Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Olifantspoot

  De olifantspoot oftewel de Beaucarnea recurvata is een bekende kamerplant. Hij staat bekend om de indrukwekkende stam die onderin een enorme verdikking krijgt. Verder heeft de plant prachtige langwerpige groene bladeren, en dat in combinatie met de robuuste stam zorgt dit voor een perfect totaalplaatje in de kamer. Een echte aanrader als kuipplant op het terras en als kamerplant!

  • Karakteristieke plant met prachtige stam
  • Eyecatcher in de woonkamer
  • Olifantspoot is makkelijk in onderhoudt
  • Vereist minimaal 4/5 uur zonlicht
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Olifantspoot

  • Totaalhoogte 60 - 80 cm
  € 59,95
  Olifantspoot

  Olifantspoot

  • Totaalhoogte 80 - 100 cm
  € 74,95

  Olifantspoot

  • Totaalhoogte 110 - 130 cm
  € 99,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  Olijfantspoot kopen

  Verzorging van de Olifantspoot

   

  We weten dat de olifantspoot weinig onderhoud heeft, echter zijn er nog wel aandachtpuntjes die belangrijk zijn voor het houden van deze bijzondere kamerplant.

    

  Standplaats van de Beaucarnea recurvata

   

  Belangrijk is dat de Beaucarnea recurvata voldoende zonlicht krijgt zowel als kuipplant buiten als kamerplant binnen. De olifantspoot gedijt het beste wanneer hij minimaal 4 tot 5 uur zonlicht per dag kan krijgen.  Dat betekent dat deze plant zijn standplaats krijgt direct bij het raam.

   

  Watergift voor de olifantspoot

   

  De olifantspoot is niet veeleisend qua water, maar kan zeker niet zonder! Over het algemeen heeft deze plant meer water nodig in de groeiperiode(zomer), Geef de Beaucarnea pas water wanneer de grond een tijdje droog voelt. In de winter heeft de Beaucarnea minder water nodig en dat kun je zien door hoe snel hij het water opneemt vanuit de grond, de grond zal dan minder snel opdrogen dan in de zomer. Belangrijke vuistregel voor het watergeven van de olifantspoot is dat de grond waarop het water gegeven wordt binnen enkele dagen weer opgedroogd is. Hieraan kun je zien dat de plant het water opneemt. Wanneer je deze plant teveel water geeft, kan dit wortelrot veroorzaken. Hoeveel water er gegeven moet worden is afhankelijk van de standplaats, de grote van de plant, het klimaat waarin de plant zich bevindt en de grote van de pot waarin deze Beaucarnea staat.

    

  Beaucarnea verpotten

   

  De Beaucarnea is makkelijk in onderhoudt, en dus ook erg makkelijk in het verpotten. Deze plant dient niet met regelmaat overgepot te worden. Echter adviseren wij wel om de Olifantspoot te verpotten direct na aanschaf. Pot deze plant dan over in een 20 procent grotere(bredere) pot dan waar hij uitkomt. Gebruik hiervoor gewone potgrond, mediterrane potgrond of potgrond voor cacteeën.

   

  De olifantspoot snoeien

   

  Wanneer je bruin wordende takken ziet onderaan de kroon, knip deze dan weg, zo houdt je een mooie en groene kruin. Wanneer de olifantspoot te groot wordt of je wilt meer uitlopers creëren kun je de stam afzagen. Wanneer je dit doet is het belangrijk dat dat gebeurt in de lente. Wanneer je de stammen gesnoeid hebt zitten er minder of geen bladeren aan de boom, wat betekend dat de boom ook minder verdampt. Hierdoor heeft de plant ook minder water nodig. Wanneer je deze plant meerdere kruinen heeft is het raadzaam om de kruinen om de beurt af te zagen, zodat de plant niet in zijn geheel kaal is.

   

   

  Giftigheid van de olifantspoot

   

  De olifantspoot is niet giftig voor mens of dier.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh