Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Home
>
Bloesembomen
>
Kerspruim
>
Kerspruim dakboom

Kerspruim dakboom (Prunus cerasifera 'Nigra')

De kerspruim als dakboom, Prunus cerasifera ‘Nigra’, is een sierlijke boom. Dit komt door zijn opvallende dakvormige kroon en prachtige bloemen die in het voorjaar verschijnen. De takken van de kerspruim worden geleid in een parasolvorm. 

 • Geschikt voor elke tuin
 • Prachtige roze bloemen 
 • Dakboom creëert schaduw 
 • Aanplantservice ook mogelijk 
Kerspruim dakboom
Filters
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bloeiperiode
Bladkleur
Prijs (€)
-
2 resultaten
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Kerspruim kruisdak 200-220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 220 - 240 cm
€ 164,95
Beschikbaar
€ 164,95
Beschikbaar
Kerspruim vierkant dak 200-220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 220 - 240 cm
€ 179,95
Beschikbaar
€ 179,95
Beschikbaar
1-2 van totaal 2

De kerspruim als dakboom, Prunus cerasifera ‘Nigra’, is een sierlijke boom. Dit komt door zijn opvallende dakvormige kroon en prachtige bloemen die in het voorjaar verschijnen. De takken van de kerspruim worden geleid in een parasolvorm. 

 • Geschikt voor elke tuin
 • Prachtige roze bloemen 
 • Dakboom creëert schaduw 
 • Aanplantservice ook mogelijk 

Kerspruim als dakboom kopen

Wil je een boom die schaduw biedt in je tuin? Dan is de kerspruim dakboom iets voor jou! De kerspruim als dakboom creëert namelijk schaduw in je tuin. In onze kwekerij, kweken we de dakbomen zelf. De takken leggen we horizontaal over een bamboerek, met dezelfde methode die we toepassen bij onze leibomen

We zorgen ervoor dat we je bestelling binnen vijf werkdagen thuis bezorgen. Als je kiest voor onze aanplantservice, kunnen wij ook de kerspruim als dakboom voor je aanplanten. Geef dit aan tijdens het plaatsen van je bestelling, en dan bezorgen en planten wij je boom binnen tien werkdagen.

Zoals je kunt zien, bieden we kerspruimen met zowel een kruisdak als een vierkant dak aan. De bamboestokken bij de kerspruim met een kruisdak zijn in een kruis met elkaar verbonden, waardoor het dak uiteindelijk in een ronde vorm zal groeien. Bij de kerspruim met een vierkant dak zijn de bamboestokken in een vierkant met elkaar verbonden, waardoor de vertakkingen in een vierkant groeien.   

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Kerspruim dakboom (Prunus cerasifera 'Nigra')

Op welke locatie plant je de kerspruim als dakboom aan?

Wanneer is de bloeiperiode van de kerspruim als dakboom?

Welke kleur bloemen krijgt de kerspruim als dakboom?

Wat is de uiteindelijke stamhoogte van de kerspruim als dakboom?

Is de kerspruim als dakboom winterhard?

Kerspruim als dakboom aanplanten 

Voordat je de boom zelf gaat aanplanten of door ons laat aanplanten, is het belangrijk om voor een paar dingen te zorgen. Zorg er altijd voor dat de plaats waar je de boom gaat planten vrij is van bekabeling, oude wortels, puin, straatwerk, stronken en andere obstakels die de aanplantplaats van de boom zouden kunnen belemmeren.

Kies een zonnige aanplantplaats uit voor de kerspruimen. Plant de kerspruim als dakboom aan op een plek met waterdoorlatende grond. De kerspruim dakboom gedijt namelijk niet goed op een te natte ondergrond. 

Het blad van de kerspruim als dakboom

De kerspruim als dakboom is een bladverliezende boom. Het blad verschijnt tijdens de bloeiperiode en blijft gedurende de gehele zomer aan de boom. De bladeren zijn lancetvormig en hebben in het voorjaar een purperrode kleur. In de herfst verandert de kleur naar roodviolet en de bladeren vallen langzaam uit de boom. 

Bloei van de kerspruim als dakboom 

De kerspruim als dakboom bloeit in maart en april, waarbij prachtige roze bloemen in trossen ontstaan. Deze bloemen geven in het voorjaar een hoge sierwaarde aan je tuin. Door de overvloed aan bloemen sluit het dak snel, wat schaduw creëert.

Groei van de kerspruim als dakboom

De kerspruim als dakboom groeit redelijk snel naar zijn uiteindelijke hoogte. De gemiddelde uiteindelijke stamhoogte is tussen de zes en acht meter.

Wanneer moet je de kerspruim als dakboom snoeien? 

Snoei de kerspruim als dakboom direct na de bloeiperiode. Wij raden aan om kerspruim als dakboom terug te snoeien naar een egaal dak. Vermijd snoeien tijdens de vorstperiodes, aangezien vorst schade kan veroorzaken aan bomen met recentelijke snoeiwonden.

Overige verzorging van de kerspruim dakboom

In de winter hoef je de kerspruim als dakboom niet extra te beschermen, omdat het een redelijk winterharde boom is.

De hoeveelheid extra water die je moet geven na het aanplanten, hangt af van de periode waarin je de boom aanplant. Als je de kerspruim dakboom in de lente/zomer aanplant, geef dan gedurende de eerste maanden voldoende water. Wanneer je de kerspruim dakboom in de herfst/winter aanplant, is het belangrijk om direct na het aanplanten extra water te geven. Daarna is extra water geven niet meer nodig, omdat in de herfst en winter de vochtige periode voor voldoende water zorgt. Het geven van extra water in droge periodes is essentieel om de boom voldoende water te geven en zo de groei te optimaliseren.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Leo

ik had 3 grote treurwilgen besteld, zowel de kwaliteit als de service bij aflevering was fantastisch

10/10
Jos

Snelle levering en mooie boom!

9/10
Jack

Snelle levering, goede aanplantinstructies

10/10
Danny

Goede service

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten