Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Leifruitbomen

Fruitbomen kunnen net als andere bomen ook als leiboom geleverd worden. Leifruitbomen zijn gewone fruitbomen die uitgeleid zijn tot een soort muur van fruit. Bomenbezorgd.nl biedt veel verschillende soorten fruitbomen in leivorm aan. De fruitboom als leiboom kan ik elke tuin geplant worden.

  • Vele soorten leifruitbomen
  • Scherp geprijsd
  • Geschikt voor elke tuin
  • Beoordeeld met een 9.3

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Populaire fruitbomen als leiboom

Deze bomen zijn leverbaar als laagstam, halfstam en hoogstam.

Malus d. Elstar: lei appelboom

De Malus d. Elstar is een kruising tussen de Golden Delicious en Ingrid Marieen  kent zijn roots in Elst (GLD), Nederland. Sinds zijn officiële ontstaan in 1995 is de Elstar uitgegroeid tot de meest bekende appel van ons land. Deze lei appelboom bloeit van april tot mei en kan geplukt worden in september. De zachtzure appel is naast losse snack ook goed te gebruiken in appeltaarten, -sap en -moes.

Malus d. Glorie van Holland: lei appelboom

De Malus d. 'Glorie van Holland' is voor het eerst als zaailing gevonden in 1880 in Rockanje (Zuid-Holland). Deze appel kom je niet vaak meer tegen in de supermarkten maar is ideaal voor eigen gebruik. De boom bloeit in april en mei en is te plukken in september. De Glorie van Holland heeft een zachtzure smaak en een mooie groen/rode kleur. Een erg lekkere handappel maar ook lekker om appelmoes mee te maken.

Malus d. Golden Delicious: lei appelboom

De Malus d. Golden Delicious geeft Golden Delicious appels. Deze appel kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten en staat ook bekend als ‘gouden liesje’ of ‘banaanappel’. De appel heeft een mooie groengele kleur en een heerlijke zachtzure smaak. Oktober is de pluktijd van de Golden Delicious en daarna is hij erg lang te bewaren. Gebruik de Golden Delicious ook voor appeltaarten, appelsap of appelmoes.

Malus d. Jonagold: lei appelboom

De heerlijke smaak van de ‘Jonathan’ en de uitstekende bewaarbaarheid van de ‘Golden Delicious’, maakt de Malus d. ‘Jonagold’ een uiterst populaire appelras en de Malus d. Jonagold een populaire lei appelboom. De Jonagold was dan ook zelfs de op één na meest geteelde appel in Nederland in het jaar 2016. Naast dat de Jonagold erg populair is, is hij ook verkozen tot gezondste appelras. 

Malus d. Schone van Boskoop/ Goudreinette: lei appelboom

Of deze ras nou is afgeleid van de ‘Reinette van Montfoort’, óf dat het ras zelfstandig is sinds 1853 van een boomkwekerij in ‘Boskoop’ dat is voor iedereen de vraag. Wel weten we dat de appels van de Malus d. Schone van Boskoop/ Goudreinette een lekkere stevige structuur hebben, wat ze ideaal maakt om mee te bakken (omdat hij dan zijn smaak behoudt). De Schone van Boskoop / Goudreinette heeft een zachtzure smaak en zijn kleur hangt af van de grond waar hij in geplant is.

Pyrus C. Gieser Wildeman: leipeer

Pyrus C. Gieser Wildeman is vernoemd naar de Nederlandse fruitkweker Wildeman die het ras rond 1850 introduceerde. Deze kleine, bruin/gele peer is heeft een heerlijke smaak en is zelfbestuivend. Naast de heerlijke vruchten, heeft deze perenboom ook prachtige bloesem en een frisgroen blad

Pyrus C. Conference: leipeer

De Pyrus C. Conference is een zelfbestuivende perenboom en heeft dus geen andere perenbomen nodig om te produceren. Deze handpeer bloeit vroeg en rijpt eind december. in het voorjaar bloeit er een mooie bloesem, die opgevolgd wordt door een stevige, smaakvolle vrucht.

Pyrus C. Doyenne du Comice: leipeer

Naast de Conference, is de Pyrus C. Doyenne du Comice het meest geteelde ras in Nederland en België. Hij bloeit van eind april tot half mei en kan zichzelf bestuiven. De vrucht van de Doyenné du Comice is groot, breed en onregelmatig gevormd. De peer is zoet, sappig en heeft een aromatische smaak en smeltend vruchtvlees!

Prunus A. Kordia: lei kersenboom

Deze kersenboom is rond 1963 ontdekt in Tsjechië. Al op een jonge leeftijd heeft de Prunus A. Kordia een hoge kersenproductie. Naast de hoge productie is de ‘Kordia’ één van de kersenboom rassen met de grootste kersen en een heerlijke zoete smaak. De witte bloemen bloeien in de periode april tot mei.

Prunus A. Van: lei kersenboom

De Prunus A. Van kersenboom is zelfbestuivend en draagt grote donkerrode kersen. Hij bloeit in april met prachtige witte bloemen, gevolgd door heerlijke zoete kersen. De kersen zijn rood van kleur en kunnen in juli geplukt worden.

Prunus A. Stella: lei kersenboom

De Prunus A. Stella is een kersenboom met prachtige witte bloemen in het voorjaar. Het is een zelfbestuivende kersenboom. De boom ontwikkelt grote donkerrode kersen die vanaf half juli geplukt kunnen worden.

Verzorgingstips

De perenboom, appelboom, kersenboom, pruimenboom, perzikboom, abrikozenboom en nectarineboom zijn geschikt om als leiboom te leveren.

Dit zijn de formaten waarin de boom beschikbaar. Bij laagstam zal de totale hoogte tussen 150-170 cm zijn, bij halfstam tussen 210-240 cm en bij hoogstam tussen 270-300 cm

De breedte van de onderkant van het leischerm is 120 cm, dit loopt in een driehoek naar boven. Daarnaast is de hoogte van het leischerm ook 120 cm.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie