leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Steeneik leiboom (Quercus ilex)

De steeneik leiboom (Quercus Ilex) wordt steeds populairder in Nederland. Deze groenblijvende, mediterrane boom groeit relatief langzaam, waardoor hij gemakkelijk te onderhouden is.

 • Prachtig glanzend, lancetvormig blad
 • Goed winterhard
 • Het hele jaar door privacy in de tuin!
 • Gemakkelijk te snoeien
Steeneik leiboom 150 cm
 • Stamomtrek 4 - 6 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 144,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 144,95
Tijdelijk uitverkocht
Steeneik leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 4 - 6 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 199,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 199,95
Tijdelijk uitverkocht
Steeneik leiboom 200 cm
 • Stamomtrek 4 - 6 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 204,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 204,95
Tijdelijk uitverkocht
Steeneik leiboom 240 cm
 • Stamomtrek 4 - 6 cm
 • Stamhoogte 240 - 240 cm
 • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 209,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 209,95
Tijdelijk uitverkocht

De steeneik leiboom (Quercus Ilex) wordt steeds populairder in Nederland. Deze groenblijvende, mediterrane boom groeit relatief langzaam, waardoor hij gemakkelijk te onderhouden is.

 • Prachtig glanzend, lancetvormig blad
 • Goed winterhard
 • Het hele jaar door privacy in de tuin!
 • Gemakkelijk te snoeien
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Wintergroene steeneik leiboom

De steeneik leiboom is bladhoudend, waardoor je het hele jaar geniet van het prachtige lancetvormige blad. De bovenkant van het blad is donkergroen, terwijl de onderkant witgrijs van kleur is. De kleurcombinatie van het lancetvormige blad, de opvallende bast en de goudgele katjes maken de steeneik Quercus Ilex ideaal voor iedere tuin. De steeneik leiboom staat graag in de volle zon en is goed winterhard. De bloeiperiode is in de maand mei wanneer er gele bloemen tevoorschijn komen.

Quercus Ilex leiboom snoeien

Door de fijne vertakking is de steeneik gemakkelijk te snoeien. De beste snoeiperiode is in maart of april, wanneer de kans op extreme vorst nihil is. Snoei de eikenboom dan terug in de leivorm. Let er dan wel bij op dat er niet teveel takken gesnoeid worden. De boom staat graag in de volle zon en is goed winterhard. De bloeiperiode is in de maand mei wanneer er gele bloemen tevoorschijn komen.

BOMENTA(L)K #54 | Steeneik als leiboom

youtube placeholder

 

Verzorgingstips

Ja, je kunt het hele jaar door een steeneik aanplanten, behalve bij vorst. Dan is het namelijk moeilijk om het plantgat te graven. Daarnaast is het voor de boom niet optimaal om de potkluit bloot te stellen aan de vorst.

Bij aanplant in de zomer is het belangrijk om de boom op het juiste moment voldoende water te geven. Bij de boom leveren we een aanplantfolder, waarin duidelijk uitgelegd staat hoe je de boom kunt aanplanten.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze aanplantservice, dan planten wij de boom voor je! Daarnaast is onze klantenservice altijd bereid om je tips te geven over het aanplanten van je steeneik.

De steeneik is winter hard en kan kortstondig tot -15 verdragen 

Wanneer je een steeneik online koopt bij Bomenbezorgd.nl krijgt je van ons een mailtje met een voorgestelde bezorgdatum. We leveren alle bomen zonder aanplantservice binnen 5 werkdagen. Mocht de voorgestelde bezorgdatum je niet passen dan kunnen we in overleg een andere dag voorstellen.

Ook is het mogelijk om je steeneik te bezorgen wanneer je niet thuis bent. We kunnen in overleg met jou de boom op de gewenste plek (in jouw tuin) veilig achterlaten.

Alle bomen worden bezorgd door onze eigen bezorgdienst en door chauffeurs die veel ervaring en expertise hebben van bomen en planten.

Ja. Je hebt bij Bomenbezorgd.nl altijd aangroeigarantie bij aankoop van je boom. Zorg er wel voor dat je onze aanplantinstructies volgt voor het aanplanten van de steeneik en dat de boom na het aanplanten kundig verzorgd wordt.
Ja! De steeneik is een bladhoudende en dus groenblijvende boom. Dat betekent dat je het gehele jaar kunt genieten van een mooie, groene boom in je tuin!

Je kunt de steeneik het beste snoeien in de maanden maart of april. In deze periode is de kans op extreme vorst nihil en kan de steeneik geen schade oplopen door te snoeien.

Snoei de takken terug in de leivorm, maar zorg er voor dat er niet teveel takken afgehaald worden. Snoei altijd met een scherpe en schone snoeischaar.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Is de steeneik Quercus ilex leiboom winterhard? 

De steeneik leiboom is redelijk winterhard en kan een kortstondige vorst periode van -15 graden Celsius verdragen. Een steeneik is het meest kwetsbaar voor vorst wanneer hij net is aangeplant en nog niet geworteld heeft. Ons advies is dan ook om een steeneik te planten wanneer kans op strenge vorst nihil is. Wanneer je vlak voor een vorstperiode een steeneik leiboom aanplant is het verstandig om de boom goed voor te bereiden op de winter. Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt voordat het gaat vriezen, zodat hij nog voldoende vocht kan opnemen en dus niet uitdroogt wanneer de grond gesloten wordt door een vorst laagje.

 

 

Steeneik leiboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Wil jij graag genieten in je tuin zonder inkijk van de buren? Kies dan voor deze prachtige mediterrane boom! Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een ruim assortiment aan groenblijvende leibomen. Twijfel je welke steeneik leiboom je in de tuin wilt? Aarzel niet en vraag onze klantenservice om te helpen!

Is de steeneik leiboom giftig? 

Steeneiken zijn niet giftig als je er meer in aanmerking komt. Echter is de steeneik wel giftig als het wordt geconsumeerd.