgd.nl

  • Opgaande groeiwijze
  • Ook geschikt voor in een kleinere tuin
  • Perfect naast een oprijlaan
  • Binnen 5 werkdagen geleverd

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Een laanboom aanplanten

Een laanboom is een bijzondere boom. Veel laanbomen kunnen erg groot worden als zij hun volwassen lengte hebben bereikt. Een bekende laanboom is de plataan. Een laanboom heeft vaak een rechte stam en een smalle, opgaande vorm. Esdoornbomen zijn hier een mooi voorbeeld van. 

Een laanboom kan je het beste planten op een plek in de zon of halfschaduw. Verder kunnen de meeste laanbomen op alle grondsoorten geplant worden. Op droge, arme zandgrond groeien de bomen minder goed.

Laanboom verzorgen

Een laanboom snoei je ongeveer 2 á 3 jaar nadat je een laanboom hebt geplant. Dit is afhankelijk van waar je de laanboom hebt geplant en welk soort je hebt geplant. Een laanboom snoei je niet om te snoeien. Je snoeit eigenlijk alleen de ''probleemtakken''. Snoei nooit meer dan 20 % van het weg, hoe minder hoe beter. Verwijder gebroken takken, dode takken, elleboogtakken en dikke takken. Het beste kun je laanbomen snoeien in het groeiseizoen. Dit is in juli en augustus.

Gedurende het hele groeiseizoen (maart t/m oktober) moet de boom om de 2 á 3 dagen opnieuw bewaterd worden.

Verzorgingstips

Het beste kan je een laanboom snoeien in het groeiseizoen, tussen juli en augustus. Snoei niet te  veel van de boom. Alleen de ''probleem takken''

Een laanboom, kun je het beste planten op een plek in de zon of een plek half in de schaduw.

Als je opzoek bent naar een groenblijvende laanboom, is de hulstboom een goede optie. De hulst is een sterke, bladhoudende en groenblijvende boom. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De mooiste laanbomen

Bij Bomenbezorgd.nl vindt je een groot aanbod aan de mooiste laanbomen van hoge kwaliteit. Van beukenbomen tot de prachtige rode herfstkleuren van de amberboom, bij Bomenbezorgd.nl vind je ze allemaal!