leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Judasboom (Cercis canadensis)

De Judasboom (Cercis canadensis) is bij uitstek de boom van de toekomst. Deze judasboom staat bekend vanwege de indrukwekkende bloei in het voorjaar. Diverse soorten Cercis canadensis bloeien dan in het roze, rood, wit en paars. In de zomer heeft de boom mooie hartvormige bladeren die in het najaar uiteenlopende herfstkleuren krijgen. Vandaag een judasboom kopen, binnen werkdagen bezorgd bij je thuis!

  • Makkelijk in onderhoud
  • Bloeit indrukwekkend in het voorjaar
  • Geeft uw tuin extra sfeer
  • Geschikt in elke tuin

De Judasboom (Cercis canadensis) is bij uitstek de boom van de toekomst. Deze judasboom staat bekend vanwege de indrukwekkende bloei in het voorjaar. Diverse soorten Cercis canadensis bloeien dan in het roze, rood, wit en paars. In de zomer heeft de boom mooie hartvormige bladeren die in het najaar uiteenlopende herfstkleuren krijgen. Vandaag een judasboom kopen, binnen werkdagen bezorgd bij je thuis!

  • Makkelijk in onderhoud
  • Bloeit indrukwekkend in het voorjaar
  • Geeft uw tuin extra sfeer
  • Geschikt in elke tuin
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Judasboom kopen uit een divers assortiment

Een judasboom kopen doe je gemakkelijk en snel bij bomenbezorgd waarbij je de keuze hebt uit een ruim assortiment. De meeste hiervan zijn cultivars van het ras Cercis canadensis. Al deze soorten hebben alle hierboven omschreven sierwaardes: mooie bloei in het voorjaar, prachtige bladeren in de zomer en mooie herfstkleuren. De 'Cercis Canadensis' soorten zijn goed winterhard en bijna alle soorten kunnen een temperatuur tot -18 graden Celcius verdragen. 

BOMENTA(L)K #11 | De Judasboom

youtube placeholder

Graag geven wij een overzicht van ons assortiment judasbomen:

Gewone judasboom (Cercis canadensis)

De gewone judasboom heeft roze-violette bloemen in het voorjaar. Het blad van deze boom is hartvormig en loopt eerst bronskleurig uit en wordt vervolgens heldergroen. In de herfst krijgt het blad van deze judasboom een geel, oranje en rode kleur. De gewone judasboom wordt het grootst van alle judasbomen in ons assortiment en kan een maximale hoogte krijgen van ongeveer 11 meter.

Bontbladige judasboom (Cercis canadensis 'Alley Cat')

De 'Cercis Canadensis' 'Alley Cat' is een bontbladige judasboom. De boom valt in het voorjaar op met haar donkerroze bloemen. Daarnaast vallen de groene bladeren met witte vlekken op aan deze boom. In de herfst krijgt de boom geel en oranje gekleurd blad. De 'Alley Cat' is een langzaam groeiende judasboom die een maximale hoogte kan bereiken van ongeveer 5 tot 6 meter.

Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart'

De 'Carolina Sweetheart' is bij uitstek een van de mooiste judasbomen die er is. De boom krijgt in het voorjaar donkerroze bloemen. Het blad loopt daarop volgend donkerroze/ rood uit. Het blad wordt hartjesvormig en heeft witte, roze en groene kleuren. Deze drie kleuren in het blad zorgen voor een indrukwekkende kleurencombinatie. In de herfst verkleuren de bladeren geel/ oranje. Deze judasboom wordt maximaal 4 tot 5 meter hoog.

Judasboom Cercis canadensis 'Ruby Falls'

De 'Ruby Falls' is een mooie judasboom met purperrode bladeren. In het voorjaar krijgt deze judasboom donkerroze bloemen. Het blad loopt dan rood uit en kleurt daarna donkerrood/ purperrood. De Ruby Falls heeft een treurvormige groeiwijze. Hij krijgt een maximale hoogte van ongeveer 3 tot 4 meter. 

Cercis canadensis 'Hearts of Gold'

De judasboom Cercis Canadensis Hearts of gold'  is een echte eyecatcher als het gaat om de bladvorm en bladkleur. De Cercis canadensis 'Hearts of Gold' heeft hele mooi geel/ goud-gele bladeren die hartvormig zijn. Vandaar de naam 'hearts of gold'. In het voorjaar krijgt de boom indrukewekkend paarse bloemen. Het blad kleurt in de herfst geel oranje. De 'Hearts of gold' kan een maximale hoogte krijgen van ongeveer 4 tot 5 meter. 

Judasboom Cercis canadensis 'Lavender Twist'

De 'Lavender Twist' is een prachtige judasboom die een parasol vorm aanneemt. De takken van deze boom zijn hangend. In het voorjaar krijgt de 'Lavender Twist' paarse/ donker roze bloemen die alle aandacht trekken. Het blad van de judasboom is hartvormig en groen van kleur. Door de parasol groeiwijze wordt de boom niet hoger dan 3 tot 4 meter. 

Cercis canadensis 'Forest Pansy'

De 'Forest Pansy' is een van de bekendste judasbomen in ons assortiment. De boom bloeit in het voorjaar met donkerroze bloemen. Na de bloei loopt het blad rood uit en wordt daarna donker rood/ violet. Het hartvormige blad van deze judasboom wordt in de herfst oranjerood. De boom heeft een afgeplatte kroon en kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 6 tot 8 meter. Deze Cercis canadensis is een bijzondere judasboom die een meerwaarde is voor elke tuin.

Verzorgingstips

Ja zeker, een judasboom is winterhard! De 'Cercis Canadensis' soorten kunnen kortstondig een temperatuur verdragen tot -18 graden Celsius. 

Snoei een judasboom alleen waneer nodig is. Snoei de boom in maart of april, wanneer de kans op strenge vorst nihil is.
In de jonge jaren van de boom is het wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. Met het snoeien kunt u gelijk de gewenste vorm creëren. Snoei eenjarige takken terug tot ongeveer 2 a 3 groeiknoppen overblijven. Naarmate de boom ouder wordt is minder tot geen snoei vereist. Verwijder dan enkel de hardgroeiende takken of de takken die vorm van de boom weghalen. 

De judasboom kan ook geplant worden in een kuip of pot! Belangrijk is dan wel dat de boom tijdens het groeiseizoen extra water toegediend krijgt. Om de 2 tot 3 jaar is het verstandig om de judasboom over te planten in een grotere pot, zodat hij goed kan blijven groeien. 
Wanneer de boom in kuip of pot staat is jaarlijkse bemsetig belangrijk. Geef de boom koemestkoorels in het voorjaar of begin van de zomer.

De meeste judasbomen groeien het best op zavel, zand, löss of lemige grond. Op veengrond groeit deze boom moeilijk. 

Ja, de 'Cercis Canadensis' soorten van Bomenbezorgd.nl kunnen het hele jaar door aangeplant worden. Wanneer de boom geplant wordt tijdens het groeiseizoen is het belangrijk dat de boom na aanplant dagelijks extra water toegediend krijgt. 

De judasboom is een klimaatboom voor de toekomst. Dit komt mede door de groeiwijze die hij heeft en het feit dat hij niet heel groot wordt. Omdat deze bomen niet groot worden kan hij in elke (kleine) tuin worden toegepast. 

Na de bloei komen er ongeveer 10 cm lange peulen aan de judasboom.

De judasboom is geen snelle groeier. De judasboom begint te bloeien tussen april en mei en begint hierna pas takken te ontwikkelen. De takken kunnen 30 tot 50 cm per jaar groeien.

De judasboom houdt van een zonnige en beschutte plaats. Staat deze hier niet? Dan kan het zijn dat de judasboom niet zal bloeien. Door vorst in de bloeiperiode kunnen knoppen bevriezen waardoor deze niet zal bloeien. Een zure bodem kan ook een reden zijn voor het uitblijven van bloemen.

Cercis canadensis is de Canadese judasboom van Noord-Amerikaanse origine. Bomenbezorgd.nl heeft de judasboom in verschillende soorten en formaten!

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Neem contact op

We helpen je graag bij het kiezen van de juiste judasboom. Ook geven we u graag meer informatie over het verzorgen van judasbomen. Neem contact met ons op. Meer interesse in een ander soort boom? Bekijk bijvoorbeeld onze olijfboom.

Klantenservice