Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Cipressen (Cupressus sempervirens 'Stricta')

De cipres is een makkelijk te onderhouden boom en geeft sfeer aan jouw tuin. Omdat de boom het hele jaar groen blijft, geeft hij jaarrond kleur aan de tuin. Daarnaast is hij ook nog eens winterhard en kan hij temperaturen tot -13 graden Celsius verdragen. Onze cipressen worden met zorg door onszelf uitgezocht en geïmporteerd, waardoor wij uitsluitend hoogwaardige kwaliteit aan kunnen bieden.

 • Cipressen in verschillende formaten
 • Snel geleverd: binnen 5 werkdagen in huis
 • Winterharde boom
 •  Geeft kleur aan jouw tuin
Cipressen

Alle soorten

Filters
Soort boom
Toon +-4 categorieën
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bladkleur
Prijs (€)
-
10 resultaten
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Italiaanse cipresboom 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 32,50
Beschikbaar
€ 32,50
Beschikbaar
Italiaanse cipresboom 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 125 cm
€ 34,95
Beschikbaar
€ 34,95
Beschikbaar
Italiaanse cipresboom 125 cm
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 49,95
Beschikbaar
€ 49,95
Beschikbaar
Italiaanse cipresboom 150 cm
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 64,95
Beschikbaar
€ 64,95
Beschikbaar
Meest gekozen
Meest gekozen
Italiaanse cipresboom 175 cm
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 84,95
Beschikbaar
€ 84,95
Beschikbaar
Italiaanse cipresboom 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 89,95
Beschikbaar
€ 89,95
Beschikbaar
Italiaanse cipresboom 250 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 189,95
Beschikbaar
€ 189,95
Beschikbaar
Italiaanse cipresboom 400 cm
 • Totaalhoogte 400 - 450 cm
€ 649,95
Beschikbaar
€ 649,95
Beschikbaar
Italiaanse cipres 600 cm
 • Totaalhoogte 600 - 650 cm
€ 1.149,95
Beschikbaar
€ 1.149,95
Beschikbaar
Italiaanse cipresboom 300 cm
 • Totaalhoogte 300 - 350 cm
€ 299,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 299,95
Tijdelijk uitverkocht
1-10 van totaal 10

De cipres is een makkelijk te onderhouden boom en geeft sfeer aan jouw tuin. Omdat de boom het hele jaar groen blijft, geeft hij jaarrond kleur aan de tuin. Daarnaast is hij ook nog eens winterhard en kan hij temperaturen tot -13 graden Celsius verdragen. Onze cipressen worden met zorg door onszelf uitgezocht en geïmporteerd, waardoor wij uitsluitend hoogwaardige kwaliteit aan kunnen bieden.

 • Cipressen in verschillende formaten
 • Snel geleverd: binnen 5 werkdagen in huis
 • Winterharde boom
 •  Geeft kleur aan jouw tuin

Cipressen kopen

De cipres is een mooie toevoeging aan veel verschillende tuinen. Wil jij er eentje toevoegen aan jouw tuin? Je bestelt de mediterrane boom snel en gemakkelijk bij Bomenbezorgd.nl. We bezorgen de cipressen binnen vijf werkdagen gratis bij jouw thuis (zonder aanplantservice). We kunnen jouw cipres zelfs bezorgen wanneer je niet thuis bent. In overleg kunnen wij de bestelling veilig achterlaten op de door jou gewenste plek (in de tuin). Wil je de cipres graag door ons laten aanplanten? Dan bezorgen we hem binnen tien werkdagen. Geef tijdens het bestelproces aan dat je het graag wilt laten aanplanten door ons. Service staat bij ons hoog in het vaandel!

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Kan ik het hele jaar een boom bestellen en aanplanten?

Wat houdt de stamhoogte in?

Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

Wat moet ik doen als ik een beschadigde boom heb ontvangen?

Kan ik mijn boom ook door jullie laten planten?

Wat is het verschil tussen groenblijvend en bladhoudend?

Leveren jullie ook op de Waddeneilanden?

Zijn er extra bezorgkosten voor levering naar België?

Blad van de cipres

De cipres, ook bekend als Cupressus sempervirens 'Stricta', heeft unieke en opvallende bladeren. Deze bladeren zijn niet alleen mooi, maar vertellen ook veel over de gezondheid en groei van de groenblijvende boom.

Het blad van de cipres is klein en schubachtig. Het groeit dicht op elkaar, waardoor het een compacte en strakke uitstraling heeft. Deze schubben zijn meestal donkergroen, wat de cipres zijn kenmerkende kleur geeft. In de lente en zomer kunnen de bladeren een helderdere groentint hebben, wat een teken is van gezonde groei. Als je de bladeren licht kneust, komt er vaak een frisse, harsachtige geur vrij. 

