Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Rhododendron

De Rhododendron is een groenblijvende heester met leerachtig ovaal blad. In het voorjaar is deze plant rijkelijk gevuld met opvallende, kleurrijke bloemen. De Rhododendron is een prachtige sierplant die niet veel verzorging vereist.

  • Bladhoudende, groenblijvende plant
  • Grote bloemen in gevulde trossen
  • Bloeit tussen begin april en eind juni
  • Onderhoudsvriendelijke struik

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Rhododendron snoeien

In principe hoeft deze heester niet gesnoeid te worden. Snoei alleen de uitlopende takken weg om hem in model te houden. Uitgebloeide bloemen kun je verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk. Eens per twee jaar kun je een laagje zure aarde bij de stam verdelen, zodat hij hier extra voeding uit kan halen. De Rhododendron is ook mooi te combineren met andere bloeiende planten in de tuin, zoals hortensia’s.

Over de Rhododendron

Kleurrijke struik in de tuin

De Rhododendron is een prachtige struik, die in veel verschillende soorten bestaat. De bloemen kunnen wit, roze, rood, blauw en paars zijn. Het is een gemakkelijke plant, die weinig onderhoud vereist. De Rhododendron plant je het liefst in zure grond. Hier groeit hij het beste in. Krijgt de struik geel blad? Dan is dit een teken dat de grond niet zuur genoeg is.

Rhododendron kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bestel je Rhododendron gemakkelijk en snel bij Bomenbezorgd.nl. We hebben een ruim aanbod in soorten en maten bij onze eigen kwekerij op voorraad. We leveren alleen de beste heesters voor onze klanten. Door onze bomen en planten te controleren voor levering, ben je verzekerd van de beste kwaliteit!

Plantenpraat: De Rhododendron

Verzorgingstips

De Rhododendron wordt in een pot of met kluit in je tuin bezorgd. Wanneer hij in een pot wordt bezorgd, dan haal je de pot eraf wanneer je gaat planten. Zit er een draadkluit omheen, dan laat je deze zitten. Hierover lees je meer in de meegeleverde aanplantfolder.
Je kunt de Rhododendron het hele jaar aanplanten, behalve wanneer het vriest. Wil je hem in de zomer aanplanten wanneer het erg warm is? Zorg er dan voor dat je hem voldoende water geeft
De Rhododendron hoef je niet te snoeien, maar het kan wel! Snoei vanaf eind april tot halverwege juni alleen de uitlopende takken met een scherpe, schone snoeischaar. Zo houd je hem mooi in model.
Je kunt ervoor kiezen om uitgebloeide bloemen te verwijderen, maar het is niet perse nodig. Wanneer je de uitgebloeide bloemen verwijder, stimuleert dit wel de groei in het volgende groeiseizoen.

De Rhododendron houdt van zure grond. Speciaal voor planten die net als de Rhododendron zuurminnend zijn, bestaat er Pokon aanplantgrond ‘Rhododendron’. Deze vind je onder het kopje accessoires in onze webshop.

Wanneer je Rhododendron geel blad krijgt, is dit een teken dat de grond niet zuur genoeg is. Je kunt eens per twee jaar een extra laagje grond aanbrengen en deze voorzichtig tussen de grond harken die er al ligt.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh