Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Rode beukenhaag

Rode beukenhagen, ook wel Fagus sylvatica 'Atropunicea', zijn er in diverse hoogtes te bestellen. Daarnaast zijn deze rode beukhagen per stuk te bestellen. De rode beukenhaag per stuk krijg je aangeleverd, zoals ze op de foto staan. De beukenhagen op onze webshop zijn weergegeven in herfstbeeld.

  • Eventueel met aanplantservice
  • Warme rode kleur
  • Hoogwaardige kwaliteit beukenhaag
  • Bladhoudende haag

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Over de rode beukenhaag

De beukenhaag is in Nederland een van de bekendste hagen. De rode beukenhaag is te herkennen aan de mooie warme rode kleur.In de herfst heeft de haag geel / oranje bladeren. Het is een bladhoudende haag totdat er nieuw bladeren komen. De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is erg winterhard en is daarom ook geschikt om in de wind te plaatsen.

Tussen maart en juni mag de haag gesnoeid worden.

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' mag niet te diep worden geplant. Als de Rode beukenhaag net is aangeplant is het belangrijk dat het voldoende water krijgt. Nieuwe beukenhagen hebben moeite om in het begin water uit de grond op te nemen. Kijk daarbij ook naar de weersomstandigheden en geef water rondom de kluit.

Voordelen rode beukenhaag

De Fagus Sylvatica ‘Atropunicea’, oftewel de rode beuk, is een zeer geschikte plant om een bijzondere haag mee te maken. Deze rode beukenhaag zorgt voor een natuurlijke rode afscheiding van je tuin of erf. De rode kleur geeft afwisseling in je tuin. Doordat in de winter het blad van de haag niet afvalt, blijft je haag ook in die periode dicht en mooi. In het najaar kleuren de bladeren van rood naar tabaksbruin. Uiteindelijk vallen de bruine bladeren richting het voorjaar af, omdat de nieuwe rode knoppen dan beginnen door te komen. De rode beukenhaag behoudt zo het hele jaar door zijn blad. Daarnaast is de rode beuk een snelgroeiende plant die zo’n 50 cm per jaar groeit. Een ander bijkomend voordeel is dat de beuk slechts twee keer per jaar gesnoeid hoeft te worden, wat tevens een makkelijk karwei is.

Verzorgingstips

Tussen maart en juni is de snoeiperiode van de rode beukenhaag.

Na het aanplanten heeft de rode beukenhaag 2x per week 10 liter water nodig.

De Rode beukenhaag kan in veel grondsoorten geplant worden, zolang de bodem maar niet te nat is.

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' groeit gemiddeld 30 cm per jaar.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Aantal beuken per meter

Het aantal beuken dat je verwerkt per meter is afhankelijk van de maat van de beuk die je wilt planten en of je direct een wat dichtere haag wil planten of dat het de tijd mag kosten om naar elkaar (dicht) te groeien. Wil je direct een dichter resultaat? Kies dan voor een dubbele rij. Heb je geen haast en mag het wat langer duren voordat je een dichte haag hebt? Kies dan voor een enkele rij, een goed alternatief dat minder kost. Ook kun je kiezen voor een enkele rij met meer planten per meter. Dit is een mooie middenweg wanneer je weinig ruimte hebt, maar toch vlotter een dichte haag wilt creëren. Wij adviseren over het algemeen minimaal 5 beuken in een enkele rij en maximaal 10 beuken in een dubbele rij te planten.

Aanplanten

Ga je jouw rode beukenhaag aanplanten? Dan is het verstandig gebruik te maken van Pokon aanplantgrond voor hagen en bomen. Deze grond bevat de bodemschimmel Mycorrhiza. De schimmel zorgt voor een goed bodemklimaat voor planten en bomen. 

 

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie