Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Rhododendron

  De Rhododendron is een groenblijvende heester met leerachtig ovaal blad. In het voorjaar is deze plant rijkelijk gevuld met opvallende, kleurrijke bloemen. De Rhododendron is een prachtige sierplant die niet veel verzorging vereist.

  • Bladhoudende, groenblijvende plant
  • Grote bloemen in gevulde trossen
  • Bloeit tussen begin april en eind juni
  • Onderhoudsvriendelijke struik
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Hoe wordt de Rhododendron geleverd?

  De Rhododendron wordt in een pot of met kluit in je tuin bezorgd. Wanneer hij in een pot wordt bezorgd, dan haal je de pot eraf wanneer je gaat planten. Zit er een draadkluit omheen, dan laat je deze zitten. Hierover lees je meer in de meegeleverde aanplantfolder.

  Wanneer kan ik de Rhododendron aanplanten?

  Je kunt de Rhododendron het hele jaar aanplanten, behalve wanneer het vriest. Wil je hem in de zomer aanplanten wanneer het erg warm is? Zorg er dan voor dat je hem voldoende water geeft

  Wanneer kan ik de Rhododendron snoeien?

  De Rhododendron hoef je niet te snoeien, maar het kan wel! Snoei vanaf eind april tot halverwege juni alleen de uitlopende takken met een scherpe, schone snoeischaar. Zo houd je hem mooi in model.

  Moet ik de uitgebloeide bloemen verwijderen?

  Je kunt ervoor kiezen om uitgebloeide bloemen te verwijderen, maar het is niet perse nodig. Wanneer je de uitgebloeide bloemen verwijder, stimuleert dit wel de groei in het volgende groeiseizoen.

  Heeft de Rhododendron speciale voeding nodig?

  De Rhododendron houdt van zure grond. Speciaal voor planten die net als de Rhododendron zuurminnend zijn, bestaat er Pokon aanplantgrond ‘Rhododendron’. Deze vind je onder het kopje accessoires in onze webshop.

  Wanneer je Rhododendron geel blad krijgt, is dit een teken dat de grond niet zuur genoeg is. Je kunt eens per twee jaar een extra laagje grond aanbrengen en deze voorzichtig tussen de grond harken die er al ligt.

  Rhododendron snoeien

  In principe hoeft deze heester niet gesnoeid te worden. Snoei alleen de uitlopende takken weg om hem in model te houden. Uitgebloeide bloemen kun je verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk. Eens per twee jaar kun je een laagje zure aarde bij de stam verdelen, zodat hij hier extra voeding uit kan halen. De Rhododendron is ook mooi te combineren met andere bloeiende planten in de tuin, zoals hortensia’s.

  Over de Rhododendron

  Kleurrijke struik in de tuin

  De Rhododendron is een prachtige struik, die in veel verschillende soorten bestaat. De bloemen kunnen wit, roze, rood, blauw en paars zijn. Het is een gemakkelijke plant, die weinig onderhoud vereist. De Rhododendron plant je het liefst in zure grond. Hier groeit hij het beste in. Krijgt de struik geel blad? Dan is dit een teken dat de grond niet zuur genoeg is.

  Rhododendron kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Bestel je Rhododendron gemakkelijk en snel bij Bomenbezorgd.nl. We hebben een ruim aanbod in soorten en maten bij onze eigen kwekerij op voorraad. We leveren alleen de beste heesters voor onze klanten. Door onze bomen en planten te controleren voor levering, ben je verzekerd van de beste kwaliteit!

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2753 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh