Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Japanse sierkers

  De Japanse sierkers steelt in het voorjaar de show met zijn rijkelijke bloei aan roze bloemen. De opvallende boom met zijn grote trossen bloemen is geschikt voor elke tuin. De Japanse sierkers bloeit in april en mei en bestel je bij Bomenbezorgd al vanaf € 69,95!

  • Japanse sierkersen van 2 tot 6 meter hoog
  • Eventueel met aanplantservice
  • Onderhoudsvriendelijke boom
  • Binnen 5 werkdagen in huis
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Is de Japanse sierkers geschikt voor mijn tuin?

  De Prunus gedijt in elke tuin, omdat hij niet heel hard groeit. Door zijn winterhardheid en wind-verdraagzaamheid is hij zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat.

  Wanneer moet ik de Japanse sierkers snoeien?

  De sierkers groeit over het algemeen niet heel hard, je hoeft de boom slechts in vorm te houden.

  De beste snoeiperiode is afhankelijk van het type boom:

  Japanse sierkers:             november tot februari
  Rode Japanse sierkers:   april en mei
  Japanse zuil sierkers:      november tot maart

  Hoe moet ik de Japanse sierkers snoeien?

  Snoei de dikke takken weg tot op de stam en halveer de dunnere takken, zodat je een vaasvorm/kegelvorm creëert. Gebruik hierbij goed gereedschap als een takkenschaar of takkenzaag.

  Wanneer kan ik mijn Japanse sierkers planten?

  De Japanse sierkersen kunnen het hele jaar geplant worden. Omdat wij bomen en planten bezorgen in pot, kluit of kale wortel, is het mogelijk om het hele jaar door te planten.

  Hoe moet ik mijn Japanse sierkers planten?

  De Japanse sierkers staat graag op een zonnige plek in je tuin. We raden aan om een aanplantpakket bij je sierkers boom te bestellen. Zo heb je de juiste materialen voor de optimale groei van je boom. Je kunt de Japanse sierkers zelf planten of kiezen voor onze aanplantservice.

  Wanneer bloeit de Japanse sierkers?

  De bloeitijd van een Japanse sierkers is van april tot en met mei. In deze periode geeft de boom prachtige volle trossen met roze bloemen. Het blad is eirond en glanzend en kleurt in de herfst oranjegeel. Er zijn zelden vruchten aanwezig bij de Japanse sierkers.

  Prunus serrulata kopen

  De Japanse sierkers of Prunus serrulata is een waardevolle toevoeging aan iedere tuin. Deze onderhoudsarme boom groeit relatief langzaam, waardoor deze geschikt is voor een kleine tuin. In het voorjaar vertoont de boom ongelooflijk mooie, kleurrijke bloemen. 

  Een kleurrijke bloeier

  De Prunus serrulata is verkrijgbaar in verschillende soorten. De meeste geven geen vruchten af en er zit per soort verschil in de kleuren van de bladeren en bloemen. Bekijk daarom goed welke variant het beste bij uw tuin past.

  In de bloei heeft het merendeel (licht)roze bloemen, maar de soorten ‘Umineko’ en ‘Yedonis’ hebben dan witte bloemen. Alle sierkersen vertonen ook diverse fraaie herfstkleuren.

  Onze mooiste boom is misschien wel de rode Japanse sierkers. Deze bloesemboom heeft bladeren in een prachtige rood violette kleur die oranjerood kleuren in de herfst. In april bloeit de boom rijkelijk met roze bloemen in trossen.

  Japanse sierkers snoeien

  De Prunus serrulata behoeft weinig onderhoud. Eenmaal per jaar snoei je de boom terug tot zijn oorspronkelijke vorm. De maand waarin je het beste kunt snoeien is afhankelijk van de soort boom die je hebt. Bekijk hiervoor de specificaties van de sierkers die je op het oog hebt.

  Soorten Japanse sierkersen

  Er zijn vele varianten op de Prunus serrulata. De soorten Japanse sierkersen die we in het assortiment hebben, zijn:

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2707 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Japanse sierkers online kopen

  Je bestelt gemakkelijk en snel een Japanse sierkers via onze webshop. Kies de gewenste boom en plaats deze in uw bestelwagen. Vul uw gegevens in en reken af met een van onze vele veilige betaalmethoden.  

  Nadat je je bestelling hebt geplaatst, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een bezorgmoment in te plannen. Dit kan een moment zijn in de avond of wanneer je niet thuis bent. Beide gevallen zijn echter niet mogelijk wanneer je ook de aanplantservice hebt besteld. Hiervoor dien je thuis te zijn bij het afleveren.  

  Aanplantpakket en aanplantservice

  We bieden onze klanten een aanplantpakket en aanplantservice aan om het planten van de Japanse sierkers makkelijker te maken. We raden de aanplantservice aan bij mensen die geen zware arbeid kunnen verrichten of mensen die een paar groene vingers missen. We adviseren altijd om een aanplantpakket te bestellen bij de nieuwe aanwinst voor je tuin. Het aanplantpakket voor Japanse sierkersen bestaat uit:

  • 2 boompalen
  • 2 boombanden
  • 2 boomband spijkers
  • 40 liter potgrond