leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5292 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Olifantspoot (Beaucarnea recurvata)

De olifantspoot oftewel de Beaucarnea recurvata is een bekende kamerplant. Hij staat bekend om de indrukwekkende stam die onderin een enorme verdikking krijgt. Verder heeft de plant prachtige langwerpige groene bladeren, en dat in combinatie met de robuuste stam zorgt dit voor een perfect totaalplaatje in de kamer. Een echte aanrader als kuipplant op het terras en als kamerplant!

 • Karakteristieke plant met prachtige stam
 • Eyecatcher in de woonkamer
 • Olifantspoot is makkelijk in onderhoudt
 • Vereist minimaal 4/5 uur zonlicht
Olifantspoot
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 99,95
Beschikbaar
€ 99,95
Beschikbaar
Olifantspoot
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 109,95
Beschikbaar
€ 109,95
Beschikbaar
Olifantspoot
 • Totaalhoogte 110 - 130 cm
€ 139,95
Beschikbaar
€ 139,95
Beschikbaar

De olifantspoot oftewel de Beaucarnea recurvata is een bekende kamerplant. Hij staat bekend om de indrukwekkende stam die onderin een enorme verdikking krijgt. Verder heeft de plant prachtige langwerpige groene bladeren, en dat in combinatie met de robuuste stam zorgt dit voor een perfect totaalplaatje in de kamer. Een echte aanrader als kuipplant op het terras en als kamerplant!

 • Karakteristieke plant met prachtige stam
 • Eyecatcher in de woonkamer
 • Olifantspoot is makkelijk in onderhoudt
 • Vereist minimaal 4/5 uur zonlicht
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Verzorging van de Olifantspoot

We weten dat de olifantspoot weinig onderhoud heeft, echter zijn er nog wel aandachtpuntjes die belangrijk zijn voor het houden van deze bijzondere kamerplant.

Standplaats van de Beaucarnea recurvata

Belangrijk is dat de Beaucarnea recurvata voldoende zonlicht krijgt zowel als kuipplant buiten als kamerplant binnen. De olifantspoot gedijt het beste wanneer hij minimaal 4 tot 5 uur zonlicht per dag kan krijgen. Dat betekent dat deze plant zijn standplaats krijgt direct bij het raam.

Watergift voor de olifantspoot

De olifantspoot is niet veeleisend qua water, maar kan zeker niet zonder! Over het algemeen heeft deze plant meer water nodig in de groeiperiode(zomer), Geef de Beaucarnea pas water wanneer de grond een tijdje droog voelt. In de winter heeft de Beaucarnea minder water nodig en dat kun je zien door hoe snel hij het water opneemt vanuit de grond, de grond zal dan minder snel opdrogen dan in de zomer. Belangrijke vuistregel voor het watergeven van de olifantspoot is dat de grond waarop het water gegeven wordt binnen enkele dagen weer opgedroogd is. Hieraan kun je zien dat de plant het water opneemt. Wanneer je deze plant teveel water geeft, kan dit wortelrot veroorzaken. Hoeveel water er gegeven moet worden is afhankelijk van de standplaats, de grote van de plant, het klimaat waarin de plant zich bevindt en de grote van de pot waarin deze Beaucarnea staat.

Beaucarnea verpotten

De Beaucarnea is makkelijk in onderhoudt, en dus ook erg makkelijk in het verpotten. Deze plant dient niet met regelmaat overgepot te worden. Echter adviseren wij wel om de Olifantspoot te verpotten direct na aanschaf. Pot deze plant dan over in een 20 procent grotere(bredere) pot dan waar hij uitkomt. Gebruik hiervoor gewone potgrond, mediterrane potgrond of potgrond voor cacteeën.

De olifantspoot snoeien

Wanneer je bruin wordende takken ziet onderaan de kroon, knip deze dan weg, zo houdt je een mooie en groene kruin. Wanneer de olifantspoot te groot wordt of je wilt meer uitlopers creëren kun je de stam afzagen. Wanneer je dit doet is het belangrijk dat dat gebeurt in de lente. Wanneer je de stammen gesnoeid hebt zitten er minder of geen bladeren aan de boom, wat betekend dat de boom ook minder verdampt. Hierdoor heeft de plant ook minder water nodig. Wanneer je deze plant meerdere kruinen heeft is het raadzaam om de kruinen om de beurt af te zagen, zodat de plant niet in zijn geheel kaal is.

Giftigheid van de olifantspoot

De olifantspoot is niet giftig voor mens of dier.

youtube placeholder

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

youtube placeholder

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

youtube placeholder

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

youtube placeholder

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

youtube placeholder

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.

youtube placeholder


 

Nee, wij leveren zelf niet op de Wadden.

Wil je toch een bestelling laten leveren op een van de Waddeneilanden, neem dan gerust contact met onze klantenservice op! Dan bespreken wij graag de mogelijkheden. 

Er zijn geen extra bezorgkosten voor België. Wij leveren gratis in Nederland en een groot deel van België.

Wij leveren in de volgende delen van België:

West en Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Vlaams-Limburg
Vlaams-Brabant

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5292 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh