leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Sierappel

De sierappel boom is een bloesemboom die opvalt vanwege de bloesem in het voorjaar en de gekleurde sierappel later in het jaar. De sierappel is in verschillende soorten verkrijgbaar, is goed winterhard en kan ook tegen een vochtige ondergrond. Daarnaast kunnen wij de Malus 'Red sentinel' en de rode sierappel ook als leiboom leveren.

  • Verschillende soorten verkrijgbaar
  • In het voorjaar mooie bloemen in trossen
  • Sierappels in herfst en winter
  • Uitbundige bloei in het voorjaar

De sierappel boom is een bloesemboom die opvalt vanwege de bloesem in het voorjaar en de gekleurde sierappel later in het jaar. De sierappel is in verschillende soorten verkrijgbaar, is goed winterhard en kan ook tegen een vochtige ondergrond. Daarnaast kunnen wij de Malus 'Red sentinel' en de rode sierappel ook als leiboom leveren.

  • Verschillende soorten verkrijgbaar
  • In het voorjaar mooie bloemen in trossen
  • Sierappels in herfst en winter
  • Uitbundige bloei in het voorjaar
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Malus 'Evereste'

De Malus 'Evereste' is een sierappel met een prachtige uitbundige bloei in het voorjaar. Er verschijnen dan grote witte bloemen met een roze knop aan de boom, na de zomer komen er rode sierappels aan de boom die tot december aan de bloesemboom blijven hangen. De Malus 'Evereste kunnen wij in onderstaande formaten leveren.

Malus 'Evereste' Totaalhoogte 200-300 cm
Malus 'Evereste' Totaalhoogte 300-400 cm
Malus 'Evereste' Totaalhoogte 400-500 cm

Malus 'Red Sentinel' 

De sierappel 'Red Sentinel' wordt in het latijns Malus 'Red Sentinel' genoemd. De naam verklapt het al, het is een boom die mooie rode opvallende sierappels krijgt. Ook is de boom te herkennen aan de ronde half open kroon. In april en mei krijgt de sierappel mooie witte opvallende kleine bloemen. De Malus 'Red Sentinel' kunnen wij in onderstaande formaten leveren.

Sierappel 'red sentinel' totaalhoogte 200-300 cm
Sierappel 'red sentinel' totaalhoogte 300-400 cm

Sierappel 'red sentinel' solitair totaalhoogte 150-175 cm
Sierappel 'red sentinel' solitair totaalhoogte 175-200 cm

Sierappel als leiboom stamhoogte 120 cm
Sierappel als leiboom stamhoogte 180 cm
Sierappel als leiboom stamhoogte 200 cm
Sierappel als leiboom stamhoogte 220 cm

Roodbladige sierappel

De roodbladige sierappel is een sierappel met opvallende violet - groene bladeren, dankzij deze bijzondere bladkleur valt de Malus 'Mokum' erg op, echter heeft deze boom nog meer bijzondere sierwaardes. De bloei van deze boom is in april/ mei met opvallende lichtviolette bloemen, de bloemen zitten in mooie trossen. Naast de opvallende bloei krijgt deze boom purperrode sierappeltjes, ook de twijgen van de roodbladige sierappel zijn donkerrood. Kortom de donkerrode kleuren van de Malus 'Mokum' brengen een warm gevoel met zicht mee. De Malus 'Mokum' kunnen wij in onderstaande formaten leveren.

Roodbladige sierappel totaalhoogte 200-300 cm
Roodbladige sierappel totaalhoogte 300-400 cm
Roodbladige sierappel totaalhoogte 400-500 cm

Rode sierappel leiboom stamhoogte 120 cm
Rode sierappel leiboom stamhoogte 180 cm
Rode sierappel leiboom stamhoogte 200 cm
Rode sierappel leiboom stamhoogte 220 cm

Japanse wilde appel

De Chinese wilde appel is een prachtige Japanse bloesemboom, In het Latijns de Malus Floribunda genoemd. In de Nederlandse tuinen komt hij nog relatief wienig voor. Voor het Nederlandse klimaat is het een boom die eigenlijk niet mag ontbreken in ons land. Zijn bloesem is roze-wit van kleur en is een prachtige verschijning in de maanden april/ mei. De Malus Floribunda kunnen wij in onderstaande formaat leveren.

Chinese wilde appel totaalhoogte 200-300 cm

Verzorgingstips

Als de sierappel met kluit geleverd wordt, kan dit het beste tussen 1 oktober en 1 juni. Een sierappel in pot kan het gehele jaar aangeplant worden.

De sierappel snoei je door kruisende en dode takken weg te snoeien, zodat de kroon mooi open blijft. Daarnaast kun je de lage takken ook wegsnoeien.

Een sierappel kun je het beste in het late najaar of vroege voorjaar snoeien.

Over het algemeen kan een sierappel 5 tot 6 meter hoog worden.

Een sierappel wordt over het algemeen niet heel hoog, daardoor kan de boom in een pot geplant worden. Houdt hierbij rekening dat het wel een grote pot moet zijn, waar de boom een aantal jaar in kan groeien en dat er in bodem een aantal gaten zitten, zodat overtollig water kan weglopen.

Een sierappel is winterhard

De sierappel kan het gehele jaar aangeplant worden.

In de herfst zal het blad van een sierappel verkleuren naar herfstverkleuren, daarnaast zal de boom het blad ook laten vallen, waardoor de boom in de winterperiode kaal is.

Afhankelijk van het soort, zal de sierappel in april/ mei bloemen in trossen krijgen. Dit zal of witte bloesem of roze bloesem zijn.

De naam zegt het eigenlijk al, de boom zal kleine sierappels krijgen. De kleur hiervan kan afhankelijk zijn van het soort.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sierappel bezorgen

Alle sierappels worden gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst, de bezorging wordt gedaan door onze eigen chauffeurs die veel ervaring hebben met de bomen. Hierdoor weten wij zeker dat de sierappel zorgvuldig en netjes wordt geleverd. Bestel je deze boom vandaag, dan komen wij binnen 5 werkdagen bij je langs. Voor het bezorgmoment ontvang je vanuit ons binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling een voorstel voor een bezorgdag. Daarnaast ontvang je een dag voor levering van de sierappel vanuit ons een track & trace met hierin het tijdsvak binnen wanneer wij langskomen. Via de track & trace, kun je de chauffeur op de dag van levering ook live volgen.

Sierappel aanplanten

Voor het aanplanten van een sierappel zouden wij adviseren om het aanplantpakket mee te bestellen. In dit pakket zitten alle benodigdheden die je nodig hebt voor het aanplanten, zoals de boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Door het gebruik van de boompalen heeft de boom extra stevigheid bij het wortelen, waardoor de sierappel bij wind ook steviger staat. In de potgrond zitten voedingsstoffen die over het algemeen niet standaard in de grond zit, dit bevorderd de aangroei van de boom. Bij levering ontvang je een boekje met aanplantinstructies, waarin wij in een paar stappen uitleggen, hoe je de boom kunt planten.

Wil je de sierappel liever door ons laten aanplanten is dit zeker mogelijk. Bestel dan de aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket mee en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs. Het enige wat je hoeft te doen is een plek in de tuin uitkiezen en ervoor te zorgen dat deze plek vrij is van wit zand, oude wortels, puin en dat er op deze plek geen bekabeling in de grond zit.

Hoe kan ik deze boom verzorgen?

Na het aanplanten van een sierappel is het belangrijk om de boom voldoende water te geven, zeker in de groeiperiode. De sierappel heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen, totdat het blad valt in de herfst. De sierappel heeft net zolang water nodig totdat de nieuwe wortels zichzelf kunnen voorzien van water. Dit is het geval wanneer de wortels zich ruimschoots bevinden buiten het gegraven plantgat. Het duurt doorgaans minimaal 2 groeiseizoenen voordat dit het geval is.

Als de sierappel minder dan een jaar in de volle grond staat en nog geen volledig groeiseizoen heeft meegemaakt op de nieuwe standplaatst, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius de volgende watergift nodig.

- Als de sierappel bij aanschaf lager is dan 200 cm, heeft deze 3 tot 10 liter water per dag nodig.
- Als de sierappel bij aanschaf tussen de 200 en 400 cm is, heeft deze 5 tot 15 liter water per dag nodig.
- Als de sierappel bij aanschaf tussen de 400 en 600 cm is, heeft deze 10 tot 25 liter water per dag nodig.

Sierappel snoeien

Een sierappel kun je het beste in het late najaar of vroege voorjaar snoeien. Voor het snoeien kun je kruisende en dode takken wegsnoeien, hierdoor zal de kroon mooi open blijven staan. Daarnaast kun je ook de lagere takken op de stam wegsnoeien. Eventueel zou je in de zomer nog een lichte snoeibeurt kunnen toepassen, mocht er een klein takje weggesnoeid moeten worden.