leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Glansmispel leiboom (Photinia fraseri 'Red Robin')

De glansmispel leiboom is een groenblijvende leiboom. Een andere naam waaronder de glansmispel bekendstaat is 'Photinia'. De glansmispel leiboom is te herkennen aan het glanzende rood-groene blad met in het voorjaar rode uitlopers. Deze boom heeft zijn sierwaarde te danken aan de bijzondere kleuren in het nieuwe blad. Daarnaast bloeit de boom in het voorjaar met prachtige witte bloemen die aangenaam ruiken. Een echte privacy topper voor in je tuin!

 • Groenblijvende leiboom die privacy biedt
 • Witte bloemen in het voorjaar
 • Geschikt voor in elke tuin
 • Makkelijk in onderhoud
Glansmispel leiboom 100 cm
 • Stamomtrek 3 - 6 cm
 • Stamhoogte 100 - 100 cm
 • Totaalhoogte 210 - 220 cm
€ 109,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 109,95
Tijdelijk uitverkocht
Glansmispel leiboom 120 cm
 • Stamomtrek 3 - 6 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 230 - 240 cm
€ 114,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 114,95
Tijdelijk uitverkocht
Glansmispel leiboom 150 cm
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 260 - 270 cm
€ 134,95
Beschikbaar
€ 134,95
Beschikbaar
Laagste prijs garantie
Glansmispel leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 124,95
Beschikbaar
€ 124,95
Beschikbaar
Laagste prijs garantie
Glansmispel leiboom 200 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 149,95
Beschikbaar
€ 149,95
Beschikbaar
Glansmispel leiboom volgroeid
 • Stamomtrek 8 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 299,95
Beschikbaar
€ 299,95
Beschikbaar

De glansmispel leiboom is een groenblijvende leiboom. Een andere naam waaronder de glansmispel bekendstaat is 'Photinia'. De glansmispel leiboom is te herkennen aan het glanzende rood-groene blad met in het voorjaar rode uitlopers. Deze boom heeft zijn sierwaarde te danken aan de bijzondere kleuren in het nieuwe blad. Daarnaast bloeit de boom in het voorjaar met prachtige witte bloemen die aangenaam ruiken. Een echte privacy topper voor in je tuin!

 • Groenblijvende leiboom die privacy biedt
 • Witte bloemen in het voorjaar
 • Geschikt voor in elke tuin
 • Makkelijk in onderhoud
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

De glansmispel leiboom kopen

Wanneer je inkijk in je tuin wilt verminderen en privacy wilt creëren is de Photinia leiboom daarvoor een goede oplossing. Deze groenblijvende boom maakt inkijk door buren onmogelijk. Bij Bomenbezorgd.nl bieden wij diverse hoogtes aan in Photinia leibomen, zodat jij de gewenste hoogte kunt afschermen door middel van deze leiboom. Hieronder de verschillende hoogtes van de glansmispel leibomen die wij aanbieden op onze shop:

Aanplanten van een glansmispel leiboom

De glansmispel leiboom wordt vaak gebruikt om inkijk van buren tegen te gaan. Hiervoor heb je vaak meerdere leibomen nodig. Het is goed mogelijk om deze leibomen tegen elkaar aan te zetten. Wanneer je de bomen precies tegen elkaar zet, heb je de minste inkijk. Plaats je de bomen iets verder uit elkaar? Dan heb je in het begin nog iets meer inkijk. Er zit dan immers een kleine ruimte tussen. 

Wij adviseren om de glansmispel leibomen altijd met de leischermen aan elkaar te koppelen, om zo een mooie 'wand' of 'haag' te creëren. Hiervoor kun je de speciale leibomen aankoppelset bestellen. Het leibomen aankoppelset bestaat uit bamboestokken en boom binddraad, zodat je één geheel kunt maken van alle leibomen. Daarnaast adviseren wij ook om altijd boompalen te plaatsen bij het aanplanten van de groenblijvende leibomen. Door het plaatsen van deze boompalen heeft de boom meer stevigheid en is de kans kleiner dat de glansmispel leiboom omwaait. 

De Photinia leiboom groeit eigenlijk op elke grondsoort. Verder is het belangrijk dat de grond waar deze leibomen komen te staan goed waterdoorlatend is. Een Photinia fraseri 'Red Robin' houdt niet van ‘natte voetjes’.

Wanneer je de glansmispel leiboom plant is het belangrijk dat het plantgat ongeveer 25 procent groter is dan de pot of kluit van de boom. Door de extra ruimte van het plantgat kunnen de nieuwe wortels makkelijker wortelen, omdat de grond is losgegraven. De wortelgroei van de glansmispel leiboom is erg rustig en zal niet zo snel zorgen voor een ophoging van het terras door wortelgroei.

De standplaats voor een glansmispel als leiboom kan zijn in de zon, halfschaduw of schaduw. Echter, wanneer de Photinia fraseri 'Red Robin' in de schaduw staat en elke dag weinig licht krijgt, is de kans groot dat de boom niet snel groeit. Verder is het een boom die wel op een redelijke beschutte plek wilt staan. Een volle laag noordoostenwind in de winter kan ervoor zorgen dat de boom bruine bladeren krijgt.

Verzorgingstips

De glansmispel leiboom snoei je doorgaans 1 keer per jaar na de bloei in mei/juni. Snoei de leiboom dan terug tot een egaal scherm.

De Photinia leiboom is redelijk winterhard en kan kortstondig temperaturen verdragen tot -12 graden Celsius. Belangrijk is dat de glansmispel leiboom op een beschutte of windvrije plek staat, zodat hij het minste last heeft van schrale, koude wind. Echter kunnen de bladeren van de Photinia wel bruin worden en er af vallen na een vorstperiode. De boom maakt weer nieuwe bladeren aan in het voorjaar, en er is niets meer te zien van de vorstschade.

De glansmispel leiboom is een sterke boom die weinig last heeft van ziektes. Echter kan de boom wel last hebben van grote bruine vlekken na een vorstperiode of de bladvlekkenziekte. Deze ziekte kun je bestrijden door de geïnfecteerde bladeren te verwijderen en in een container te gooien. Wanneer de boom opnieuw uitloopt zie je weinig van de bladvlekkenziekte.

Bomenbezorgd.nl stelt zich niet aansprakelijk voor deze natuurlijke ziektes (door middel van weersomstandigheden).

Ja, de boom kan ook in een pot of kuip geplaatst worden. Echter is het belangrijk dat een Photinia leiboom in een pot/kuip voldoende water toegediend krijgt. Wanneer de wortels uitgegroeid zijn in een pot of kuip, is het raadzaam om de boom te verplanten in een grotere pot/kuip. Zo blijft deze boom mooi.

Ja, behalve wanneer het vriest of gaat vriezen in verband met bevroren grond en/of kans op vorstschade. Wanneer je de boom in de zomer aanplant, houd dan goed de watergift voor deze boom bij.

Afhankelijk van de standplaats, kan de boom 5 tot 6 meter groot worden. Dit betekent dat je de boom dan niet snoeit.

Verplanten uit de volle grond kan alleen vanaf eind oktober tot en met eind maart.

De glansmispel leiboom geen een zwarte onopvallende bes.

Ja, in april t/m juni bloeit de boom met witte bloemen in pluimen.

Nee, glansmispel leiboom is groenblijvend.

De glansmispel leiboom vind een harde noordoostenwind in de winter alles behalve aangenaam. Hij staat het liefst op een wind beschutte plek in de zon of halfschaduw. Verder houdt de boom niet van ‘natte voetjes’. De grond moet goed waterdoorlatend zijn.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De lei Photinia snoeien

Het snoeien van de glansmispel leiboom is eenvoudig. Deze Photinia leiboom hoeft namelijk maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Wij adviseren om de boom te snoeien na de bloei van mei/juni. Snoei de boom met een heggenschaar terug tot een egaal leischerm. Hierdoor creëer je als het ware een haag op stam. Groeit de boom hard? Dan is het mogelijk om de boom eind juli nogmaals licht te snoeien, om de leivorm erin te houden. 

De prachtige bladeren van een glansmispel

De Photinia leiboom staat bekend om de prachtige bladeren die de boom heeft. De bladeren zijn glanzend (vandaar de naam ‘glansmispel’) en donkergroen van kleur. In het voorjaar lopen de eerste nieuwe bladeren uit. Alle nieuwe uitlopende bladeren van de glansmispel leiboom lopen rood uit. De combinatie met de oudere donkergroene bladeren en de nieuwe rode bladeren levert een prachtige kleurencombinatie op, waardoor de Photinia een echte ‘eyecatcher’ is in de groeiperiode.

De glansmispel behoudt zijn blad in de herfst en winter, en is dus wintergroen. De vorm van het blad is eirond.

De witte bloei van de Photinia

De Photinia fraseri 'Red Robin' steelt echt de show in het voorjaar. Het is een prachtig kleurenfestijn met de rode en groene bladeren, en daarbovenop komt ook nog eens de uitbundige bloei van deze boom. In april tot en met juni kun je genieten van de bloemen in deze boom. De bloemen zijn gevuld in trossen en zijn wit van kleur. Ook ruiken deze bloemen erg aangenaam.

De lei glansmispel water geven

De glansmispel leiboom is een boom die in het groeiseizoen regelmatig om water vraagt, vooral de eerste twee groeiseizoenen nadat hij is aangeplant. Wanneer de glansmispel zijn eerste groeiseizoen meemaakt, is het daarom belangrijk om hem te helpen met water krijgen.

Wanneer de eerste nieuwe bladeren duidelijk zichtbaar zijn, kun je voorzichtig beginnen met water geven. Denk hierbij 5 tot 10 liter water per drie dagen wanneer het niet geregend heeft. Wanneer de boom in het eerste groeiseizoen volledig aan het groeien is (vaak is dit in mei/juni), is het belangrijk om de boom op het juiste moment water te geven. Bij een week geen regen in die tijd, kun je de Photinia wel 10 tot 15 liter water per drie dagen geven. Al met al is het vooral aanvoelen hoeveel water de glansmispel leiboom nodig heeft, lettend op het weer, de standplaats en type grondsoort. Belangrijk is om de boom in de eerste twee groeiseizoenen een steuntje in de rug geven als het gaat om water.

De ecologische waarde van de glansmispel

De Photinia is niet alleen geliefd door ons als mensen, maar ook verschillende diersoorten hebben baat bij deze boom. Zo halen bijen en hommels graag hun nectar uit de bloemen van deze boom. Ook bepaalde vlindersoorten zijn in deze boom graag te vinden. Kortom, de glansmispel leiboom is een stukje groen aan de natuur en aan je tuin!