Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5746 beoordelingen
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Transformeer je tuin, zelfs in de winter! Bomen en hagen rusten in deze periode en daarom is dit het ideale moment om te planten.

Home
>
Vormbomen
>
Zuilbomen

Zuilbomen

Zuilvorm bomen zijn smal opgaande bomen die slank blijven. Doordat deze bomen weinig ruimte nodig hebben zijn ze bij uitstek geschikt voor de wat kleinere tuin! Uiteraard zijn zuilvorm bomen ook geschikt in de grotere tuin. Bomenbezorgd.nl heeft zowel zuilvorm bomen met hoogstam als zuilvorm bomen met laagstam. 

 • Geschikt voor elke tuin
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Mooie slanke groeiwijze
 • Weinig onderhoud nodig
 • Gratis thuisbezorgd 
 • Populaire boom

Zuilvorm bomen zijn smal opgaande bomen die slank blijven. Doordat deze bomen weinig ruimte nodig hebben zijn ze bij uitstek geschikt voor de wat kleinere tuin! Uiteraard zijn zuilvorm bomen ook geschikt in de grotere tuin. Bomenbezorgd.nl heeft zowel zuilvorm bomen met hoogstam als zuilvorm bomen met laagstam. 

 • Geschikt voor elke tuin
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Mooie slanke groeiwijze
 • Weinig onderhoud nodig
 • Gratis thuisbezorgd 
 • Populaire boom

Smalle bomen

Zuilbomen kun je het beste omschrijven als smal groeiende bomen. In het Latijn zie je benamingen als 'Fastigiata' of 'Slender silhouette' vaak terugkomen bij zuilvormige bomen. Dit type boom kan in iedere tuin geplant worden, maar wordt ook vaak geplant langs oprijlanen en looppaden.

Zuilbomen zijn ideale bomen voor in de kleine tuin. Het zijn echte 'eyecatchers', omdat ze boven andere beplanting uitsteken vanwege hun smalle, opgaande groeiwijze. Daarnaast valt een zuilboom op, omdat de meeste takken onderaan de stam al vertakt zijn. Vaak beginnen de takken op zo'n 20 tot 40 cm vanaf de grond. Door een zuilboom die onderaf vertakt is jaarlijks terug te snoeien, creëer je je eigen pilaarvormige boom.

Zuilboom soorten

Bij Bomenbezorgd.nl kun je heel eenvoudig jou favoriete zuilboom kopen. Ben je op zoek naar een boom die weinig ruimte in beslag neemt in jou tuin? Dan zijn zuilbomen echt iets voor jou! Je kunt kiezen uit diverse soorten en formaten. Daarnaast hebben we smalle bomen met bloesem en mooie herfstkleuren.

Bij Bomenbezorgd.nl zijn dit de bekendste en meest populaire zuilbomen:

Zuilvormige haagbeuk (Carpinus betulus 'Fastigiata')

De zuilvormige haagbeuk is een van de bekendste zuilbomen in Nederland. De boom heeft een hele smalle groeiwijze. Daarnaast heeft de Carpinus betulus 'Fastigiata' een hele fijne vertakking, waardoor het een hele volle boom is. In het voorjaar loopt de boom uit met heldergroen blad. In de zomer zijn de bladeren donkergroen. Het blad is verder eirond en gezaagd en kleurt in de herfst prachtig goudgeel.

De zuilvormige haagbeuk is een zeer sterke en winterharde boom. Bomenbezorgd.nl kweekt grotendeels zelf alle zuil haagbeuken en onderscheidt zich ten opzichte van de concurrent om vanwege de volle en zware kwaliteit zuilvormige haagbeuken.

Beschikbare formaten:

6-10 cm stamomtrek / 2-3 m hoog (laagstam of hoogstam)

10-14 cm stamomtrek / 3-4 m hoog (laagstam of hoogstam)

14-18 cm stamomtrek / 4-5 m hoog (laagstam of hoogstam)

20-25 cm stamomtrek / 5-7 m hoog (laagstam, volgroeid)

Zuil amberboom (Liquidambar 'Slender Silhouette')

De zuilvormige amberboom is erg in opkomst in Nederland en is nog niet heel lang op de markt. De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' valt op vanwege de prachtige grote stervormige bladeren. Deze bladeren laten zich helemaal gelden in de herfst, wanneer de boom adembenemende gele, oranje, rode en violette herfstkleuren krijgt. Hiermee zorgt de amberboom ervoor een echte 'eyecatcher' te zijn in de tuin.

Beschikbare formaten:

6-10 cm stamomtrek / 2-3 m hoog (laagstam)

10-14 cm stamomtrek / 3-4 m hoog (laagstam)

Japanse zuil sierkers (Prunus serrulata 'Amanogawa')

De Prunus serrulata 'Amanogawa' laat zich in het voorjaar beduidend zien met prachtige bloesem: de boom zit dan vol met roze bloemen gevuld in trossen die overigens ook de aandacht trekken van bijen en vlinders! Na de bloei loopt het nieuwe blad bronskleurig uit en wordt het blad na het uitlopen groen van kleur.

In de herfst laat de zuilvormige Japanse sierkers zich nog een keer gelden met prachtige oranje, gele en rode herfstkleuren. Al met al een zuilboom die zich in elk seizoen van het jaar zichzelf in de schijnwerpers zet.

Beschikbare formaten:

6-10 cm stamomtrek / 2-3 m hoog (laagstam)

10-14 cm stamomtrek / 3-4 m hoog (laagstam)

14-18 cm stamomtrek/ 4-5 m hoog (laagstam)

Goudiep (Ulmus hollandica 'Wredei')

De goudiep heeft ook een zuilvormige groei. Deze boom is erg populair en vaak te zien in de Nederlandse tuin. Dit komt omdat de goudiep niet heel hard groeit en mooi smal blijft. Hierdoor is de boom uitermate geschikt voor in de kleine tuin.

De Ulmus hollandica 'Wredei' krijgt in het voorjaar opvallend geel blad aan de boom dat later goudgeel tot groengeel kleurt. Deze opvallende bladkleuren doet de goudiep erg laten opvallen. Door de Ulmus hollandica 'Wredei' jaarlijks te snoeien blijft de boom mooi rank en behoudt hij het prachtige goudgele blad tijdens het groeiseizoen.

Beschikbare formaten:

6-10 cm stamomtrek / 2-3 m hoog (laagstam)

10-14 cm stamomtrek / 3-4 m hoog (laagstam)

6-10 cm stamomtrek / 2-3 m hoog (hoogstam)

10-14 cm stamomtrek / 3-4 m hoog (hoogstam)

Groene en rode zuilbeuk (Fagus sylvatica 'Dawyck' en Fagus sylvatica 'Dawyck Purple')

De groene en rode zuilbeuk zijn zuilbomen met een klassiek tintje. Deze bomen kunnen erg oud en (zonder snoei) groot worden. De Fagus sylvatica 'Dawyck' en ' Dawyck Purple' groeien de eerste paar jaar erg traag, dus het duurt even voordat de boom wat volume krijgt. Maar wanneer er eenmaal een mooie groene of rode zuilbeuk staat, is deze boom ook een echte blikvanger.

Deze zuilbeuken zorgen ervoor dat de tuin net iets exclusiever wordt. Groene en rode zuilbeuken worden vaak geplant in een middelgrote of grote tuin. Vaak zie je deze bomen ook staan langs een oprijlaan of samen met een beukenhaag als afscheiding in de tuin. Het is een winterharde boom die goed tegen een stootje kan.

Zuilvormige tulpenboom (Liriodendron tulpifera 'Fastigiatum')

Een prachtige en tevens een unieke zuilboom die de tuin een absolute meerwaarde geeft. De zuilvormige tulpenboom heeft een prachtige vorm in het blad dat lijkt op een vorm van een grote tulp. Daarnaast krijgt de zuil tulpenboom ook prachtige geelgroene bloemen.

De Liriodendron tulpifera 'Fastigiatum' heeft een fijne vertakking, waardoor hij snel een volle pilaarvorm krijgt. In de herfst is deze zuil tulpenboom een echte opvaller vanwege de mooie gele herfstkleuren.

Beschikbare formaten:

6-10 cm stamomtrek / 2-3 m hoog (laagstam)

10-14 cm stamomtrek / 3-4 m hoog (laagstam)

Overige zuilbomen

De zuilvormige zomereik (Quercus robur 'Fastigiata Koster'), zuilvormige moeraseik (Quercus palustris 'Green pillar') en de zuil esdoorn (Acer platanoides 'Columnare') zijn minder bekende zuilbomen, maar vormen ook zeker een meerwaarde voor jouw tuin!

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe hoog kan een zuilboom worden?

Voor welke tuintypen is een zuilboom geschikt?

Zijn er ook groenblijvende zuilbomen?

Kunnen zuilvormige bomen het hele jaar aangeplant worden?

Hoe vaak moet ik een zuilvorm boom snoeien?

Zuilboom bestellen

Wanneer je een zuilboom bestelt bij Bomenbezorgd.nl, komen wij deze gratis bezorgen met een eigenbezorgdienst binnen 5 werkdagen! Ook is het mogelijk om de aanplant van de zuilbomen uit handen te geven: maak gebruik van onze aanplantservice en wij komen met alle plezier jouw bestelde boom aanplanten. Het aanplanten van zuilbomen zit een langere levertijd op (max. 10 werkdagen), omdat wij hiervoor vaak nog voorbereidingen moeten treffen (afhankelijk van de situatie).

Zit jou favoriete zuilboom er niet tussen? Of ben je op zoek naar een bladhoudende zuilboom of mediterrane zuilboom? Dan is een Italiaanse cipres of de Hibiscus 'Flower Tower Purple' een mooie boom voor jou.

Mocht je er niet uitkomen welke zuilboom het beste bij je past of heb je nog specifieke vragen over deze slankgroeiende bomen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Snoei van een zuilboom

Zuilbomen hebben over het algemeen weinig snoei nodig. Het mooiste is om de meeste zuilvormige bomen jaarlijks eenmaal te snoeien. Sommige hoeven maar eens in de zoveel jaar gesnoeid te worden. Wanneer een zuilboom enorm veel ruimte heeft is het ook mogelijk om de boom helemaal niet te snoeien.

Wanneer je de boom snoeit is het belangrijk dat hij zijn slanke opgaande vorm behoudt. Verder is het belangrijk om 'hangende takken' die buiten de zuilvorm raken af te knippen. Deze hangende takken zorgen ervoor dat de boom uit vorm raakt, en doe je er verstandig aan om deze weg te knippen. Hangende takken die buiten de zuilvorm dreigen te raken komt meestal voor bij de zuilvormige Japanse sierkers en de zuil amberboom. Deze twee bomen hoeven alleen gesnoeid te worden wanneer je hangende takken ziet.

Ook de lengte van een zuilboom is door jaarlijkse snoei goed zelf te bepalen. De maximale hoogte van een zuilboom kun je grotendeels zelf aangeven door jaarlijks de boom in te korten op bepaalde hoogte. Zo blijf je een kleine boom houden.

Zuilvormige bomen zijn populair

Zuilvormige bomen staan er bekend om weinig ruimte in beslag te nemen. En laat nou steeds meer het geval zijn dat er vaker een kleinere tuin aangelegd wordt bij nieuwbouwwijken. Dan is er simpelweg minder ruimte om een gewone boom te planten. Echter wil je je eigen tuin niet 'Onbeboomd' laten en kies je al snel voor een boom die weinig ruimte in beslag neemt. Hierdoor kom je vaak uit op een bolboom of zuilboom.

Zuilbomen kunnen goed groeien in de hoogte en blijven, mede door jaarlijkse snoei erg smal in hun bladerkroon. Daarnaast zijn bijna alle zuilbomen onderhoudsvriendelijk: naast de tuinen die steeds kleiner worden, hebben mensen ook minder tijd voor onderhoud aan de tuin, hierdoor is een zuilvormige boom een goede oplossing.

De meeste zuilbomen dienen één keer per jaar gesnoeid te worden, zo houdt je de zuilboom mooi rank en neemt hij weinig ruimte in. Ten slotte zijn zuilbomen vaak ook een opvulling in en plantenborder er zorgt deze boom voor een mooi hoogteverschil en meer diepte in de tuin. Door een groot en divers aanbod zuilbomen bij Bomenbezorgd.nl kun je heel erg creatief zijn en jou eigen tuin uniek maken!

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Angela

Dit is de 2de keer dat wij bomen bestellen incl aanplantservice bij bomenbezorgd. De bomen zijn van goede gezonde kwaliteit. De aanplantservice is fantastisch. Wederom een vriendelijke heer die bij ons de bomen heeft geplant en daarbij de nodige (snoei)tips geeft. Wij overwegen wellicht nog 1 boom te bestellen, wederom bij bomenbezorgd. De laatste - want helaas kan ik niet mijn hele tuin volzetten met bomen.

10/10
Niels Lip

Duidelijke site en het bezorgen kan je volgen met de link die ze je toesturen, zo zie je waar de chauffeur zich bevind en kwam exact op de afgesproken tijd. Bomen waren onbeschadigd en een duidelijke aanplant instructie wordt er bij afgelev

10/10
Gjw Gerritsen

Super mooie planten.

10/10
Alice

Via de site een offerte opgevraagd en deze viel me erg mee! Gelijk de bomen besteld en de week erop al geleverd/gepland. Topservice

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Bomenbezorgd
Cookiemelding

Bomenbezorgd.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bomenbezorgd.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van de website ga je hiermee akkoord.

Sluiten