Het is belangrijk om te letten op de kleur en de staat van de bladeren. Als de bladeren bruin worden of uitdrogen, kan dit wijzen op problemen zoals onvoldoende water of een ziekte. Gezonde cipresbladeren betekenen een gezonde boom, en met de juiste verzorging kunnen deze bomen jarenlang een prachtig onderdeel van je tuin vormen.

Cipressen snoeien

Wil je jouw cipres in topvorm houden? Dan is snoeien een belangrijk onderdeel. Het beste moment om cipressen te snoeien is in het late voorjaar of vroeg in de zomer. Dit geeft de boom de kans om na het snoeien weer mooi uit te lopen. Het is belangrijk om niet te veel te snoeien, want een cipres kan niet goed herstellen als je te diep in het oude hout knipt.

Gebruik een scherpe snoeischaar of heggenschaar voor een nette en schone snede. Begin met het verwijderen van dode of zieke takken. Dit helpt de boom gezond te blijven. Snoei vervolgens de zijtakken die te ver uitsteken, zodat de cipres zijn strakke vorm behoudt. Probeer de natuurlijke vorm van de boom te volgen voor een mooi resultaat.

Na het snoeien is het goed om de cipres wat extra water te geven, vooral als het droog is buiten. Dit helpt de boom te herstellen en weer krachtig uit te lopen.

Cipressen planten

Cipressen houden van zon en goed doorlatende grond. Zoek daarom een plekje in je tuin waar de boom genoeg zonlicht krijgt én waar (regen)water snel weg kan lopen. Let op: cipressen kunnen groot worden, dus zorg voor genoeg ruimte.

Graaf een gat dat 25% groter is dan de kluit van de cipres. Graaf hem wel net zo diep als de kluit. Verbeter de grond door er Pokon aanplantgrond aan toe te voegen. Dit zorgt voor een voedzame basis.

Zet de cipres voorzichtig in het gat. De bovenkant van de kluit moet gelijk zijn met het grondoppervlak. Vul het gat op met de verbeterde aarde en druk het licht aan. Geef de boom daarna ruim water.

In de eerste weken is het belangrijk dat de cipres genoeg water krijgt, zeker als het droog is. Zo kan de boom goed wortelen. Vermijd het geven van extra mest in het eerste jaar na het planten.

Houd de cipres in de gaten. Een gezonde cipres heeft frisgroene bladeren en groeit goed. Zie je bruine bladeren of andere problemen, check dan of de boom genoeg water krijgt en of de grond goed doorlatend is.

Soorten cipressen

Er zijn verschillende soorten cipressen. Elk met hun unieke kenmerken en voorkeuren. De Italiaanse cipres is waarschijnlijk de bekendste soort. Deze boom is beroemd om zijn smalle, zuilvormige groei en wordt vaak gebruikt in mediterrane of Toscaanse landschappen. Ook zie je hem in Nederland terug.

Ook verkopen wij de moerascipres. Ondanks zijn naam, behoort de moerascipres niet tot het geslacht Cupressus. Deze boom is uniek omdat hij zijn naalden in de herfst verliest. Hij is goed aangepast aan natte omstandigheden en staat graag met zijn voeten in het water.

Hoe groeit de cipres in Nederland?

Gelukkig kan de cipres ook in Nederland goed groeien. Wel is het belangrijk om de boom goed te verzorgen. Cipressen zijn over het algemeen winterhard, maar sommige soorten zijn gevoeliger voor strenge vorst. In Nederland, met zijn gematigde klimaat, kunnen de meeste cipressoorten, zoals de Italiaanse cipres, goed overleven. 

Verzorging van cipressen

Cipressen houden van vocht, maar niet van natte voeten. In de eerste groeiperiode na het planten is regelmatig water geven belangrijk. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Als de cipres eenmaal goed geworteld is, kan hij beter tegen droge periodes, maar bij extreme droogte is extra water geven nog steeds belangrijk.

In het voorjaar kun je de cipres wat extra voeding geven. Een algemene, langzaam vrijkomende meststof is prima. Dit stimuleert de groei en zorgt voor een diepgroene kleur van de bladeren.

Hoewel veel cipressoorten redelijk winterhard zijn, kunnen jonge bomen of bepaalde soorten wat extra bescherming gebruiken in de winter. Dit kan door de voet van de boom te bedekken met een laag mulch of bladeren.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Filip

Erg vriendelijke en behulpzame bezorger

9/10
Patrick de Koning

Afgeleverd volgens afspraak. Netjes geregeld. Voor de leken onders ons: let op waar stam omtrek voor staat:)

10/10
Fenne

Bij vragen ontvang je heel snel reactie. De levering kun je volgen via een link, ideaal

10/10
Hans

Tevreden over afhandeling.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten