Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Rode zuilbeuk

De Rode zuilbeuk laagstam, ook wel Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’ genoemd, is een redelijk bekende boom in de Nederlandse tuin. Door de smalle groeiwijze van de boom neemt hij weinig ruimte in beslag. Deze laagstam boom is vanaf onderaan de stam vertakt en de takken groeien vlak langs de stam omhoog, zodat de boom uit zichzelf een zuilvorm creëert.

 • Ruimtbesparende boom 
 • Prachtige rode pilaarvorm
 • Oersterke beukenboom
 • Hoogwaardige kwaliteit
Rode zuilbeuk
Rode zuilbeuk
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 139,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Rode zuilbeuk
Rode zuilbeuk
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 299,95
Bekijk product
Rode zuilbeuk
Rode zuilbeuk
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 549,95
Bekijk product
Rode zuilbeuk
Rode zuilbeuk
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 699,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Het blad van de Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' is rood uitlopend in het voorjaar, daarna wordt het blad donkerrood /violet. Deze intens rode kleuren zorgen ervoor dat de boom gaat opvallen in uw tuin! In de herfst wordt de boom violet en groen van kleur, waarna uiteindelijk het blad bruin wordt en van de boom valt.

De Rode zuilbeuk groeit het liefst op een plek waar de grond goed waterdoorlatend is en kan op zowel een schaduw, halfschaduw als zonnige plek staan. Kortom: een prachtige zuilboom die geschikt is voor in elke tuin en mooi smal blijft in de kroon.

Rode zuilbeuk aanplanten in je tuin 

De rode zuilbeuk laagstam kun je op verschillende manieren aanplanten in je tuin. Wat we vaak zien is dat deze bomen met meerdere aantallen langs een oprijlaan geplant worden. Dit levert vaak een prachtig beeld op en verhoogt de sierwaarde van uw tuin en huis!

Daarnaast wordt de Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’ ook vaak aangeplant als solitaire, dus op zichzelf staande, boom op een open (gras)veld. Hierdoor wordt de boom het pronkstuk in de tuin!

Een andere manier om de Rode zuilbeuk aan te planten is door hem in borders te plaatsen, waarbij de boom voor hoogteverschil moet zorgen. Vaak worden om de boom laag groeiende planten en andere heesters aangeplant.

Tot slot wordt de Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’ ook vaak toegepast in (beuken)hagen, om zo de haag voor een bepaald aantal meter te onderbreken met een zuilvormige, rode boom.

Ook voor de kleine tuin is de Rode zuilbeuk geschikt! Wanneer u deze boom aanplant in een kleinere tuin is jaarlijkse snoei raadzaam. 

Verzorgingstips

De rode zuilbeuk laagstam in het assortiment van Bomenbezorgd.nl heeft per formaat de volgende leeftijd:
- Rode zuilbeuk laagstam 200-300 cm hoog: 4/5 jaar oud
- Rode zuilbeuk laagstam 300-400 cm hoog: 5/6 jaar oud
- Rode zuilbeuk laagstam 400-500 cm hoog: 6/7 jaar oud
De Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' heeft weinig snoei nodig en wanneer de boom wel gesnoeid dient te worden is dat niet moeilijk om te doen. Omdat de boom van onderaf takken heeft die opgaand groeien vormt de boom als het ware een soort rode pilaar. Om deze pilaarvorm te behouden is het belangrijk om de takken die uithangen of buiten de kroon vallen weg te knippen. Knip deze takken af tot een lengte dat ze weer binnen de pilaarvorm vallen. Ook is het mogelijk om de Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’ te snoeien met een heggenschaar. Hierdoor is het mogelijk om van de boom een vierkante of en een ronde cilindervormige pilaar te maken. Om de Rode zuilbeuk laagstam mooi ‘in shape’ te houden is 1 tot 2 keer per jaar snoei nodig. Het snoeien van de boom kan in principe het gehele jaar, tijdens of voor vorstperiodes!
De Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' kan ongeveer een maximale hoogte bereiken van ongeveer 19 tot 20 meter. Dit geldt alleen wanneer de boom niet gesnoeid wordt. Wanneer de boom jaarlijks gesnoeid wordt, kan men zo goed als zelf de hoogte van de boom bepalen.
Ja zeker! De Rode zuilbeuk laagstam is zeer winterhard en kan temperaturen verdragen tot -26 graden Celsius.
Nee, de rode zuilbeuk laagstam is niet bladhoudend. In tegenstelling tot de gewone rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') waarvan het bruine blad lang blijft zitten in de winter, laat de Rode zuilbeuk het bruine blad eerder vallen in de herfst/ winter.
Ja. De Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' kan het hele jaar door aangeplant worden. Als de Rode zuilbeuk laagstam wordt aangeplant tijdens het groeiseizoen (april tot en met oktober) dient de boom regelmatig extra water toegediend te krijgen. Doe dit net zo lang totdat de boom goed geworteld is en zelf grondwater kan opnemen!

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Snoei van de Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' 

De Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' heeft weinig snoei nodig en wanneer de boom wel gesnoeid dient te worden is dat niet moeilijk om te doen. Omdat de boom van onderaf takken heeft die opgaand groeien vormt de boom als het ware een soort rode pilaar. Om deze pilaarvorm te behouden is het belangrijk om de takken die uithangen of buiten de kroon vallen weg te knippen. Knip deze takken af tot een lengte dat ze weer binnen de pilaarvorm vallen. Ook is het mogelijk om de Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’ te snoeien met een heggenschaar. Hierdoor is het mogelijk om van de boom een vierkante of en een ronde cilindervormige pilaar te maken.

Om de Rode zuilbeuk laagstam mooi ‘in shape’ te houden is 1 tot 2 keer per jaar snoei nodig. Het snoeien van de boom kan in principe het gehele jaar, tijdens of voor vorstperiodes!