Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Vingerplanten

  De Fatsia japonica oftewel de vingerplant is een prachtige plant met een unieke vertoning. Deze vingerplant heeft prachtige en opvallende bladeren. Daarnaast glimmen de bladeren erg mooi, en laat hij zich zien als echte eyecatcher. Kortom een prachtige plant voor binnenshuis en in de zomer buiten goed te houden als kuipplant!

   

  • Prachtige bladeren met diverse kleuren
  • Mooie exotische uitstraling
  • De vingerpant is een echte eyecatcher
  • Diverse varianten vingerplanten
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Vingerplant Spiders web

  Vingerplant Spiders web

  • Totaalhoogte 30 - 50 cm
  € 24,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  Vingerplanten kopen bij bomenbezorgd

  Verzorging van een Fatsia

   

  De Fatsia japonica heeft enige verzorging nodig. De plant is erg mooi en valt enorm op, en om dat zo te houden is het belangrijk om te denken aan de volgende punten: watergeven, standplaatsbepaling, voeding en overpotten.

   

  De vingerplant water geven

   

  Een belangrijke vuistregel voor de Fatsia is dat de grond van deze plant altijd vochtig hoort te zijn, let op: de grond mag niet kletsnat zijn, dit kan wortelrot veroorzaken. Net als veel andere kamerplanten heeft de vingerplant in de wintermaanden(wanneer hij niet groeit) minder water nodig. In de groeiperiode heeft de vingerplant weer meer water nodig, dit komt omdat simpelweg de plant gaat groeien en dus meer vocht nodig heeft om de groei daadwerkelijk te kunnen bewerkstelligen. Houdt de grond van de vingerplant tijdens het groeiseizoen dus vochtig.

   

  Standplaats van de Fatsia japonica

   

  De Fatsia japonica is een plant die graag licht wilt ontvangen maar niet zit te wachten op fel zonlicht. Wanneer deze plant te veel of fel zonlicht opvangt is de kans aanwezig dat de bladeren kunnen verbranden. Dit maakt de plant dan een stuk minder aantrekkelijk. Plaats de vingerplant dan altijd op een plek waar goed licht kan opvangen maar niet direct in contact komt met veel zonlicht. Verder houdt de Fatsia niet van extreme temperatuurverschillen. Wanneer je de Fatsia als kuipplant buiten wilt houden doe dit dan vanaf de periode mei tot en met augustus/september. In deze maanden is de kans op extreme temperatuurverschillen met kans op nachtvorst het minst groot.

   

   

  Voeding en overpotten van de vingerplant

   

  De vingerplant heeft vrij weinig eisen qua voeding. Wanneer je deze plant toch voeding wilt geven is het belangrijk dat dit gebeurt met gewone plantenvoeding. Geef de Fatsia japonica voeding in het voorjaar of in de zomer. Let wel op dat je de plant niet teveel voeding geeft, Lees hierbij altijd de bijsluiter van de plantenvoeding verpakking. Wat ook goed werkt voor de gezondheid van de plant is hem tijdens de groeiperiode te besproeien met lauw water.

  Bij aanschaf van een vingerplant raden wij deze over te potten in een pot die 20 procent groter en breder is. De beste overpot tijd voor een Fatsia is in de lente. Wanneer je een vingerplant buiten de lente of groeiperiode aanschaft is het verstandig om te wachten tot de lente of zomer om dan de plant over te potten. Verder adviseren wij om een Fatsia japonica om de 2/3 jaar over te potten in een grotere pot.

   

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh