Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Pruimenbomen

Pruimenbomen zijn bekende vruchtbomen in Nederland. Ze worden veel gekweekt en veel mensen hebben een pruimenboom in hun tuin staan. Dat de pruimenboom populair is, is goed te verklaren. Deze boom krijgt namelijk in het voorjaar prachtige witte bloemen. Hoe ouder de boom is, des te meer bloemen hij krijgt. Ook het blad van de pruimenboom is erg mooi. In het voorjaar is het blad groen, maar in de herfst kleuren deze prachtig geel en oranje. De pruimen van de boom zijn doorgaans te plukken in de maanden juli en augustus en zijn meestal zoet of zuur van smaak. De kleur van de pruimen verschilt per ras.

  • Mooie witte bloemen in het voorjaar
  • Prachtige herfstkleuren
  • Boom die lekkere pruimen produceert
  • Diverse rassen pruimenbomen beschikbaar

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Pruimenboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bij Bomenbezorgd.nl is het mogelijk om pruimenbomen te kopen. We bieden 7 verschillende rassen Prunus domestica bomen aan:

Prunus d. ‘Opal’
Prunus d. ‘Victoria’
Prunus d. ‘Reine Claude Verte’
Prunus d. ‘Mirabelle de Nancy’
Prunus d. ‘Czar’
Prunus d. ‘Reine Claude d’Althan’
Prunus d. ‘Reine Claude d’Oullins’

De zeven bovengenoemde rassen zijn de meest bekende en de meest sterke pruimenbomen. Wij bieden deze bomen aan in diverse formaten: hoogstam, halfstam en laagstam. Ook hebben wij hem als leiboom in hoogstam, halfstam en laagstam. De verschillende rassen pruimenbomen kunnen goed met elkaar worden gecombineerd.

Prunus domestica bestellen

U kunt ervoor kiezen om de boom door ons te laten planten, maar u kunt dit uiteraard ook zelf doen. Als u ervoor kiest om de boom zelf aan te planten leveren wij een boekje mee met daarin de juiste aanplantinstructies. Doorgaans worden alle pruimenbomen (zonder aanplantservice) binnen 5 werkdagen bezorgd.

Pruimenbomen snoeien

Een pruimenboom kun je het beste snoeien wanneer de oogst van de pruimen is geweest. Doorgaans is het het beste om de boom in augustus of september te snoeien. Het is belangrijk om de boom te snoeien, zodat er licht wordt gecreëerd tussen diverse takken. De eerstvolgende vruchten krijgen dan de ruimte om goed te kunnen groeien en rijpen.

Daarnaast is het belangrijk om de omhoog groeiende takken weg te snoeien en een parasolvormige kroon te creëren. Dit zorgt voor een grotere productie van vruchten.

Verzorgingstips

Onze pruimenbomen hebben de volgende leeftijd (dit is een indicatie):

Laagstam(leivorm): 3 tot 4 jaar oud

Halfstam(leivorm): 4 tot 5 jaar oud

Hoogstam(leivorm): 5 tot 7 jaar oud

Pruimenbomen kunnen een leeftijd bereiken van 75 jaar of ouder. Hoe oud een pruimenboom kan worden is afhankelijk van de standplaats, weersomstandigheden en de verzorging van de boom.
Een pruimenboom kan een maximale hoogte krijgen van 4 tot 6 meter. De hoogte van de pruimenboom kan grotendeels bepaald worden door de boom jaarlijks te snoeien.
Pruimenbomen die zelfbestuivend zijn, zijn bomen die zichzelf kunnen bestuiven en dus zichzelf van vruchten kunnen voorzien zonder dat hier andere bomen voor nodig zijn. De volgende Pruimenbomen zijn zelfbestuivend:

Zelfbestuivend:
Prunus d. ‘Opal’
Prunus d. ‘Victoria’
Prunus d. ‘Reine Claude Verte’
Prunus d. ‘Mirabelle de Nancy’
Prunus d. ‘Czar’
Prunus d. ‘Reine Claude d’Oullins’

Niet zelfbestuivend:
Prunus d. ‘Reine Claude d’Althan’

Een Prunus domestica kun je het beste snoeien nadat de vruchten geplukt zijn. Dit is doorgaans in augustus en september.

Snoei een pruimenboom altijd om de vruchtproductie op peil te houden. Zo heb je meer plezier van je boom. Verwijder takjes om meer licht te creëren in de kroon, zodat nieuwe vruchten de kans krijgen om mooi te kunnen groeien en te rijpen.

Verder is het belangrijk om omhoog groeiende takken af te knippen en hiermee een parasolvormige kroon te creëren, wat ervoor zorgt dat de boom meer vruchten kan dragen.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh