leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Rode beukenhaag (Fagus sylvatica 'Atropunicea')

Een rode beukenhaag (Fagus sylvatica 'Atropunicea') is in diverse hoogtes te bestellen. Daarnaast zijn deze per stuk, per meter enkele rij en per meter dubbele rij te bestellen. De Fagus sylvatica 'Atropunicea' krijg je per stuk aangeleverd, zoals ze op de foto staan. De rode beukenhagen op onze webshop zijn weergegeven in herfstbeeld.

  • Eventueel met aanplantservice
  • Warme rode kleur
  • Hoogwaardige kwaliteit beukenhaag
  • Bladhoudende haag

Een rode beukenhaag (Fagus sylvatica 'Atropunicea') is in diverse hoogtes te bestellen. Daarnaast zijn deze per stuk, per meter enkele rij en per meter dubbele rij te bestellen. De Fagus sylvatica 'Atropunicea' krijg je per stuk aangeleverd, zoals ze op de foto staan. De rode beukenhagen op onze webshop zijn weergegeven in herfstbeeld.

  • Eventueel met aanplantservice
  • Warme rode kleur
  • Hoogwaardige kwaliteit beukenhaag
  • Bladhoudende haag
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Aantal rode beukenhaag planten per meter

Het aantal stuks van de rode beukenhaag Fagus sylvatica 'Atropunicea' dat je verwerkt per meter, is afhankelijk of je direct een wat dichtere haag wilt planten of dat het de tijd mag kosten om naar elkaar (dicht) te groeien. Wil je direct een dichter resultaat? Kies dan voor een dubbele rij van de rode beukenhaag. Heb je geen haast en mag het wat langer duren voordat je een dichte haag hebt? Kies dan voor een enkele rij rode beukenhaag, een goed alternatief dat minder kost. Ook kun je kiezen voor een enkele rij met meer planten per meter. Dit is een mooie middenweg wanneer je weinig ruimte hebt, maar toch vlotter een dichte haag wilt creëren. Wij adviseren over het algemeen 5 rode beukenhaag planten voor een enkele rij en 9 planten voor een dubbele rij aan te houden.

BOMENTA(L)K # 21 | De Rode Beukenhaag

youtube placeholder

Aanplanten van een Fagus sylvatica ' Atropunicea'

Voor het aanplanten van de Fagus sylvatica ' Atropunicea' is het verstandig om gebruik te maken van Pokon aanplantgrond voor hagen en bomen. Deze grond bevat namelijk de bodemschimmel Mycorrhiza. Deze schimmel zorgt voor een goed bodemklimaat voor de planten.

Voor het planten van een dubbele rij, is het belangrijk om de 2e rij schuin achter de eerste rij aan te planten. Op deze manier plant je ze in een driehoek en hierdoor zal de rode beukenhaag sneller dichtgroeien.

Een rode beukenhaag kopen bij Bomenbezorgd.nl

Wil je de rode beukenhaag kopen en in de tuin bezorgd krijgen? Dan kun je deze makkelijk en snel bestellen bij Bomenbezorgd.nl! Al onze rode beukenhagen komen rechtstreeks van de kweker, hierdoor ontvang je de beste kwaliteit.

De Fagus sylvatica 'Atropunicea door ons laten aanplanten? Dit is mogelijk, bestel dan de aanplantservice mee in combinatie met de aanplantgrond en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs voor het aanplanten van de rode beukenhaag.

Verzorgingstips

Als een beukenhaag uit de volle grond (met kale wortel) komt, kun je deze het beste vanaf half oktober tot half april planten. Dit is namelijk de beste periode, omdat de plant dan in rust is.
Komt een haag uit pot, dan kan deze het gehele jaar worden aangeplant.

Een Fagus sylvatica 'Atropunicea kun je het beste eind mei of in juni snoeien, doe dit dan wel voor de langste dag. Op deze manier heeft de haag voldoende tijd om nieuwe scheuten aan te maken. Als het nodig is kan de haag in september of oktober nog een keer gesnoeid worden.

