Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Vingerplanten

De Fatsia japonica oftewel de vingerplant is een prachtige plant met een unieke vertoning. Deze vingerplant heeft prachtige en opvallende bladeren. Daarnaast glimmen de bladeren erg mooi, en laat hij zich zien als echte eyecatcher. Kortom een prachtige plant voor binnenshuis en in de zomer buiten goed te houden als kuipplant!

 

  • Prachtige bladeren met diverse kleuren
  • Mooie exotische uitstraling
  • De vingerpant is een echte eyecatcher
  • Diverse varianten vingerplanten
Vingerplant Spiders web
Vingerplant Spiders web
  • Totaalhoogte 30 - 50 cm
€ 24,95
Bekijk product

Nieuwste producten

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Verzorging van een Fatsia

De Fatsia japonica heeft enige verzorging nodig. De plant is erg mooi en valt enorm op, en om dat zo te houden is het belangrijk om te denken aan de volgende punten: watergeven, standplaatsbepaling, voeding en overpotten.

De vingerplant water geven

Een belangrijke vuistregel voor de Fatsia is dat de grond van deze plant altijd vochtig hoort te zijn, let op: de grond mag niet kletsnat zijn, dit kan wortelrot veroorzaken. Net als veel andere kamerplanten heeft de vingerplant in de wintermaanden(wanneer hij niet groeit) minder water nodig. In de groeiperiode heeft de vingerplant weer meer water nodig, dit komt omdat simpelweg de plant gaat groeien en dus meer vocht nodig heeft om de groei daadwerkelijk te kunnen bewerkstelligen. Houdt de grond van de vingerplant tijdens het groeiseizoen dus vochtig.

Standplaats van de Fatsia japonica

De Fatsia japonica is een plant die graag licht wilt ontvangen maar niet zit te wachten op fel zonlicht. Wanneer deze plant te veel of fel zonlicht opvangt is de kans aanwezig dat de bladeren kunnen verbranden. Dit maakt de plant dan een stuk minder aantrekkelijk. Plaats de vingerplant dan altijd op een plek waar goed licht kan opvangen maar niet direct in contact komt met veel zonlicht. Verder houdt de Fatsia niet van extreme temperatuurverschillen. Wanneer je de Fatsia als kuipplant buiten wilt houden doe dit dan vanaf de periode mei tot en met augustus/september. In deze maanden is de kans op extreme temperatuurverschillen met kans op nachtvorst het minst groot.

Voeding en overpotten van de vingerplant

De vingerplant heeft vrij weinig eisen qua voeding. Wanneer je deze plant toch voeding wilt geven is het belangrijk dat dit gebeurt met gewone plantenvoeding. Geef de Fatsia japonica voeding in het voorjaar of in de zomer. Let wel op dat je de plant niet teveel voeding geeft, Lees hierbij altijd de bijsluiter van de plantenvoeding verpakking. Wat ook goed werkt voor de gezondheid van de plant is hem tijdens de groeiperiode te besproeien met lauw water. Bij aanschaf van een vingerplant raden wij deze over te potten in een pot die 20 procent groter en breder is. De beste overpot tijd voor een Fatsia is in de lente. Wanneer je een vingerplant buiten de lente of groeiperiode aanschaft is het verstandig om te wachten tot de lente of zomer om dan de plant over te potten. Verder adviseren wij om een Fatsia japonica om de 2/3 jaar over te potten in een grotere pot.

Plantenpraat: De Vingerplant

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruikt maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh