Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2838 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Hortensia op stam

De hortensia op stam is uniek in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. Normaliter zien we de hortensia’s als struik, maar wij bieden de boom echter aan op stam. Een hortensia op stam zorgt voor hoogteverschil in de tuin. Daarnaast is een pluimhortensia op stam een echte blikvanger in de zomer dankzij de langere bloeiperiode. De grote bloemen in bollen zijn adembenemend en kunnen tot wel 3 maanden in bloei staan. 

 • Bloeiperiode tot wel 3 maanden in de zomer
 • Creëer hoogteverschil in je tuin
 • Bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Ook geschikt in een bak of pot
Meest gekozen

Vraag offerte aan

Hortensia 'Lime light hoogstam
Hortensia 'Lime light hoogstam
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 119,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Hortensia 'Lime light' halfstam
Hortensia 'Lime light' halfstam
 • Stamhoogte 80 - 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 150 cm
€ 39,95
Bekijk product
Tip!
Hortensia 'Vanille Fraise' hoogstam
Hortensia 'Vanille Fraise' hoogstam
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 134,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Hortensia 'Vanille Fraise' halfstam
Hortensia 'Vanille Fraise' halfstam
 • Stamhoogte 80 - 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 150 cm
€ 39,95
Bekijk product
Hortensia 'Kyushu'
Hortensia 'Kyushu'
 • Stamhoogte 80 - 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 150 cm
€ 39,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Hortensia 'Phantom'
Hortensia 'Phantom'
 • Stamhoogte 80 - 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 150 cm
€ 39,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Hortensia op stam snoeien

De hortensia op stam hoeft slechts één keer per jaar te worden gesnoeid. Dit kun je het beste in maart of april doen, omdat de kans op vorst dan erg klein is.

Snoei alle takken terug zodat er 2 à 3 groeiknoppen overblijven per tak. Je houdt dan ongeveer 10 centimer over per tak. Uiteindelijk zal er een soort klein bolletje gecreëerd worden na het snoeien. Nu is het aan de boom om weer nieuwe scheuten te maken en op eenjarige scheuten komen vaak de mooie bloemen.

Pluimhortensia op stam kopen

Bij Bomenbezorgd.nl vind je altijd de boom voor jouw tuin of balkon. We hebben diverse soorten pluimhortensia's op stam die geschikt zijn voor in bakken, potten en de volle grond.

Hortensia hoogstam

Nieuw in het assortiment en uniek in Nederland is de hortensia hoogstam. De kroon van deze bloesemboom begint op 180 cm stamhoogte. Wanneer je echt iets bijzonders zoekt dan is een hortensia hoogstam een geschikte kandidaat.

We hebben zowel de hortensia 'Limelight' hoogstam als de hortensia 'Vanille Fraise' hoogstam. Beide hortensia's komen uit de paniculata familie. De Hydrangea paniculata 'Limelight' heeft grote puntvormige bloemen in het wit en bloeit van juni tot en met oktober. De Hydrangea paniculata 'Vanilla Fraise' is een hortensia waarvan de bloemen groen uitlopen, wit kleuren en uiteindelijk overgaan in een roze en rode kleur. De Hydrangea paniculata 'Vanilla Fraise' bloeit van juli tot en met september.

Hortensia halfstam

Naast de hoogstam hortensia’s hebben we een ruim aanbod halfstam hortensia's. Deze hortensia's hebben een stamhoogte van 80 tot 100 cm. De hortensia halfstam is geschikt voor elke tuin, net zoals de hoogstam hortensia's. Ook is het mooi om onder deze hortensia's laagblijvende beplanting te zetten. Belangrijk is wel dat de hortensia op stam genoeg vocht toegediend krijgt wanneer er andere beplanting in de buurt staat.

Bij bomenbezorgd hebben we onder andere de volgende hortensia's halfstam:

- Hydrangea paniculata 'Kyushu': witte bloemen in augustus en september.

- Hydrangea paniculata 'Phantom': witte/roze bloemen in juli tot en met september.

- Hydrangea paniculata 'Limelight': Witte bloemen van in juni tot en met oktober.

