Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Bamboepalmen

De bamboepalm heeft een prachtige en tevens exotische look die elke plantenliefhebber zijn hart doet veroveren. De naam bamboepalm heeft hij te danken aan de stammen van deze palm die redelijk lijken op dat van bamboe.  De Rhapis heeft mooie groene waaiervormige bladeren. Bij uitstek de meest ideale plant die weinig licht vereist. De Rhapis excelsa kan goed gedijen in de schaduw of halfschaduw, daarnaast is deze plant ook zeer onderhoudsvriendelijk. Kortom een mooie plant waarbij je weinig verkeerd kunt doen als het gaat om onderhoudt!

  • Perfecte plant voor binnenshuis en kantoor
  • De bamboepalm heeft weinig zonlicht nodig
  • Prachtige exotische en tropische look
  • Hoogwaardige kwaliteit tegen de scherpste prijs

Vraag offerte aan

Bamboepalm
Bamboepalm
  • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 59,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Bamboepalm
Bamboepalm
  • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 84,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Bamboepalm
Bamboepalm
  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 129,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Verzorging van de Rhapis excelsa

De Rhapis excelsa is een palmboom die niet winterhard is en alleen geschikt is als kamerplant of balkon-en terrasplant in de zomer. Zoals we weten houdt deze bamboepalm niet van teveel zon, en wat heeft dat voor een gevolgen qua verzorging? Zoals watergift, voeding en verpotten van deze palm.

De bamboepalm water geven

Een Rhapispalm verbruikt minder water dan andere planten die meer lichtbehoefte hebben. Belangrijke vuistregel voor deze Rhapis excelsa is dat de kluit in de pot altijd lichtvochtig moet zijn. Schroef het watergeven alleen op wanneer deze plant op een lichtere plek komt te staan of wanneer de temperatuur stijgt in de omgeving. Verder is het belangrijk om te weten dat de wortels niet frequentief in het water staan, dit kan wortelrot veroorzaken, wat de groei belemmerd van deze Rhapispalm.

De Bamboepalm verpotten

Wanneer je een Rhapis excelsa gekocht hebt bij bomenbezorgd.nl adviseren wij om de palm over te planten in een pot die minimaal 20 procent groter is dan de pot waar hij uit komt. Zo hebben de wortels ruimte om nieuwe voeding uit de grond te halen, daarnaast kan de nieuwe grond ook meer vocht vasthouden voor de plant. Zo zorg je er uiteindelijk voor dat de palm mooi groen blijft en kan groeien. Ten slotte adviseren wij overpotten van deze Rhapis palm om de 2/3 jaar (afhankelijk van zijn standplaats).

De Rhapis excelsa snoeien

Snoei alleen bruin wordende bladeren of bladerpunten weg, dit zijn bladeren die vaak onderaan de boom zitten. Het bruin worden van deze bladeren is een natuurlijk proces van deze plant. Wanneer boven in de plant de bladeren bruin worden is dit vaak gevolg van te veel water of te weinig water. Wanneer de bladeren geel kleuren kan dit het gevolg zijn dat de bamboepalm teveel (felle) zonlicht krijgt.

Bamboepalm giftig?

De Rhapis excelsa is niet giftig. Je kunt deze plant gerust in het bijzijn van kinderen of huisdieren houden.

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruikt maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie