Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Home
>
Hagen
>
Coniferen

Coniferen

Coniferen zijn geschikt voor vrijwel elke tuin en zijn de ideale, groene afscheiding van jouw tuin. Daarnaast zijn ze het hele jaar door groen. Een haagconifeer biedt veel privacy. In de winter ziet het er ook nog eens erg decoratief uit.

 • Biedt natuurlijke afscheiding in jouw tuin
 • Aanplantpakket of aanplantservice optioneel
 • Gratis bezorging door heel Nederland
 • Verschillende soorten beschikbaar
Coniferen
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Totaalhoogte
-
33 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Leylandconifeer 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 225 cm
€ 34,95
Beschikbaar
€ 34,95
Beschikbaar
Leylandconifeer 60 cm
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 9,99
Beschikbaar
€ 9,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 10,99
Beschikbaar
€ 10,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 125 cm
€ 12,99
Beschikbaar
€ 12,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 125 cm
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 14,99
Beschikbaar
€ 14,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 150 cm
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 21,99
Beschikbaar
€ 21,99
Beschikbaar
Leylandconifeer 175 cm
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 26,99
Beschikbaar
€ 26,99
Beschikbaar
Taxushaag 60 cm
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 12,50
Beschikbaar
€ 12,50
Beschikbaar
Taxushaag 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 24,95
Beschikbaar
€ 24,95
Beschikbaar
Taxushaag 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 47,50
Beschikbaar
€ 47,50
Beschikbaar
Taxushaag 120 cm
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 72,50
Beschikbaar
€ 72,50
Beschikbaar
Taxushaag 140 cm
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 119,95
Beschikbaar
€ 119,95
Beschikbaar
1-12 van totaal 33

Coniferen zijn geschikt voor vrijwel elke tuin en zijn de ideale, groene afscheiding van jouw tuin. Daarnaast zijn ze het hele jaar door groen. Een haagconifeer biedt veel privacy. In de winter ziet het er ook nog eens erg decoratief uit.

 • Biedt natuurlijke afscheiding in jouw tuin
 • Aanplantpakket of aanplantservice optioneel
 • Gratis bezorging door heel Nederland
 • Verschillende soorten beschikbaar

Coniferen kopen bij Bomenbezorgd.nl

Wil jij jouw tuin verrijken met coniferen? Bomenbezorgd.nl heeft verschillende soorten coniferen in ons assortiment, namelijk de conifeer Brabant, conifeer Smaragd, conifeer Excelsa en leylandconifeer. Afhankelijk van het soort, hebben we de conifeer in verschillende maten beschikbaar. Kies welke soort conifeer in jouw tuin past. Wil je een hoge boom of juist een lagere struik? Ook kun je een passende conifeer kiezen op basis van de kleur. 

De coniferen bestel je makkelijk via Bomenbezorgd.nl. Door meerdere coniferen te bestellen, creëer je makkelijk een coniferenhaag. We bezorgen jouw bestelling binnen vijf werkdagen bij jou thuis. We werken bewust met eigen bezorgdienst, zodat we de kwaliteit kunnen waarborgen.

Wil je jouw conifeer haag door ons laten aanplanten? Selecteer dan de aanplantservice en het aanplantpakket tijdens het bestelproces. In dat geval bezorgen we de bestelling binnen tien werkdagen bij jou thuis én planten we de coniferen aan. Het enige wat jij hoeft te doen is een mooie plek kiezen en de grond vrij maken van kabels, beplanting, puin en wit zand.

Coniferenhaag

Het creëren van een haag van coniferen is de uitstekende manier om privacy te creëren. Maar hoe doe je dit? Voor een volle haag adviseren wij om zo’n twee tot drie coniferen per strekkende meter aan te planten. Bij een groter formaat van 175 centimeter of hoger, kunnen er ook twee aangeplant worden.

We raden aan om een afstand van ongeveer 40 centimeter aan te houden voor een snelle, dichte haag. Als je grotere coniferen aanplant, kun je ook kiezen voor een afstand van zo'n 75 centimeter. 

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over coniferen

Wanneer coniferen snoeien?

Wanneer coniferen planten?

Hoeveel coniferen per meter?

Hoe groeien wortels van coniferen?

Wanneer coniferen verplanten?

Wat kost een conifeer?

Hoe oud wordt een conifeer?

Wanneer coniferen scheren?

Hoe hoog kan een conifeer worden?

Waar kunnen coniferen niet tegen?

Wanneer groeien coniferen?

Hoe ver moeten coniferen van de erfgrens staan?

Wanneer coniferen bemesten?

Hoe coniferen planten?

Hoe coniferen snoeien?

Eigenschappen van coniferen

Coniferen zijn populaire planten die vaak in tuinen staan. Ze zijn vaak groenblijvend, wat betekent dat ze het hele jaar door hun naalden of schubben houden. Deze planten groeien meestal in de vorm van struiken of bomen. 

Wat bijzonder is aan coniferen, is dat ze kegels dragen. Deze kegels bevatten zaden waarmee de plant zich voortplant. Coniferen zijn sterk, kunnen goed tegen kou en zijn dan ook zeer winterhard. Ze hebben niet veel onderhoud nodig, wat ze ideaal maakt voor tuinen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, van kleine struikjes tot grote bomen. Dit maakt ze veelzijdig en geschikt voor allerlei soorten tuinen.

Veel coniferen zijn zeer langlevend. Sommige soorten kunnen honderden jaren oud worden, waardoor ze een blijvend element in tuinen en parken zijn.

Soorten coniferen

Coniferen zijn er in allerlei soorten en maten. Van de conifeer Brabant tot de conifeer Smaragd, elke conifeer heeft zijn eigen kenmerken. Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende coniferen soorten in ons assortiment:

 • Conifeer Brabant
 • Conifeer Smaragd
 • Conifeer Excelsa
 • Leylandii Conifeer

Conifeer Brabant

De conifeer Brabant vormt snel een dichte haag, wat zorgt voor privacy en beschutting. De conifeer Brabant is makkelijk in onderhoud: één keer per jaar snoeien is genoeg om hem mooi in vorm te houden. Hij is winterhard en kan goed tegen de kou. Het hele jaar door biedt de conifeer een levendige uitstraling. 

Conifeer Smaragd

De conifeer Smaragd is geliefd om zijn compacte groei en kegelvormige uitstraling. Hij groeit wat langzamer dan de conifeer Brabant, maar dat maakt hem juist onderhoudsvriendelijk: hij hoeft maar zelden gesnoeid te worden. 

Zijn naalden hebben een schitterende smaragdgroene kleur die het hele jaar door behouden blijft, waardoor je tuin ook in de wintermaanden een prachtige groene gloed heeft. De conifeer Smaragd is zeer winterhard en kan goed tegen wind.

Conifeer Excelsa

De conifeer Excelsa groeit tot een mooie, dichte boom met een brede basis en een piramidevormige top. De conifeer heeft een rijke, donkergroene kleur die het hele jaar door de tuin siert. 

De Excelsa is een snelle groeier en behoudt toch een regelmatige vorm zonder veel snoeiwerk. Dit maakt hem ideaal voor mensen die wel de voordelen van een grote, groene boom willen, maar niet veel tijd hebben voor tuinonderhoud. Deze conifeer is ook zeer winterhard en kan goed tegen vocht. 

Leylandii conifeer

De Leylandii conifeer staat bekend als een van de snelst groeiende coniferen. Daarom is hij favoriet voor het snel creëren van een hoge, dichte haag. Zijn naalden hebben een diepgroene kleur en groeien heel compact, wat zorgt voor een volle uitstraling. 

Omdat hij zo snel groeit, is regelmatig snoeien nodig om hem netjes te houden. Ondanks zijn snelle groei is de Leylandii makkelijk te onderhouden en zeer aanpasbaar: hij doet het goed in de meeste grondsoorten en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

In onze blog over soorten coniferen vertellen wij er meer over. 

Welke coniferen passen in mijn tuin?

Coniferen zijn er in verschillende vormen, zoals bomen, hagen, struiken en dwergconiferen. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken zoals de kleur van de naalden, hoe snel ze groeien en hoe groot ze worden. Door je in te lezen in verschillende coniferen, kies je de beste conifeer uit voor in jouw tuin. 

Wanneer kan ik coniferen planten?

Het beste is om coniferen in het najaar vanaf eind september of in oktober te planten. Wanneer je de coniferen in deze periode plant, hebben de coniferen nog ruim de tijd om nieuwe wortels en haarwortels te laten groeien voor de winterperiode.

Coniferen aanplanten

Voor het planten van een conifeer is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. We gaan ze kort bij langs.

Plant coniferen met kluit binnen vijf dagen na levering. Door een conifeer binnen vijf dagen te planten, voorkom je uitdroging van de kluit. Plant je de coniferen later? Dan bestaat de kans dat hij niet aanslaat en kan hij sterven. Plant de coniferen inclusief kluitennetje, verwijder deze niet.

Lukt het niet om de coniferen op de dag van levering aan te planten? Leg ze tijdelijk op een beschutte plek neer, zo veel mogelijk uit de wind.

Maak de plaats waar je de coniferen plant vrij van beplanting en puin. Verwijder stenen, puin, oude wortels en beplanting tot in ieder geval 30 centimeter diep. Daarnaast is het belangrijk dat er geen wit straatzand op de plek van aanplanten ligt. De coniferen groeien namelijk niet tot nauwelijks in wit straatzand.