Het beste kun je een Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ van onder naar boven snoeien, de takken vallen dan namelijk eenvoudig naar beneden.
Voordat je begint kun je een zeil op de grond neerleggen, op deze manier vallen de takken op het zeil en dit maakt het opruimen eenvoudiger.

Een rode beukenhaag kan wel tot 4 meter hoog worden, maar dit is ook afhankelijk van de snoei. Als je jaarlijks snoeit is de haag makkelijk op de gewenste hoogte te houden.

Voor het planten van de Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ kun je het beste een geul of een aantal gaten graven, waar de planten in komen te staan.
Voeg voordat je de planten in de grond zet compost of aanplantgrond toe, dit bevorderd namelijk de groei.

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' groeit gemiddeld 30 cm per jaar.

De rode beukenhaag kan in veel grondsoorten geplant worden, zolang de bodem maar niet te nat is.

De rode beukenhaag kun je het beste 2 keer per week water geven. Ze hebben dan ongeveer 10 tot 15 liter per keer nodig. Dit is niet per plant, maar per meter.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De verzoring van Fagus sylvatica 'Atropunicea'

Een Fagus sylvatica 'Atropunicea' kun je het beste eind mei of juni snoeien, doe dit wel voor de langste dag. Op deze manier heeft de rode beukenhaag nog voldoende tijd om nieuwe scheuten aan te maken.
Mocht het nodig zijn, kun je in september of oktober nog een 2e snoeibeurt toepassen.

Snoei de Fagus sylvatica 'Atropunicea' van beneden naar boven, de takken vallen dan namelijk eenvoudig naar beneden. Voordat je begint kun je een zeil of doek op de grond neerleggen, op deze manier vallen de takken op het zeil en dit maakt het opruimen eenvoudiger.
Daarnaast zouden wij adviseren om de rode beukenhaag niet te hoog te laten worden, als deze namelijk de hoog word heb je een trap of ladder nodig, waardoor het lastiger is om de bovenkant te snoeien.

In het begin mag de rode beukenhaag best veel water krijgen. het beste kun je 2 keer per water geven, houd hierbij 10 tot 15 liter per meter aan. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de weersvoorspellingen, als het namelijk een natte periode is, waarin u aanplant, heeft de haag uiteraard minder water nodig. Belangrijk is om dan de grond goed in de gaten te houden, voelt dit nog vochtig aan, is het watergeven niet nodig.

Over de Fagus sylvatica 'Atropunicea'

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is in Nederland een van de bekendste hagen. De rode beukenhaag is te herkennen aan de mooie warme rode kleur.In de herfst heeft de haag geel /oranje bladeren. Het is een bladhoudende haag totdat er nieuwe bladeren komen. De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is erg winterhard en is daarom ook geschikt om in de wind te plaatsen.

Voordelen rode beukenhaag (Fagus sylvatica 'Atropunicea')

De Fagus sylvatica ‘Atropunicea’, oftewel de rode beukenhaag, is een zeer geschikte plant om een bijzondere haag mee te maken. Deze rode beukenhaag zorgt voor een natuurlijke rode afscheiding van je tuin of erf. De rode kleur geeft afwisseling in je tuin. Doordat in de winter het blad van de haag niet afvalt, blijft je haag ook in die periode dicht en mooi. In het najaar kleuren de bladeren van rood naar geel/oranje. Uiteindelijk vallen de bruine bladeren richting het voorjaar af, omdat de nieuwe rode knoppen dan beginnen door te komen. De rode beukenhaag behoudt zo het hele jaar door zijn blad. Daarnaast is de Fagus sylvatica ' Atropunicea' een snelgroeiende plant die zo’n 30 cm per jaar groeit. Een ander bijkomend voordeel is dat de rode beukenhaag slechts twee keer per jaar gesnoeid hoeft te worden, wat tevens een makkelijk karwei is.