Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei)

Olijfwilgen zijn bomen die een extra zomers sfeertje aan je tuin geven. De olijfwilg bomen zijn ook bekend onder de Latijnse benaming 'Elaeagnus ebbingei'. Sinds een paar jaar zijn deze bomen erg in trek en worden ze veel toegepast in Nederlandse tuinen.

  • Sfeervolle bladhoudende boom
  • In diverse vormen en fromaten te verkrijgen
  • Bloemen die zeer aangenaam ruiken
  • Gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Kenmerken van de Elaeagnus ebbingei

Olijfwilgen op stam hebben een hoge sierwaarde vanwege de diverse kleuren in het blad. De onderkant van het blad is grijs en de bovenkant van het blad is grijsgroen en donkergroen. Daarnaast bloeit deze bladhoudende boom in oktober en november met kleine crème-witte bloemen. De geur van deze bloemen is aangenaam aanwezig en is van grote afstand al te ruiken.

Tot slot is de Elaeagnus ebbingei een waardplant voor bijen en een goede klimaatboom, omdat hij luchtverontreiniging en droogte goed verdraagt.

Aanbod van olijfwilgen op stam bij Bomenbezorgd.nl

De Elaeagnus ebbingei bomen zijn bij Bomenbezorgd.nl in diverse vormen te verkrijgen, zo hebben we deze boom onder andere beschikbaar als leiboom, meerstammige boom, bolboom en haag.

Olijfwilg als leiboom

Een bladhoudende lei olijfwilg zorgt ervoor dat je jaarrond privacy hebt en inkijk van buren kunt voorkomen. Daarnaast kan deze leiboom dienen als een mooie afscheiding van je tuin.

Elaeagnus ebbingei meerstammig

Wil je een bladhoudende boom die de 'eyecatcher' van jouw tuin moet worden? Dan is een meerstammige olijfwilg een zeer geschikte kandidaat. Met een aantal grillige stammen en een mooie volle kruin zorgt de meerstammige Elaeagnus voor een karakteristieke vertoning in je tuin.

Bolvorm olijfwilg

Ben je op zoek naar een olijfwilg op stam die niet te groot mag worden en op stam gekweekt is? Dan is een bol olijfwilg een goede keuze. De bol Elaeagnus is momenteel leverbaar op 90 cm stamhoogte en 180 cm stamhoogte. De olijfwilg bolvorm op stam is een onderhoudsvriendelijke boom.

Gewone variant

De gewone olijfwilg, oftewel de olijfwilg hoogstam, is een mooie boom om centraal in je tuin te zetten. Met de gewone olijfwilg in jetuin geniet je jaarrond van een groenblijvende boom die bloeit in het najaar met heerlijk ruikende witte bloemetjes.

Olijfwilghaag

De olijfwilg wordt vaak toegepast als haag in de Nederlandse tuin. Dit is niet gek, want het is een haag met een enorme sierwaarde. De bladeren zijn aan de onderkant grijs en aan de bovenkant donkergroen. Ook komen er in het najaar schattige witte bloemen aan. Tenslotte is het een groenblijvende haag.

Naast de olijfwilghaag hebben we de olijfwilg als haagelement. De olijfwilg als haagelement is perfect om een afscheiding in je tuin mee te creëren. Wanneer je kiest voor een Elaeagnus ebbingei haagelement staat er gelijk een volgroeide en tevens dichte haag. Deze olijfwilg als haagelement is bladhoudend, zodat je jaarrond kunt genieten van een dichte afscheiding.

Verzorgingstips

Ja. De olijfwilg is een bladhoudende boom, dus je kunt jaarrond genieten van de grijsgroene bladeren van deze boom
De olijfwilg is een boom die uitstekend groeit in het Nederlandse klimaat. Tegenwoordig worden olijfwilgen ook volop in Nederland gekweekt. Olijfwilgen kunnen niet zo goed tegen flinke wind. Bevestig de olijfwilg daarom altijd met boompalen.
Ja, de olijfwilg krijgt kleine crème-witte bloemen in het najaar. Deze bloemen ruiken zeer aangenaam.

Ja, de Elaeagnus ebbingei is goed winterhard en kan kortstondige temperaturen verdragen van -16 graden Celsius. Wanneer een olijfwilg boom een aantal jaren in de volle grond staat, wordt deze steeds sterker bestand tegen vorst. Een beschutte standplaats voor een olijfwilg zorgt ervoor dat hij beter bestand is tegen vrieskou.

Nee, een olijfwilg op stam is niet hetzelfde als een wilgenboom of een olijfboom. Dat wordt soms wel gedacht, maar niets is minder waar. De olijfwilg is van het ras Elaeagnus. De olijf van het ras Olea en de wilgenboom van het ras Salix. Maar dat de olijfwilg van een ander ras is wil niet zeggen dat hij niets wegheeft van een olijf of wilg!

Een olijfwilg boom, oftewel de Elaeagnus ebbingei, heeft weinig onderhoud nodig. Snoei de boom in het groeiseizoen 2 keer om zijn vorm te behouden.

Jazeker. Het is nadrukkelijk aan te raden om olijfwilgen (met uitzondering van de meerstammige olijfwilg) te plaatsen met boompalen. Olijfwilgen zijn over het algemeen redelijk windgevoelig, vooral in de jonge jaren. Boompalen zorgen ervoor dat de boom niet zo snel omwaait.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Olijfwilg op stam kopen

De Elaeagnus ebbingei koop je eenvoudig online bij bomenbezorgd.nl. Je kunt kiezen uit diverse vormen en formaten olijfwilgen op stam, die na aankoop gratis worden thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Ervaar het gemak door de bestelde olijfwilg te laten bezorgen tot in je achtertuin.

Ook is het mogelijk de olijfwilg door ons te laten aanplanten. Onze chauffeurs hebben veel kennis en expertise over planten en bomen en plaatsen met alle plezier jouw bestelde olijfwilg. Onze klantenservice helpt je graag om de juiste olijfwilg te kopen of eventueel tips te geven over de exacte dag wanneer je de Elaeagnus ebbingei al thuis heeft en dus kan gaan planten.

Bladhoudende boom in opkomst

De Elaeagnus ebbingei is een boom die in Nederland steeds meer bekendheid krijgt. Hij wordt veel toegepast als haag of als leiboom. Dat de olijfwilg sinds een paar jaar concurreert met andere bladhoudende bomen heeft er mee te maken dat de Elaeagnus ebbingei net een wat andere bladkleur samenstelling heeft dan bijvoorbeeld een bladhoudende prunus (Laurierkers). De olijfwilg valt enorm op door de grijze en groene kleuren in het blad en dat maakt deze bladhoudende boom net wat anders dan een bladhoudende boom met standaard groen blad. Liever een wat robuustere boom? Bekijk dan onze olijfboom 'Olea Europea'.

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie