leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Sinaasappelboom (Citrus sinensis)

De sinaasappelboom is een groenblijvende en zelfbestuivende boom die graag op een zonnige plek staat. Deze exotische boom staat graag in een pot, zodat hij in het najaar verplaatst kan worden naar een beschutte plek om te overwinteren.

 • Kleurrijke boom voor de tuin
 • Heerlijk fris ruikende witte bloemen in trossen
 • Groenblijvende mediterrane boom
 • Ideale boom voor op een zonnig terras
Sinaasappelboom
 • Totaalhoogte 40 - 50 cm
€ 54,95
Beschikbaar
€ 54,95
Beschikbaar
Sinaasappelboom
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 99,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 99,95
Tijdelijk uitverkocht
Sinaasappelboom
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 199,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 199,95
Tijdelijk uitverkocht

De sinaasappelboom is een groenblijvende en zelfbestuivende boom die graag op een zonnige plek staat. Deze exotische boom staat graag in een pot, zodat hij in het najaar verplaatst kan worden naar een beschutte plek om te overwinteren.

 • Kleurrijke boom voor de tuin
 • Heerlijk fris ruikende witte bloemen in trossen
 • Groenblijvende mediterrane boom
 • Ideale boom voor op een zonnig terras
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Eeuwenoude sinaasappelboom

De sinaasappelboom ‘Citrus Sinensis’ behoort tot de citrusbomen en is al eeuwenoud. De naam sinaasappel verwijst naar haar oorsprong in China. Vroeger werd het Sina genoemd, vandaar de naam sinaasappel of appelsien. Later werd de sinaasappelboom steeds meer in landen als Spanje, Marokko en Italië gekweekt, waar deze fruitboom op grote citrusvelden te vinden is.

Exotische boom voor een zonnige plek

De sinaasappelboom is een groenblijvende en zelfbestuivende boom die graag op een zonnige plek staat. Ook in Nederland kan de sinaasappelboom buiten goed groeien. Een sinaasappelboom verzorgen vergt iets meer werk dan de verzorging van andere fruitbomen.

In een pot kan hij van april tot november buiten staan, daarna kan hij op een beschutte plek met een temperatuur tussen 5 en 15 graden Celcius staan. Deze boom kan namelijk niet zo goed tegen vorst. We raden aan om de boom te laten overwinteren in bijvoorbeeld een schuur of onder een overkapping. Een andere mogelijkheid is om een vliesdoek te gebruiken, zodat de boom beschermd wordt tegen vorst.

Deze mediterrane boom past goed thuis in een zonnige tuin, bijvoorbeeld in combinatie met palmbomen, olijfbomen en vijgenbomen.

Sinaasappelboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Een sinaasappelboom ‘Citrus Sinensis’ kopen doe je bij Bomenbezorgd.nl. Al onze bomen komen rechtstreeks van de kweker, waarbij de kwaliteit van de sinaasappelbomen gewaarborgd worden. We bezorgen jouw sinaasappelboom binnen 5 werkdagen in de tuin!

Verzorgingstips

Geef de boom zodra hij in het voorjaar naar buiten gaat veel water. Daarna geef je hem van april tot oktober ongeveer 2 a 3 keer per week water. In de winter af en toe een scheutje om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

De grond mag niet te nat worden, maar mag ook niet uitdrogen. Dit kun je controleren door een vinger in de aarde te steken. Het liefst krijgt de sinaasappelboom regenwater. In leidingwater zit namelijk kalk, waar citrusbomen niet van houden.

Het beste moment om deze citrusboom te snoeien is in het voorjaar, net na de bloei. Dan kun je net boven de bladoksel snoeien met een scherpe snoeischaar. Hierdoor krijgt de boom mooie snoeiwonden en kan hij goed herstellen.

Snoei de rechtop groeiende takken, maar ook enkele zijtakken. Zorg ervoor dat er voldoende licht bij de kroon van de boom kan komen, zodat de boom goed kan groeien.

Geef de boom iedere 3 tot 5 jaar een grotere pot. Zo krijgt hij voldoende ruimte om verder te groeien. Zet de boom het liefst in een pot met enkele gaten in de bodem, of leg eerst een laag hydrokorrels op de bodem. Zo kan overtollig water de pot gemakkelijk verlaten.
Je kunt de boom in het groeiseizoen (van april tot september) extra voeding geven door te bemesten. Kies voor organische meststoffen die geschikt zijn voor citrusbomen. Deze bevorderen de groei van de boom. Een vloeibare variant is het best opneembaar voor de boom.
Nee, de sinaasappelboom is een bladhoudende boom, waardoor hij het hele jaar door blad behoudt. Wanneer de boom bij een periode van lange warmte en droogte te weinig water krijgt, kan hij toch blad verliezen. Om dit te voorkomen dien je voldoende water te geven.

De sinaasappelboom is een exotische boom die niet van kou houdt. In de winter wil hij graag met rust gelaten worden. Daarom raden wij aan om deze boom niet in de volle grond aan te planten, maar in een pot of bak.

Zo kun je hem gemakkelijker verplaatsen zodra de eerste vorst eraan komt. Dan kun je hem op een beschutte plek neerzetten waar de temperatuur niet onder 5 graden Celcius komt, zoals in een schuurtje of onder een overkapping. Geef hem in deze periode geen water, behalve als de grond bijna helemaal opdroogt.

Een andere manier om de boom te beschermen is middels een vliesdoek. Pak de stam van de boom goed in wanneer de temperatuur onder de 5 graden Celcius uitkomt. Zodra het warmer wordt in het voorjaar kun je het vliesdoek eraf halen en de boom buiten neerzetten. Kijk wel uit met eventuele nachtvorst in maart of april.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Eigen sinaasappels aan de boom

Vanaf april staat de ‘Citrus Sinensis’ in bloei. Dan geeft hij prachtige witte bloemen, die aangenaam ruiken. In het voorjaar groeien er kleine groene vruchten aan de boom, die bij voldoende zon en warmte rijpen. Met deze exotische boom in de tuin kun je eetbare sinaasappels aan de boom krijgen. In augustus/september zijn de sinaasappels rijp en kun je deze plukken. Door het andere klimaat in Nederland zullen de vruchten waarschijnlijk minder lekker zijn dan de sinaasappels uit Spanje of Marokko.