Plaats de coniferen op een plaats waar de grond goed waterdoorlatend is. Zorg er daarnaast voor dat de coniferen voldoende zonlicht krijgen.

We hebben een uitgebreid stappenplan opgesteld, waardoor je de conifeer eenvoudig in zeven stappen aanplant. 

Coniferen snoeien

Coniferen kun je het beste twee keer per jaar snoeien met scherp gereedschap. De eerste snoeibeurt kun je het beste eind mei/begin juni doen. Zorg ervoor dat de snoeibeurt voor de langste dag van het jaar gedaan is. Het is belangrijk om coniferen te snoeien op een bewolkte dag. Wanneer je de conifeer op een zonnige dag snoeit, kunnen de toppen verbranden.  

Snoei alleen de jonge scheuten door scherende bewegingen te maken. Door de conifeer op die manier te snoeien, maken de gesnoeide scheuten meer zijscheuten aan. Snoei niet meer dan 10 centimeter. Een conifeer mag namelijk niet tot op het hout worden teruggesnoeid. Wanneer je dit wel doet, bestaat de kans dat de conifeer beschadigd raakt.

Snoei de coniferen in kegelvorm. Dit betekent dat de takken onderaan de boom wat breder uitlopen. Door de conifeer in deze vorm te snoeien, vangen alle takken voldoende zonlicht op. Zo voorkom je dat de conifeer aan de onderkant kaal wordt. 

We adviseren om de tweede snoeibeurt in augustus te doen. Doe dit liever niet later dan september. Als je het pas na september doet, hebben de coniferen onvoldoende tijd om te herstellen voordat de vorstperiode begint.

Conifeer aftoppen bij gewenste hoogte

De top van de conifeer groeit in hoogte, totdat je hem snoeit. Top de conifeer af wanneer hij op de gewenste hoogte is. Op deze manier creëer je een nette, dichte haag rondom jouw tuin aan waardoor je beschut in de tuin zit en veel privacy hebt. In voortuinen is een lagere coniferenhaag populair: je hebt een duidelijke afscheiding rondom de tuin, maar geen last van minder licht in het huis.

Blad van coniferen

Het blad van een conifeer wordt vaak aangeduid als naalden. Conifeernaalden zijn dun, langwerpig en puntig, een aanpassing die helpt om waterverlies te minimaliseren. Coniferen overleven in veel verschillende klimaten, waaronder zeer droge gebieden.

De meeste coniferen zijn groenblijvend. Ze laten hun naalden geleidelijk vallen en vernieuwen ze. Hierdoor behouden coniferen zelfs in de winter hun groene kleur. De kleur van conifeernaalden variëren van helder groen tot dieper groen. 

Groei van coniferen

Coniferen groeien in de periode van maart tot september, ook wel het groeiseizoen genoemd. Coniferen groeien over het algemeen ongeveer 30 cm per jaar. Sommige coniferen worden wel 10 meter hoog. De conifeer kun je kleiner houden door hem te snoeien. Bovendien is het ook voor de gezondheid van de conifeer noodzakelijk om hem af en toe te snoeien.

De wortels van een conifeer groeien naar beneden en kunnen hierdoor diep in de grond vastzitten. Hierdoor is het lastig om de wortels zelf uit te graven en los te trekken. Om de wortels uit te graven, is vaak zwaarder materieel nodig.

Coniferen water geven

Vooral in de eerste maanden na het planten is het belangrijk om de coniferen van voldoende water te voorzien. Regen is namelijk niet altijd voldoende. Geef de coniferen twee keer per week een volle emmer water.

Na een aantal maanden hoef je minder vaak extra water te geven. Belangrijk is om de kluit van de conifeer in de gaten te houden. Aan de kluit zie je of de conifeer water nodig heeft. Geef je te veel water, dan ontstaat er een waterplas om de conifeer. Als gevolg hiervan kan wortelrot ontstaan.

Wanneer coniferen bemesten?

De beste periode om coniferen te bemesten is in het vroege voorjaar in maart/april. Daarna kan het nog een keer, aan het einde van de zomer in augustus/september. Het advies is om dit na de tweede snoeibeurt te doen.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Joszwa

Tja… wat verder te melden? Niets! Procedures goed, bezorging goed. Product goed.

10/10
Stefan

Bezorging zoals afgesproken, op tijd. Boompjes staan er mooi bij, dus laat nu maar groeien ....

10/10
Mayke

De bestelde boom werd al vroeg geleverd, en de bezorger zette 'm keurig achter het huis neer. Mooi in een ruime pot en met bijgeleverde instructie hoe te planten. Ben erg tevreden met de service!

10/10
Rosanne

Heldere communicatie omtrent het lever proces en planten van de bomen. Fijne website ook met duidelijke en overzichtelijke informatie. De geleverde bomen waren ook geheel naar wens.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten