Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Groene beukenhaag

Een van de bekendste haag is de groene beukenhaag ‘Fagus sylvatica’. De ‘Fagus sylvatica’  is een snelgroeiende haag en wordt veel geplaatst als afscheiding van de voortuin. De haag kan wel 30-60 cm per jaar groeien. Het blad is veernervig, licht gegolfd en licht glanzend. Daarnaast heeft de groene beukenhaag een mooie klassieke look en als kers op de taart is de groene beukenhaag bladhoudend!

  • Scherpe prijzen
  • Per stuk te bestellen
  • Bladhoudend
  • Eventueel met aanplantservice
  • Hoogwaardige kwaliteit beukenhaag

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Fagus sylvatica aanplanten

De groene beukenhaag staat bij voorkeur in Loss, zavel, klei of zand met een droge tot vochtige bodem. In het najaar worden de beukenhagen geleverd met een kale wortel en in het voorjaar/zomer in een pot of doorgroeikluit.

De Fagus sylvatica’ kunt u in een enkele rij of in een dubbele rij aanplanten. Doorgaans adviseren wij om voor een enkele rij 5 groene beuken per meter aan te planten en voor een dubbele rij 9 groene beuken per meter aan te planten.

Let op dat de plek waar deze haag komt te staan ook zonlicht kan krijgen.

Bladhoudende beukenhaag

In de zomer heeft de Fagus sylvatica groen blad en dat blad verkleurt in de herfst naar geeloranje tot bruin. Het bruine blad blijft de hele winter zitten totdat de eerste symptomen van nieuwe groene blaadjes zichtbaar worden en dan pas verdwijnen de oude bruine bladeren van de haag. Zo heeft u het hele jaar door een bladhoudende haag! Verder is de groene beukenhaag extreem winterhard.

Verzorgingstips

Het is belangrijk dat de groene beukenhaag in maart wordt gesnoeid. En in juni nog een keer te ‘trimmen’, door het snoeien groeit de haag snel dicht en behoud hij zijn vorm

De haag wordt in de winter geleverd met een kale wortel. De wortels kunnen dan over het algemeen ontwikkelen. 

In de zomer wordt de haag geleverd in een pot of met een doorgroeikluit.

De grond rondom de net aangeplante beukenhaag moet licht vochtig zijn. Voorkom dat de net aangeplante haag niet uitdroogt bij langdurige warme en droge periodes.

Het is een snelgroeiende haag en kan 30 tot 60 cm per jaar groeien.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Verzorging groene beukenhaag

Na aanplant in het eerste groeijaar (maart t/m september) is het belangrijk om de groene beukenhaag gedurig water te geven. De grond rondom de net aangeplante beukenhaag moet licht vochtig zijn. Voorkom dat de net aangeplante haag niet uitdroogt bij langdurige warme en droge periodes. Verder is het belangrijk om de groene beukenhaag te snoeien in maart en nogmaals (te trimmen) in juni. Door deze snoei groeit de haag snel dicht en behoudt hij de haagvorm.

Aanplantservice per strekkende meter

Met de aanplantservice weet u zeker dat de beukenhaag op de juiste plek staat. Onze hoveniers weten precies op welke manier ze beukenhagen moeten plaatsen, zodat u lang geniet van uw haag. Wij plaatsen de beukenhaag als de plaats waar de haag geplaatst moet worden voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De plaats heeft een waterdoorlatende ondergrond.
  • De plaats moet tot minimaal 50 cm diep vrij zijn van puin, wortels, tegels of oude beplanting.
  • Er is voldoende zonlicht op de plaats waar de beukenhaag geplant moet worden.

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie