Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Tulpenbomen

Nederland is een land dat wereldwijd bekend staat om de tulpen. Een goede reden om een steentje bij te dragen aan de welbekende tulpen uit Nederland is door ze nog meer bekendheid te geven middels onze eigen tulpenbomen! Tulpenbomen zijn bomen die vooral opvallen in het voorjaar door de, je raadt het vast al, tulpvormige bloemen. Bomenbezorgd.nl heeft een groot assortiment tulpenbomen in diverse soorten en formaten. Kortom; als je op zoek bent naar een unieke en exclusieve boom dan is de tulpenboom zeker een aanrader!

 • Prachtige & grote tulpvormige bloemen
 • Zeer winterharde en sterke bomen
 • Hele jaar door aan te planten.
 • Gratis thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst
Toon filters
Sluiten

Zoekterm

Prijs

tot

Soort boom

Winterhardheid

Windbestendig

Bladhoudend

Groenblijvend

Standplaats

Bloeiperiode

Bloeikleur

Bladkleur

Herfstkleur

Eetbare vrucht

Formaat bij levering

tot
tot
tot
Verwijder alle filters

Vraag offerte aan

Leimagnolia 200 cm
Leimagnolia 200 cm
 • Stamomtrek 8 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 229,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Beverboom laagstam
Beverboom laagstam
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 499,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Beverboom laagstam
Beverboom laagstam
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 249,95
Bekijk product
Beverboom laagstam
Beverboom laagstam
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 149,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 12 - 14 cm
 • Totaalhoogte 350 - 400 cm
€ 389,95
Bekijk product
Leimagnolia 240 cm
Leimagnolia 240 cm
 • Stamomtrek 12 - 14 cm
 • Stamhoogte 240 - 240 cm
 • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 359,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 10 - 12 cm
 • Totaalhoogte 300 - 350 cm
€ 379,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Magnolia 'Heaven Scent'
Magnolia 'Heaven Scent'
 • Stamomtrek 10 - 12 cm
 • Stamhoogte 160 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 349,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Magnolia 'Spectrum'
Magnolia 'Spectrum'
 • Stamomtrek 10 - 12 cm
 • Stamhoogte 160 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 349,95
Bekijk product
Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora
 • Stamomtrek 8 - 10 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 249,95
Bekijk product
Magnolia 'Yellow Bird'
Magnolia 'Yellow Bird'
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 140 - 160 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 219,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Magnolia 'Heaven Scent'
Magnolia 'Heaven Scent'
 • Stamomtrek 6 - 8 cm
 • Stamhoogte 140 - 160 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 159,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Diverse soorten tulpenbomen

Bomenbezorgd.nl heeft een ruim assortiment aan tulpenbomen, zodat we aan ieders wensen kunnen voldoen. We zetten graag de volgende type tulpenbomen voor je op een rij.

Amerikaanse tulpenboom

In ons assortiment hebben we twee soorten Amerikaanse tulpenbomen. De eerste is de gewone Amerikaanse tulpenboom, oftewel de Liriodendron tulipifera. Dit is een tulpenboom die op latere leeftijd prachtige gele tulpvormige bloemen krijgt.

Naast de mooie bloemen valt deze boom ook erg op vanwege de bladvorm die de boom heeft. Het blad heeft namelijk geen blad top en lijkt daarom veel op een tulp. Ook opvallend is het feit dat het blad aan de bovenkant lichtgroen is en de onderzijde blauwgroen van kleur is. 

Amerikaanse zuil tulpenboom

De zuil tulpenboom is de tweede Amerikaanse tulpenboom in ons assortiment. De zuil tulpenboom, in het Latijn de Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' genoemd, is een smal groeiende boom waarvan de takken onderaan de stam beginnen.

Zuilbomen staan bekend vanwege hun ranke groeiwijze en zijn daardoor goed toepasbaar in een kleine(re) tuin. De zuil tulpenboom heeft gele bloemen en een bladvorm dat enorm veel lijkt op een tulp. De Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' laat zich duidelijk zien in de herfst met felgele herfstkleuren, net als de gewone Amerikaanse tulpenboom.

Magnolia tulpenbomen

In Nederland is de magnolia vooral bekend als heester of struik, maar bij Bomenbezorgd.nl hebben wij de Magnolia ook als boom. Een Magnolia als boom is zeer uniek en exclusief en het aanbod van de Magnolia op een stam is over het algemeen klein. Dit komt doordat een magnolia boom zeer langzaam groeit en het dus lang duurt voordat je een boom hebt. Bij Bomenbezorgd.nl hebben we kwalitatief hoogwaardige Magnolia's in diverse soorten.

De Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis' is een bladhoudende magnolia die eigenlijk onder de mediterrane bomen valt. De bladhoudende magnolia grandiflora heeft een prachtig bronskleurig blad. De bovenkant van het blad is glanzend donkergroen. Deze kleurencombinatie in het blad levert jaarrond een prachtig beeld op. Daarnaast krijgt deze Magnolia grandiflora lekker ruikende, witte tulpvormige bloemen in de zomer.

Magnolia met wit-roze bloemen

De Magnolia 'Heaven scent' en 'Soulangeana' zijn tulpenbomen met grote wit-roze bloemen. Beide bomen kunnen uitbundig bloeien in het vroege voorjaar en zijn bij uitstek een van de mooiste tulpvormige bloeiers in Nederland. 

Magnolia met roze bloemen

De Magnolia 'Leonard Messel' is een exclusieve magnolia boom. De 'Leonard Messel' is een zeer trage groeier, waardoor hij geschikt is voor in elke tuin. Verder heeft deze boom fijne vertakkingen met veel bloemknoppen. Door de vele bloemknoppen komt de boom in het voorjaar helemaal vol te staan met adembenemende roze bloemen.

Magnolia met roze/ paarse bloemen

De Magnolia 'Spectrum' is een tulpenboom met roze en lichtpaarse bloemen in het voorjaar. Deze boom produceert veel bloemknoppen, waardoor de boom rijkelijk bloeit. Daarnaast is de magnolia 'Spectrum' een redelijk opgaande groeier en daardoor is hij ook geschikt voor in de wat kleinere tuinen.

Magnolia met witte bloemen

De Magnolia 'Kobus' en de Magnolia 'Stellata' zijn tulpenbomen die witte bloemen geven. De magnolia 'Kobus' is een redelijk harde groeier en is als een van de weinige tulpenbomen wel bekend is als boomvorm in de Nederlandse tuin. De magnolia 'Kobus' wordt ook wel de beverboom genoemd en heeft prachtige, witte tulpvormige bloemen in het late voorjaar. 

De magnolia 'Stellata' wordt in de volksmond ook wel de stermagnolia genoemd. De stermagnolia is een boom die veel bloeiknoppen produceert en in het vroege voorjaar rijkelijk bloeit met witte bloemen. Deze bloemen zijn echter niet tulpvormig, maar hebben meer weg van een stervorm. Aan deze stervormige bloemen heeft deze magnolia dan ook zijn naam te danken.

Magnolia met gele bloemen

De Magnolia 'Yellow Bird' is een magnoliaboom met gele tulpvormige bloemen die bloeien in het late voorjaar. De magnolia op stam en met gele bloemen is uniek en dus weinig te vinden in Nederland. De magnolia 'Yellow Bird' is een boom voor de echte liefhebber die iets in de tuin wil hebben wat je niet vaak ziet. Deze boom is een echte blikvanger in het voorjaar met zijn prachtige gele bloemen.

Verzorgingstips

Ja! Al onze tulpenbomen zijn winterhard. De minst winterharde tulpenboom is de bladhoudende magnolia, oftewel de Magnolia grandiflora. Deze boom kan kortstondig vorst verdragen van-16 graden Celsius.
Ja zeker. Elk type tulpenboom kunt u het hele jaar door aanplanten, behalve wanneer het vriest. Wanneer u de boom aanplant in de zomer is het belangrijk dat u de boom voldoende water blijft geven!

De Liriodendron tulipifera en de Magnolia Kobus zijn de meest harde groeiers in ons assortiment tulpenbomen. De Liriodendron tulipifera kan een maximale hoogte krijgen tussen de 20 en 25 meter.

Alle andere tulpenbomen zijn redelijk langzame groeiers, waarbij de meest langzame groeier een uiteindelijke hoogte kan krijgen van 9 tot 10 meter.

Nadat u een van onze tulpenbomen heeft gekocht kunnen de volgende bomen gedurende de eerstvolgende bloeiperiode al daadwerkelijk bloemen geven:
- Magnolia 'Heaven Scent'
- Magnolia 'Stellata'
- Magnolia 'Soulangeana'
- Magnolia 'Spectrum'
- Magnolia 'Yellow Bird'
- Magnolia 'Leonard Messel'

Tulpenbomen die NIET direct bloemen geven bij eerstvolgende bloeiperiode:

- Amerikaanse tulpenbomen: zowel de Liriodendron tulipifera als de Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' kunnen op pas een later stadium bloemen geven.

Bij aanschaf van een van deze tulpenbomen kan het nog 2 tot 3 jaar duren voordat de boom bloemen geeft.

- De Magnolia grandiflora, oftewel de bladhoudende beverboom, kan binnen 1 tot 2 jaar na aanschaf bloemen gaan geven. Het vroegtijdig geven van bloemen bij deze boom is grotendeels afhankelijk van zijn standplaats.

Nee, een tulpenboom heeft niet veel onderhoud nodig. Belangrijk is dat de hard groeiende tulpenbomen, zoals de Amerikaanse tulpenboom en de Magnolia Kobus, jaarlijks gesnoeid worden, zodat de bomen niet te groot in omvang worden.

Daarnaast heeft u weinig tot geen bestrijdingsmiddelen nodig om de boom te beschermen tegen ziektes of plagen. Kortom: tulpenbomen zijn sterke bomen.

Ja! U krijgt altijd aangroeigarantie op al onze bomen. Zorg wel dat de boom goed verzorgd wordt en je de juiste (meegeleverde) aanplantinstructies opvolgt. Bij twijfel over verzorging of aanplanting neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De bloei van de tulpenboom

De bloei van de tulpenboom is vaak het belangrijkst van deze boom. De meeste tulpenbomen bloeien in het voorjaar met prachtige, grote tulpvormige bloemen. De kleur van deze bloemen kan per boom verschillen.

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een assortiment tulpenbomen samengesteld met verschillende bloeiwijzen. Zo hebben we bijvoorbeeld de Magnolia 'Heaven Scent' die tulpvormige bloemen heeft met een witte en roze kleur. De Magnolia 'Yellow Bird' daarentegen heeft geelkleurige bloemen. Er zijn genoeg soorten tulpenbomen om uit te kiezen bij Bomenbezorg.nl!

Een tulpenboom kopen

Een tulpenboom kopen is heel laagdrempelig bij Bomenbezorgd.nl. We hebben een ruim assortiment tulpenbomen die u. gemakkelijk online kunt bestellen. Onze tulpenbomen zijn van hoogwaardige kwaliteit en grotendeels door onszelf geteeld en verzorgd. Om zeker te weten dat ons product goed afgeleverd wordt, bezorgen wij onze tulpenbomen gratis met een eigen bezorgdienst door heel Nederland en België (Vlaanderen).

Heb je vragen over een bepaalde tulpenboom? Of twijfel je welke type tulpenboom het beste bij je past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!