leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei)

Een olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) is een boom die een extra zomers sfeertje aan je tuin geven. De olijfwilg bomen zijn ook bekend onder de Latijnse benaming 'Elaeagnus ebbingei'. Sinds een paar jaar zijn deze bomen erg in trek en worden ze veel toegepast in Nederlandse tuinen. Vandaag een olijfwilg kopen, binnen 5 dagen gratis bezorgd bij je thuis!

  • Sfeervolle bladhoudende boom
  • In diverse vormen en fromaten te verkrijgen
  • Bloemen die zeer aangenaam ruiken
  • Gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst

Een olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) is een boom die een extra zomers sfeertje aan je tuin geven. De olijfwilg bomen zijn ook bekend onder de Latijnse benaming 'Elaeagnus ebbingei'. Sinds een paar jaar zijn deze bomen erg in trek en worden ze veel toegepast in Nederlandse tuinen. Vandaag een olijfwilg kopen, binnen 5 dagen gratis bezorgd bij je thuis!

  • Sfeervolle bladhoudende boom
  • In diverse vormen en fromaten te verkrijgen
  • Bloemen die zeer aangenaam ruiken
  • Gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Kenmerken van de Elaeagnus ebbingei

Olijfwilgen op stam hebben een hoge sierwaarde vanwege de diverse kleuren in het blad. De onderkant van het blad van de Elaeagnus ebbingei is grijs en de bovenkant van het blad is grijsgroen en donkergroen. Daarnaast bloeit deze bladhoudende olijfwilg in oktober en november met kleine crème-witte bloemen. De geur van deze bloemen is aangenaam aanwezig en is van grote afstand al te ruiken.

Tot slot is de Elaeagnus ebbingei een waardplant voor bijen en een goede klimaatboom, omdat hij luchtverontreiniging en droogte goed verdraagt.

BOMENTA(L)K #14 | De Olijfwilg

youtube placeholder

Olijfwilg kopen uit een divers assortiment

Een olijfwilg kopen doe je gemakkelijk en snel bij Bomenbezorgd, waarbij je de keuze hebt uit een divers assortiment. zo hebben we de Elaeagnus ebbingei onder andere beschikbaar als leiboom, meerstammige boom, bolboom en haag

Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) als leiboom

Een bladhoudende lei olijfwilg zorgt ervoor dat je jaarrond privacy hebt en inkijk van buren kunt voorkomen. Daarnaast kan deze leiboom dienen als een mooie afscheiding van je tuin.

Elaeagnus ebbingei meerstammig

Wil je een bladhoudende boom die de 'eyecatcher' van jouw tuin moet worden? Dan is een meerstammige olijfwilg een zeer geschikte kandidaat. Met een aantal grillige stammen en een mooie volle kruin zorgt de meerstammige Elaeagnus voor een karakteristieke vertoning in je tuin.

Bolvorm olijfwilg 

Ben je op zoek naar een olijfwilg op stam die niet te groot mag worden en op stam gekweekt is? Dan is een bol olijfwilg een goede keuze. De bol Elaeagnus is momenteel leverbaar op 90 cm stamhoogte en 180 cm stamhoogte. De olijfwilg bolvorm op stam is een onderhoudsvriendelijke boom.

Gewone variant Elaeagnus ebbingei

De gewone olijfwilg, oftewel de olijfwilg hoogstam, is een mooie boom om centraal in je tuin te zetten. Met de gewone olijfwilg in jetuin geniet je jaarrond van een groenblijvende boom die bloeit in het najaar met heerlijk ruikende witte bloemetjes.

Olijfwilghaag

De olijfwilg wordt vaak toegepast als haag in de Nederlandse tuin. Dit is niet gek, want het is een haag met een enorme sierwaarde. De bladeren zijn aan de onderkant grijs en aan de bovenkant donkergroen. Ook komen er in het najaar schattige witte bloemen aan. Tenslotte is het een groenblijvende haag.

Naast de olijfwilghaag hebben we de olijfwilg als haagelement. De olijfwilg als haagelement is perfect om een afscheiding in je tuin mee te creëren. Wanneer je kiest voor een Elaeagnus ebbingei haagelement staat er gelijk een volgroeide en tevens dichte haag. Deze olijfwilg als haagelement is bladhoudend, zodat je jaarrond kunt genieten van een dichte afscheiding.

BOMENTA(L)K #38 | De Olijfwilg Haagelement

youtube placeholder

Verzorgingstips
Ja. De olijfwilg is een bladhoudende boom, dus je kunt jaarrond genieten van de grijsgroene bladeren van deze boom
De olijfwilg is een boom die uitstekend groeit in het Nederlandse klimaat. Tegenwoordig worden olijfwilgen ook volop in Nederland gekweekt. Olijfwilgen kunnen niet zo goed tegen flinke wind. Bevestig de olijfwilg daarom altijd met boompalen.

De olijfwilg bloeit in het najaar met kleine crème-witte bloemen. Deze bloemen ruiken zeer aangenaam.

Ja, de Elaeagnus ebbingei is goed winterhard en kan kortstondige temperaturen verdragen van -16 graden Celsius. Wanneer een olijfwilg boom een aantal jaren in de volle grond staat, wordt deze steeds sterker bestand tegen vorst. Een beschutte standplaats voor een olijfwilg zorgt ervoor dat hij beter bestand is tegen vrieskou.

Nee, een olijfwilg op stam is niet hetzelfde als een wilgenboom of een olijfboom. Dat wordt soms wel gedacht, maar niets is minder waar. De olijfwilg is van het ras Elaeagnus. De olijf van het ras Olea en de wilgenboom van het ras Salix. Maar dat de olijfwilg van een ander ras is wil niet zeggen dat hij niets wegheeft van een olijf of wilg!

Een olijfwilg boom, oftewel de Elaeagnus ebbingei, heeft weinig onderhoud nodig. Snoei de boom in het groeiseizoen 2 keer om zijn vorm te behouden.

Jazeker. Het is nadrukkelijk aan te raden om olijfwilgen (met uitzondering van de meerstammige olijfwilg) te plaatsen met boompalen. Olijfwilgen zijn over het algemeen redelijk windgevoelig, vooral in de jonge jaren. Boompalen zorgen ervoor dat de boom niet zo snel omwaait.

Hoe snel een olijfwilg groeit is afhankelijk van het soort dat je kiest. Kies je voor de olijfwilg als haag, dan groeit hij zo'n 20 tot 30 centimeter per jaar. 
Voor lei- en bolbomen geldt dat alleen de kroon groeit en de stamomtrek toe neemt.  

De olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) kan best wel wat hebben en kan een flinke snoeibeurt aan. Je kan de takken flink inkorten. Geef na zo'n flinke snoeibeurt wel voldoende water tijdens het uitlopen, zodat hij weer mooi groot kan worden.

De olijfwilgen van Bomenbezorgd.nl kunnen het gehele jaar door worden geplant, behalve wanneer er sprake is van strenge vorst.

Het is voor de olijfwilg het beste om hem te snoeien na de bloeiperiode. Dat is doorgaans tussen juni en oktober. Zorg er in elk geval voor dat hij gesnoeid is voordat de scheuten weer uit gaan lopen in het vroege voorjaar.

Een olijfwilg plant je gemakkelijk met behulp van het aanplantpakket van Bomenbezorgd.nl. Ook wordt er een instructieboekje meegeleverd, waarin in een paar stappen omschreven staat hoe jij jouw boom, haag of plant moet planten! 

Het stekken van een olijfwilg is mogelijk, maar vergt wel wat tijd. Om Elaeagnus ebbingei te stekken heb je heb je een scheut van 7 tot 10 centimeter nodig .

Je zou verwachten dat de olijfwilg familie is van de olfijboom, maar niets is minder waar. De olijfwilg heeft zijn naam te danken aan de olijfboom en de wilgenboom. Het blad heeft namelijk veel weg van een olijf, terwijl de stam van de boom lijkt op die van een wilg. Vandaar de naam olijfwilg. 

De olijfwilg staat graag op een zonnige plek en doet het goed op bijna alle grondsoorten. Wel adviseren wij om bij het aanplanten van de olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) gebruik te maken van aanplantgrond, om de boom wat extra voeding en daarmee een goede start te geven. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) op stam kopen

De olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) koop je eenvoudig online bij bomenbezorgd.nl. Je kunt kiezen uit diverse vormen en formaten olijfwilgen op stam, die na aankoop gratis worden thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Ervaar het gemak door de bestelde olijfwilg te laten bezorgen tot in je achtertuin.

Ook is het mogelijk de olijfwilg door ons te laten aanplanten. Onze chauffeurs hebben veel kennis en expertise over planten en bomen en plaatsen met alle plezier jouw bestelde olijfwilg. Onze klantenservice helpt je graag om de juiste olijfwilg te kopen of eventueel tips te geven over de exacte dag wanneer je de Elaeagnus ebbingei al thuis heeft en dus kan gaan planten.

De olijfwilg: een bladhoudende boom in opkomst

De Elaeagnus ebbingei - olijfwilg - is een boom die in Nederland steeds meer bekendheid krijgt. Hij wordt veel toegepast als haag of als leiboom. Dat de olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) sinds een paar jaar concurreert met andere bladhoudende bomen heeft er mee te maken dat de Elaeagnus ebbingei net een wat andere bladkleur samenstelling heeft dan bijvoorbeeld een bladhoudende prunus (Laurierkers). De olijfwilg valt enorm op door de grijze en groene kleuren in het blad en dat maakt deze bladhoudende boom net wat anders dan een bladhoudende boom met standaard groen blad. Liever een wat robuustere boom? Bekijk dan onze olijfboom 'Olea Europea'.