- Hydrangea paniculata 'Vanilla Fraise': Witte, roze, rode bloem in juli tot en met september.

 

 

Verzorgingstips

De snoeiwijze van de hortensia is vrij makkelijk en hoeft maar een keer per jaar te gebeuren. Snoei de boom in maart/april, waanneer kans op strenge vorst nihil is. Snoei alle takken terug, zodat er 2 à 3 groeiknoppen per tak aan blijven zitten. Doorgaans houd je dan 10 cm over aan een tak.

Pas deze snoeiwijze toe op elke tak. Uiteindelijk zal er een soort klein bolletje gecreëerd worden na het snoeien. Nu is het aan de boom om weer nieuwe scheuten te maken. Op eenjarige scheuten komen vaak de mooie bloemen.

De hortensia op stam kun je het beste planten op een redelijke beschutte plek. Daarnaast staan deze hortensia's op stam het liefst op een halfschaduw plek, waar het niet al te lang en al te veel scherp zonlicht kan krijgen. Te veel zonlicht kan ervoor zorgen dat de bloemen verbranden.

Mocht de hortensia op stam op een zonnige plek staan, is dat geen probleem. Echter is het dan wel verstandig om de bloemen te beschermen tegen verbranding door middel van een paraplu of beschermdoek.

Een hortensia op stam kan redelijk wind verdragen. Als de boom veel grote bloemen heeft, kan deze tijdens een regenbui zwaar worden en gaan hangen. Met een windvlaag erover heen kunnen takken van een jonge hortensia breken of doorhangen.

Hoe ouder de hortensia op stam wordt, des te sterker de plant wordt tegen de wind. Het is hierbij belangrijk dat er wel een jaarlijkse snoei plaatsvindt. Soms is het raadzaam om de kroon bij elkaar te binden met elastisch bindbuis.

Jazeker, hortensia's op stam zijn uitermate geschikt in een pot of bak. Belangrijk is wel dat een Hydrangea paniculata dagelijks water krijgt in een pot of bak tijdens het groeiseizoen.

Overigens geldt dat ook voor hortensia's in de volle grond: bij warm en droog weer de hortensia's dagelijks water geven. Wanneer dit niet gebeurd gaan de bladeren snel slap hangen en is de kans aanwezig dat de boom verdroogd. Vergeet niet de hortensia' s water te geven bij grond, vermijdt water bij de bloemen voor verbranding.

De hortensia's op stam van bomenbezorgd.nl hebben de volgende indicatieve leeftijd:

- Hortensia halfstam: 3-4 jaar oud
- Hortensia hoogstam: 4-5 jaar oud

Wanneer de hortensia nooit gesnoeid wordt, kan hij een maximale hoogte krijgen van ongeveer 4 meter. Bij jaarlijkse snoei zal de hortensia nooit hoger worden dan 3 meter, afhankelijk van de stamhoogte.

Jazeker, het hele jaar door zijn Hydrangea paniculata's op stam aan te planten. Pluimhortensia's op stam vragen wel veel om water wanneer deze aangeplant zijn in het groeiseizoen. Zeker bij droog en warm weer dien je de hortensia’s dagelijks water te geven.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2838 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De rijkelijke bloei van een hortensia

De hortensia staat bekend vanwege de rijkelijke bloei en de diversiteit van kleuren in de bloem.  De pluimhortensia staat ook bekend om de rijkelijk bloei en heeft daarnaast ook een langdurige bloei in de zomer en nazomer. Enkele soorten pluimhortensia’s uit ons assortiment beginnen zelfs al te bloeien in juni.

De bloei van de hortensia's op stam kan wel duren tot in oktober, wanneer het weer optimaal is voor deze bloemen. Deze hortensia's houden de tuin lang in kleur en maakt de zomer nog een stukje mooier door diverse verfrissende bloemkleuren.

De hortensia als waardplant voor bijen

De Hydrangea paniculata cultivars zijn absolute waardplanten voor bijen. Bijen en hommels zijn verzot op het stuifmeel en de nectar. De hortensia is een belangrijke plant voor de bijen om hier voedsel vandaan te halen.