Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Al klaar voor het voorjaar? Bereid jouw tuin voor op het voorjaar, zodat je deze lente al kan genieten van de mooiste bomen en bloesem! 
Home
>
Leibomen
>
Japanse sierkers leiboom

Japanse sierkers leiboom (Prunus serrulata)

Een prachtige bloesemboom, maar dan als leiboom. De Japanse sierkers leiboom (in het Latijn: Prunus serrulata) krijgt prachtige roze bloesem in het voorjaar en loopt daarna bronsachtig uit. Met deze Prunus serrulata leiboom heb je een unieke leiboom in je tuin.

 • Roze bloesem in trossen
 • Zorgt voor veel privacy
 • Heldergroen blad in de zomer
 • Loopt bronskleurig uit
 • Adembenemende herfstkleur
 • Verdraagt wind
Japanse sierkers leiboom
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
3 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Japanse sierkers leiboom 120 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 94,95
Beschikbaar
€ 94,95
Beschikbaar
Japanse sierkers leiboom 150 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 99,95
Beschikbaar
€ 99,95
Beschikbaar
Japanse sierkers leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 134,95
Beschikbaar
€ 134,95
Beschikbaar
1-3 van totaal 3

Een prachtige bloesemboom, maar dan als leiboom. De Japanse sierkers leiboom (in het Latijn: Prunus serrulata) krijgt prachtige roze bloesem in het voorjaar en loopt daarna bronsachtig uit. Met deze Prunus serrulata leiboom heb je een unieke leiboom in je tuin.

 • Roze bloesem in trossen
 • Zorgt voor veel privacy
 • Heldergroen blad in de zomer
 • Loopt bronskleurig uit
 • Adembenemende herfstkleur
 • Verdraagt wind

Japanse sierkers leiboom (Prunus serrulata) kopen

De Japanse sierkers leiboom (Prunus serrulata) is een unieke leiboom. Met prachtige roze bloesem in trossen in het voorjaar en heldergroen blad in de zomer is de Prunus serrulata echt een aanwinst voor in je tuin. De sierkers bloeit tussen april en mei en de bloemen ruiken erg aangenaam. De Prunus serrulata is te verkrijgen in drie verschillende stamhoogtes, en het formaat rek is 120 centimeter breed en 120 centimeter hoog:

Het aanplanten van de Prunus serrulata

Plant de Prunus serrulata leiboom aan in lichte klei, zand of zavelgrond. Zorg dat de bodem vrij is van puin en wortels. De sierkers verdraagt wind en kan tegen zowel een droge als vochtige bodem. Tussen de leibomen adviseren we een ruimte van maximaal 100 centimeter, het kan altijd minder zijn als je de bomen dichter bij elkaar wilt planten. We raden aan om een leiboom minimaal 50 centimeter van de muur of schutting te plaatsen. Het gat dient minimaal een kwart groter te zijn dan hoe groot de kluit is.

Snoeien van de Japanse sierkers leiboom (Prunus serrulata)

Snoei de Prunus serrulata leiboom na de bloei terug tot een egaal scherm. Eens per jaar is doorgaans voldoende. Door ieder jaar te snoeien krijg je een vollere leiboom, wat ook meer privacy betekent.

Het blad van de Japanse sierkers leiboom (Prunus serrulata)

De kleur van het blad in de zomer is groen en loopt in het voorjaar bronskleurig uit. De vorm is eirond. De Japanse sierkers is niet bladhoudend en krijgt in het najaar een prachtige herfstkleur. Deze kleuren kunnen geel, rood of oranje zijn. 

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoeveel water geef ik de Japanse sierkers leiboom?

Wanneer bloeit de Japanse sierkers leiboom?

Wanneer Japanse sierkers leiboom snoeien?

Welke kleur heeft het blad van de Japanse sierkers leiboom?

Wanneer Japanse sierkers leiboom aanplanten?

Wanneer loopt de Japanse sierkers leiboom uit?

Welke standplaats voor de Japanse sierkers leiboom?

De bloei van de Japanse sierkers leiboom

Roze bloesem in trossen, zo bloeit de Japanse sierkers leiboom. Het scherm zit vol met prachtige gekleurde bloemen. De Prunus bloeit doorgaans tussen april en mei. De Japanse sierkers kent uiteraard zijn oorsprong in Japan.

De groei van de Prunus serrulata

De Japanse sierkers leiboom maakt lange takken tussen de 20 en de 50 centimeter per jaar. De stamhoogte van de leiboom wordt niet hoger dan het bestelde formaat. Hoe hoog de leiboom wordt, bepaal je wel zelf, door wel of niet te snoeien. We adviseren om niet veel hoger te snoeien dan het leirek hoog is.

Het leirek is 120 centimeter breed en 120 centimeter hoog. De stamomtrek kan enkele centimeters dikker worden per jaar.

Verzorging van de Japanse sierkers leiboom (Prunus serrulata)

Geef de Prunus serrulata water vanaf het moment dat er blad aan de bomen komt totdat het blad er in de herfst af valt. Net geplante bomen hebben in de zomer voldoende water nodig. Het aantal liters water staat ook in onze aanplant folder of beschreven op de website.

In het voorjaar bemesten kan de groei stimuleren. Doe dit niet meteen na het aanplanten, maar wacht er eerst een jaar mee. Gebruik hiervoor organische of langdurige meststof bij de kluit van de boom. 

De Japanse sierkers kan gevoelig zijn voor gomziekte en zwarte luis. Bij de gomziekte dien je de aangetaste takken af te knippen en gereedschap te ontsmetten. Bestrijd zwarte luis door een mengsel te gebruiken van groene zeep, water en spiritus.

 

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Marja

Volgende keer bestel ik weer bij bomenbezorgd!

9/10
Mandy

Snelle levering, mooie bomen. Top service met een mooi aanplant boekje erbij.

10/10
Marieke

De service is perfect. Het contact verloopt op een prettige manier, vragen worden uitgebreid behandeld en op een fijne manier beantwoord. De bezorger was zeer vriendelijk, en de bomen zelf zien er ook nog eens erg mooi uit. Al met al zeer tevreden!

10/10
Simone

Zelfs voor bomen en planten geldt bijna vandaag besteld morgen in huis! Binnen een week hadden wij onze twee leibeuken al in de tuin staan. Bij aflevering waren we niet thuis, maar alles was netjes in de voortuin gezet. De werkbeschrijving hoe de bomen te planten lag netjes door de brievenbus. Deze handleiding is zo duidelijk dat het gewoon niet mis kan gaan.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten