Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Perenbomen

Perenbomen zijn toonaangevend in Nederland en zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin. De perenboom is een sterke boom met een authentieke uitstraling en draagt daarnaast heerlijke vruchten. De plukperiode van de meeste periode is in de maanden september tot november. De meest bekende perenrassen zijn de stoofpeer ‘Gieser Wildeman’ en de handpeer ‘Conference’. Maar ook de ‘Doyenne de Comice’ peer laat zich steeds meer zien.

 • Perenbomen geven heerlijke eetbare vruchten
 • Sterke bomen die oud kunnen worden
 • Groeit op bijna elk grondsoort
 • Prachtige witte bloesem in het voorjaar

Nieuwste producten

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Een perenboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bij Bomenbezorgd.nl ben je aan het juiste adres om een mooie perenboom te kopen. We hebben een groot assortiment perenbomen en bieden perenbomen aan in diverse rassen en in diverse formaten.

We hebben de volgende formaten perenbomen beschikbaar:

 • Perenbomen in laagstam vorm
 • Perenbomen in halfstam vorm
 • Perenbomen in hoogstam vorm
 • Perenbomen in laagstam leivorm
 • Perenbomen in halfstam leivorm
 • Perenbomen in hoogstam leivorm
 • Perenbomen in een dubbele u-vorm
 • Grote perenbomen in hoogstam vorm
 • Oude perenbomen (uit een fruitbongerd)

Heerlijke toevoeging aan je tuin!

Steeds meer mensen kopen fruitbomen en dat is logische te verklaren. Met de aanschaf van een fruitboom haal je namelijk een extra waarde in huis. Naast een mooie perenboom in de tuin kun je namelijk ook genieten van de vruchten van deze boom! Dus naast het feit dat de perenboom een sierboom is, is het ook een consumptieboom.

De meest verkochte perenboom is de oude perenboom ‘Conference’. Dit is vanwege de karakteristieke vorm.
Naast deze oude perenboom zijn de perenbomen in leivorm en de perenbomen met een unieke dubbele u-vorm ook erg populair!

Perenbomen bestellen

Als je een perenboom bestelt bij Bomenbezorgd.nl wordt deze geleverd door onze eigen bezorgdienst. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van de perenboom waarborgen tijdens het transport en weten we zeker dat de boom op de juiste manier geleverd wordt.

 

 

Verzorgingstips

Perenbomen kun je het beste snoeien vanaf oktober tot en met februari. Tijdens de groeiperiode van de perenbomen is verstandig om de bomen niet ingrijpend te snoeien. Lichte snoei voor vormbehoud in het groeiseizoen is mogelijk.
Zelfbestuivende perenbomen zijn:

- Pyrus c. ‘Gieser Wildeman’

- Pyrus c. ‘Conference’

- Pyrus c. ‘Doyenne du Comice’

- Pyrus c. ‘Triomphe du Vienne’

Niet zelfbestuivende perenbomen zijn:

- Pyrus c. ‘Beurre Hardy’

- Pyrus c. ‘Bonne Louise d'Avranches’

- Pyrus c. ‘Clapp’s favorite’
Perenbomen kunnen last hebben van ziektes en/of plagen. Wat je vaak ziet in perenbomen is roestvorming op het blad. Dit zijn bruin/bronzen vlekken op het blad. Deze vlekken zijn niet dodelijk voor de boom. Ook kunnen perenbomen last hebben van luizen en/of meeldauw (witte vlekken op het blad). Ook dit is niet schadelijk voor de boom.
Ja, je kunt een perenboom in welke vorm dan ook het hele jaar aanplanten, mits deze bomen op voorraad zijn. Belangrijk is om perenbomen die tijdens het groeiseizoen geplant worden na het aanplanten dagelijks water te geven.
Perenbomen kunnen een maximale hoogte krijgen tussen de 10 en 15 meter. De hoogte van de perenboom kan grotendeels zelf bepaald worden door hem jaarlijks terug te snoeien tot de gewenste hoogte.
Perenbomen kunnen meer dan 120 jaar oud worden. Hoe oud een perenboom kan worden is afhankelijk van de standplaats, grondsoort, klimaat en verzorging.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Bloei van de perenboom

Perenbomen staan niet alleen bekend vanwege de vruchten die ze dragen en de karakteristieke groei die ze hebben. Perenbomen laten zich ook duidelijk zien in het voorjaar met witte bloemen in trossen. In maart, april en mei zijn deze witte bloemen volop aanwezig en deze witte bloemen zijn goed voor de bijen en de bestuiving. De bloei van perenbomen duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

De perenboom snoeien

Een perenboom snoeien is over het algemeen niet moeilijk. Het snoeien van de boom is vooral noodzakelijk om voldoende vruchten terug te krijgen.

Perenbomen kun je het beste snoeien na de pluktijd. Doorgaans is dat vanaf november tot en met februari. Om de groei van vruchten te bevorderen is het belangrijk om alle hard groeiende en omhooggaande takken weg te snoeien of in te korten. Daarnaast is het belangrijk om licht te creëren in de kruin van de boom, zodat er door zonlicht mooie en grote peren gevormd kunnen worden.

Voor het snoeien van perenbomen in leivorm is het belangrijk dat deze jaarlijks teruggesnoeid wordt tot een egaal leischerm.

Oude perenbomen kun je het beste terugsnoeien tot een grillige piramidevorm.