Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Lagerstroemia indica

  De Lagerstroemia indica is een exotische boomsoort die opvalt door zijn bloei in de maanden juni, juli, augustus en september. Daarnaast heeft de boom een opvallende gladde en dunne stam die hij op latere leeftijd los laat. Van oorsprong is de Lagerstromieca afkomstig uit Zuid- en Oost-Azië en Australië maar is ook op veel landen rond de Middellandse Zee te bewonderen. 

  • Bloeit in de zomermaanden 
  • Opvallende gladde en dunne bast
  • Van oosprong uit Azië en Australië
  • Met paarse, roze of witte bloemen
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Lagerstroemia 'Berry Dazzle'

  • Stamhoogte 80 cm
  • Totaalhoogte 100 - 125 cm
  € 69,95

  Lagerstroemia 'Enduring Pink'

  • Stamhoogte 80 cm
  • Totaalhoogte 100 - 125 cm
  € 79,95€ 69,95

  Lagerstroemia 'pixie white'

  • Stamhoogte 80 cm
  • Totaalhoogte 100 - 125 cm
  € 74,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe snoei ik de Lagerstroemia indica?

  De Lagerstroemia indica heeft niet veel snoei nodig. Jaarlijks kan men de kroon terugsnoeien in het voorjaar. Snoei de boom pas wanneer kans op strenge vorst nihil is. In het groeiseizoen mag je alleen doorhangende takken halveren.

  Is de lagerstroemia bladhoudend?

  Nee, alle cultivars zijn bladverliezend. De Lagerstroemia indica is tevens een boom die laat in het voorjaar pas bladeren produceert.

  Het uitlopen kan soms heel lang duren in het voorjaar, waardoor men kan denken dat de boom het niet meer gaat doen. Dit vraagt echter om geduld. De boom zal in de zomer zeker gaan 'shinen'.

  Wat is de beste plek om de boom te planten in de tuin?

  De lagerstroemia indica soorten van bomenbezorgd.nl kunnen het beste op een beschutte plek staan waar de boom genoeg zonlicht kan krijgen.

  Zorg ervoor dat de boom zoveel mogelijk uit de wind staat. Verder groeien de lagerstroemia bomen op alle grondsoorten.

  Hoe oud is de Lagerstroemia bij aanschaf?

  De Lagerstroemia indica soorten met een stamhoogte van 80 cm zijn 3 tot 4 jaar oud.

  Hoe groot kan de lagerstroemia indica 80 cm stamhoogte worden?

  De soorten met een stamhoogte van 80 cm kunnen een totaalhoogte krijgen van ongeveer 4 tot 5 meter (zonder snoei). Bij een jaarlijkse snoei wordt de boom niet veel hoger dan 2 meter.

  Zijn alle lagerstroemia indica soorten van Bomenbezorgd.nl winterhard?

  Ja, de lagerstroemia indica 'Berry Dazzle, 'Enduring Pink' en 'Pixie White' kunnen kortstondig -15 graden celsius verdragen.

  Bij langdurige strenge vorst is het raadzaam om de boom in te pakken met stro en of een vliesdoek.

  Lagerstroemia indica

  De Lagerstroemia indica is in Nederland een ondergewaardeerde boom die men nog niet goed genoeg kent. Bij bomenbezorgd.nl hebben de experts alle verwachtingen en hoop dat dit de boom voor de toekomst zal worden in Nederland.

  Van oorsprong is de Lagerstroemia afkomstig uit Zuid- en Oost-Azië en Australië maar is ook op veel landen rond de Middellandse Zee te bewonderen. Tegenwoordig kunnen we deze exotische en kleurrijke bomen ook in Nederland bewonderen. Er zijn namelijk kwekers druk bezig geweest om winterharde cultivars van de Lagerstroemia indica door te selecteren en te enten. Het resultaat mag er zo langzamerhand zijn.

  Lagerstroemia kopen

  Bij Bomenbezorgd.nl zijn we kleinschalig begonnen met de verkoop van de winterharde Lagerstroemia indica soorten. In de loop van de jaren zullen we ons assortiment Lagerstroemia's verder uitbreiden tot een mooi en groot assortiment. We zijn ervan overtuigd dat de winterharde soorten de aandacht krijgt die ze verdienen.

  LET OP: de Lagerstroemia krijgt pas laat in het voorjaar bladeren. De boom is niet dood maar ontwikkelt dus later bladeren dan andere bomen.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2706 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Standplaats

  Op dit moment kunt u kiezen uit de cultivars 'Berry Dazzle', 'Enduring Pink', 'Pixie White'en ‘Natchez’.  De eerstgenoemde drie soorten hebben een stamhoogte van 80 cm. Deze lagerstroemia's kunnen zowel in de volle grond als in pot aangeplant worden. De boom staat liefst op een plek waar het goed zonlicht kan krijgen en weinig last heeft van wind (vooral in de winter). Daarnaast groeit de Lagerstroemia indica op elke grondsoort.

   

  Onderhoud van de lagerstroemia's

  Deze lagerstroemia indica soorten kunnen kortstondig -15 graden Celsius verdragen (afhankelijk van de standplaats). Bij langdurige vorst is het (zeker bij  jongere boompjes) verstandig om de stam in te pakken met stro of hooi. Verder kunt u het beste ook een vliesdoek over de kroon plaatsen. Over het algemeen is een lagerstroemia in de volle grond beter bestand tegen vorst dan in een pot of kuip.