Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Al klaar voor het voorjaar? Bereid jouw tuin voor op het voorjaar, zodat je deze lente al kan genieten van de mooiste bomen en bloesem! 

Glansmispel meerstammig (Photinia fraseri 'Red Robin')

Ben je opzoek naar een meerstammige boom, die ook nog eens groenblijvend is? Dan is een glansmispel meerstammig (Photinia fraseri ‘Red Robin’) misschien wel wat voor jou. De meerstammige glansmispel bloeit in de maanden mei en juni, met prachtige witte bloemen in trossen. Het blad is rood-groen van kleur.

 • Bladhoudend
 • Makkelijk in onderhoud
 • Witte bloemen
 • Rood-groene bladeren
Glansmispel meerstammig
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
2 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Glansmispel meerstammig
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 129,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 129,95
Tijdelijk uitverkocht
Glansmispel meerstammig
 • Stamhoogte 70 - 80 cm
 • Totaalhoogte 200 - 225 cm
€ 264,95
Beschikbaar
€ 264,95
Beschikbaar
1-2 van totaal 2

Ben je opzoek naar een meerstammige boom, die ook nog eens groenblijvend is? Dan is een glansmispel meerstammig (Photinia fraseri ‘Red Robin’) misschien wel wat voor jou. De meerstammige glansmispel bloeit in de maanden mei en juni, met prachtige witte bloemen in trossen. Het blad is rood-groen van kleur.

 • Bladhoudend
 • Makkelijk in onderhoud
 • Witte bloemen
 • Rood-groene bladeren

Glansmispel meerstammig kopen

Tijdens de bloeiperiode steelt de glansmispel meerstammig de show in je tuin. Vanwege de meerdere stammen, het rood-groene blad en de witte bloemen, zorgt dit voor een prachtig beeld. Wij bieden de glansmispel meerstammig in meerdere hoogtes aan.

Wij bezorgen de glansmispel meerstammig binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis. Voor de bezorging maken wij gebruik van onze bezorgdienst. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit tijdens het transport garanderen.

Binnen 24 uur na het plaatsen van je bestelling, ontvang je vanuit ons een mail voor het bezorgmoment. Een dag voor levering ontvang je vanuit ons de tijdsindicatie en een live track & trace voor de dag van levering.

Glansmispel meerstammig aanplanten

Bij het aanplanten van een glansmispel meerstammig zijn boompalen niet nodig. Vanwege de meerdere stammen is het bevestigen van de boompalen lastig. Ook zorgen boompalen niet voor extra steun van meerstammige bomen.

Wel adviseren wij om gebruik te maken van de mediterrane aanplantgrond. Hierin zitten voedingsstoffen die niet in normale tuinaarde zitten. De glansmispel meerstammig kan als mediterrane boom een goede start maken op de nieuwe plantplek.

Een glansmispel meerstammig is vorstgevoelig, maar kan daarentegen wel goed tegen wind. Toch adviseren wij om de boom niet op een open plek aan te planten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de glansmispel in de winterperiode extra beïnvloed wordt door koude wind. 

Het liefst staat een glansmispel in lichte klei, zand of zavel. Het is belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. Hiermee bedoelen wij dat er niet voor langere periode plassen water blijven staan.

Daarnaast is het belangrijk dat de glansmispel niet te dicht op een schuur of muur wordt aangeplant en dat de boom zich goed kan wortelen. Om ervoor te zorgen dat de glansmispel goed kan wortelen, is het belangrijk dat de plantplek vrij is van oude wortels, puin, kabels en wit straatzand.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe hoog wordt een glansmispel meerstammig?

Hoe snel groeit een Photinia fraseri 'Red Robin' meerstammig?

Welke herfstkleur krijgt een glansmispel meerstammig?

Wanneer bloeit een glansmispel meerstammig?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een Photinia fraseri 'Red Robin' meerstammig aanplanten?

Heeft een glansmispel meerstammig een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de Photinia fraseri 'Red Robin' meerstammig snoeien?

Krijgt een Photinia fraseri 'Red Robin' meerstammig vruchten?

Is het nodig om een Photinia fraseri 'Red Robin' meerstammig jaarlijks te bemesten?

Blad van een glansmispel meerstammig

Het blad van een glansmispel meerstammig is aan de onderkant rood en aan de bovenkant groen van kleur. In het voorjaar loopt het nieuwe blad rood uit. Later in het jaar verkleurt dit naar rood-groen.

In tegenstelling tot veel andere bomen is een glansmispel een groenblijvende boom. Hierdoor verkleurt het blad in de herfst niet.

Naast dat de glansmispel groenblijvend is, is het ook een bladhoudende boom. De glansmispel laat alleen in het voorjaar het oudere blad vallen. Dit doet de boom om nieuw blad te kunnen aanmaken.

Een glansmispel meerstammig snoeien

Om ervoor te zorgen dat de glansmispel meerstammig mooi in vorm blijft, kun je de boom het beste licht terugsnoeien tot een piramidale vorm. De beste periode om dit te doen is in maart of april, wanneer de kans op vorst nihil is.

Afbeelding

Bloei en groei van een glansmispel meerstammig

Tijdens de bloeiperiode in mei en juni bloeit de glansmispel met prachtige witte bloemen in trossen. Naast dat dit voor een prachtig beeld zorgt in je tuin, is dit ook goed voor insecten zoals bijen en wespen. Ook trekt dit vlinders aan.

Door de meerdere stammen is de glansmispel meerstammig lager vertakt. Hierdoor groeit het ook als een soort struik. Wanneer je de glansmispel meerstammig niet jaarlijks snoeit kan deze uiteindelijk 3 tot 5 meter hoog worden.

De hoogte waarop de glansmispel vertakt, groeit niet meer en blijft altijd gelijk.

Glansmispel meerstammig verzorgen

Na het aanplanten van een Photinia fraseri 'Red Robin' meerstammig is het belangrijk om hem van voldoende water te voorzien. Op deze manier kan de boom zich goed vastzetten in de grond om te wortelen. 

Na zo’n twee tot drie groeiseizoenen zijn de wortels diep genoeg gegroeid om zichzelf te kunnen voorzien van het grondwater. Het is daarom belangrijk om tijdens de eerste seizoenen van april tot oktober extra water te geven. Doe dit wanneer het droog weer is, of minimaal 20 graden Celsius is. 

Een exacte hoeveelheid kunnen wij niet zeggen. Wel staat er een indicatie in ons boekje met aanplantinstructies. Daarnaast is het belangrijk om tijdens de winterperiode, wanneer de grond droog is, wat extra water te geven. Een keer per maand is voldoende. Het is namelijk belangrijk dat de wortels tijdens de wintermaanden niet uitdrogen.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Margriet

Snelle levering. Goede kwaliteit

10/10
Philip Van Hoeck

Afgeleverd produkt en levering waren uitstekend! Goede communicatie en correcte afhandeling.

10/10
PETER

Snel besteld en snel geleverd aan een correcte prijs met de nodige instructies voor de aanplant. Kan niet beter.

9/10
Monique Picavet

De leiboompjes staan net in de tuin. Ik ben benieuwd hoe ze er in het voorjaar bij staan. Levering verliep prima volgens afspraak en de wortels waren goed ingepakt. Nu afwachten...

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten