Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3926 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Zuil tulpenboom

De zuil tulpenboom is een prachtige boom met een hoge sierwaarde. Allerseerst valt de zuilboom op vanwege de smal opgaande groei. Daarnaast laat de boom zich duidelijk door de vorm van het blad, want het blad is 4-lobbig met een licht groene onderkant en een groene bovenkant. In de herfst kleurt de boom naar een adembenemende goudgele herfstkleur. Ook niet te vergeten is dat deze bloesemboom zich ook laat ziet met een prachtige bloeiwijze.

  • Hoge sierwaarde
  • Smal opgaande groei
  • Adembenemende herfstkleuren
  • Prachtige bloeiwijze

Vraag offerte aan

Zuil tulpenboom
Zuil tulpenboom
  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 99,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Zuil tulpenboom
Zuil tulpenboom
  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 299,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Een zuil tulpenboom kopen

De liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' is een beveerde boom met een hoge sierwaarde. De stam van de 'Fastigiatum' is grijs met ondiepe groeven. Het groene blad kleurt hier mooi bij en heeft een bijzondere vorm. In juni en juli verschijnen de bloemen aan de bomen. Deze tulpachtige bloemen zijn geelgroen van kleur en hebben oranjegele vlekjes. In het midden van de bloem zitten geeloranje meeldraden. Wel start de bloei pas na een aantal jaren, maar dit is zeker het wachten waard!

De 'Fastigiatum' krijgt minder bloemen dan de meeste van zijn soortgenoten. In het najaar verschijnen er gevleugelde vruchtjes aan de boom. Dit zorgt in combinatie met de naar geel tot oranje kleurende bladeren voor een prachtig herfsttafereel. De vruchten blijven de hele winter als verhoutte bloemen aan de boom hangen.

De liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' aanplanten

De 'Fastigiatum' is een cultivar van de Amerikaanse tulpenboom. Je komt de boom ook veel tegen in parken en lanen. De 'Fastigiatum' krijgt een maximale hoogte van ongeveer 12 meter. De beveerde boom heeft een zuilvormige groei en creëert daardoor ook een schaduwplek in je tuin. Bovendien is de 'Fastigiatum' goed windbestendig.

Verzorgingstips

De boom bloeit in mei en juni

Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden, de soort maat en groeiplaats. Hoeveel water is dus moeilijk te zeggen. Ook de frequentie is moeilijk te zeggen, het is in elk geval beter één keer een flinke hoeveelheid te geven, dan iedere dag een beetje. Kluit moet vochtig zijn, maar niet kletsnat. 

De zuil tulpenboom is geschikt voor elke tuin!

De zuil tulpenboom kan een hoogte bereiken van 8-12 meter. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3926 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De zuil tulpenboom verzorgen

De 'Fastigiatum' is gemakkelijk te onderhouden. De boom hoef je weinig tot niet te snoeien, enkel om hem in vorm te houden. De 'Fastigiatum' groeit goed op alle grondsoorten, maar heeft wel de voorkeur voor een voedzame en vochthoudende bodem. Helaas kan de 'Fastigiatum' niet goed tegen dichte verdikking en verharding, dus zorg voor voldoende ruimte om de boom heen. Je kunt de boom zowel op een zonnige als half schaduwrijke plek in je tuin planten.