Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Krentenboom meerstammig

De meerstammige krentenboom is een populaire boom bij Bomenbezorgd.nl. Deze krentenboom, oftewel de ‘Amelanchier Lamarckii’ is een karakteristieke groeier. De boom heeft prachtig grillig groeiende stammen die jaarrond toonaangevend zijn. De krentenboom is een langzaam groeiende boom en daardoor ook geschikt voor in een kleinere tuin.

 • Uitbundige bloei met witte bloemen
 • Karakteristieke groeiwijze
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Klimaatboom voor zuurstof, bijen en vlinders 
 
Krentenboom meerstammig
Krentenboom meerstammig
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 119,95
Bekijk product
Krentenboom meerstammig
Krentenboom meerstammig
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 134,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Krentenboom meerstammig
Krentenboom meerstammig
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 164,95
Bekijk product
Krentenboom meerstammig
Krentenboom meerstammig
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 374,95
Bekijk product
Sale
Krentenboom meerstammig
Krentenboom meerstammig
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 429,95 € 399,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Krentenboom meerstammig
Krentenboom meerstammig
 • Totaalhoogte 300 - 350 cm
€ 424,95
Bekijk product
Krentenboom 'Glenform' meerstammig
Krentenboom 'Glenform' meerstammig
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 249,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

De voordelen van een meerstammige krentenboom

Niet verkeerd om te weten is dat de meerstammige krentenboom zeer goed tegen sterke (zee)wind kan en luchtverontreiniging kan verdragen. Hiermee is de krentenboom dus ook geschikt om te planten in stedelijke gebieden. Daarnaast is de krentenboom een langzaam groeiende boom en daarom ook geschikt voor in een kleinere tuin. Tot slot is deze boom een 'verademing' voor het klimaat, want naast de zuurstof die de boom geeft is hij ook een waardeplant voor bijen, vogels en vlinders!

Bloeiwijze

In het voorjaar scoort deze boom veel bekijks met prachtige, witte bloemen die uitbundig bloeien. Tijdens de bloei komt het nieuwe blad bronskleurig uit. Deze kleurencombinatie levert een prachtig beeld op. In de herfst laat de meerstammige krentenboom zich weer zien met prachtige herfstkleuren. Dan kleurt de boom met gele, oranjerode en scharlakenrode herfstkleuren.

Snoei van de 'Amelanchier Lamarckii’

De meerstammige krentenboom hoeft men bijna niet te snoeien en is een zeer onderhoudsvriendelijke boom. Knip alleen takken weg uit de kroon die de vorm van de boom weghalen. Naarmate deze meerstammige boom groeit is het mogelijk om de stammen op te knippen. Wij adviseren wel om groei opslag bij de stammen op de grond weg te knippen, zodat de meerdere stammen van de krentenboom goed te zien blijven.

Verzorgingstips

De meerstammige krentenboom hoeft men bijna niet te snoeien en is een zeer onderhoudsvriendelijke boom. Knip alleen takken weg uit de kroon die de vorm van de boom weghalen. Naarmate de meerstammige krentenboom groeit is het mogelijk om de stammen op te knippen.


Wij adviseren wel om groei opslag bij de stammen op de grond weg te knippen, zodat de meerdere stammen van de krentenboom goed te zien blijven.

De meerstammige krentenboom is een sterke boom die veel kan verdragen en weinig ziektes of plagen kent waar de boom last van kan hebben. Wel kan de boom soms last hebben van een luisje of een rups en de kans is aanwezig dat de boom meeldauw kan krijgen.
In geval van meeldauw wordt het blad lichter van kleur en/of krijgt het witte vlekken. Deze schimmel(meeldauw) is niet schadelijk of dodelijk voor de 'Amelanchier Lamarckii'. De valse meeldauw is wel lastig te bestrijden. Vaak moet de bestrijding preventief gebeuren, door de krentenboom te planten om een ruime plek waar hij voldoende licht kan krijgen. Al wel meeldauw op de boom? Dan kunt u de boom het beste bespuiten met een zwavelmiddel. Dit middel is te verkrijgen bij plaatselijke tuincentra of in onze webshop.

Bomenbezorgd.nl stelt zich niet aansprakelijk voor deze natuurlijke ziektes.

De meerstammige krentenboom hoeft het eerste groeiseizoen na aanplant niet bemest te worden, mits er aanplantgrond is toegevoegd tijdens het aanplanten. Wanneer dit niet het geval is, is het raadzaam om de boom in mei/juni te bemesten met koemestkorrels. Leg de koemestkorrels op de grond rondom de stammen zodat de wortels van de krentenboom bij regen telkens een gedeelte van de koemest voeding op kunnen nemen.

Wanneer er wel een grondverbeteraar of aanplantgrond is gebruikt bij het aanplanten van een meerstammige krentenboom, is het verstandig om in het tweede groeijaar na aanplant in mei/juni koemest te geven. Dit kan dan jaarlijks herhaald worden, mits noodzakelijk. Mocht de boom er elk jaar fris en groen uit zien, dan is bemesten geen noodzaak. 

De boom hoeft niet perse in de volle grond geplant te worden. De 'Amelanchier Lamarckii' meerstammig kan eventueel in een kuip of pot geplaatst worden. 

Belangrijk is, wanneer een meerstammige krentenboom in een pot of kuip staat, deze in het groeiseizoen regelmatig water krijgt. Na 2/3 jaar is het verstandig om de boom over te planten in een grotere pot of kuip, zodat de boom mooi blijft en voeding kan halen uit nieuwe grond.

Deze krentenboom vraagt over het algemeen niet heel veel vocht wanneer deze in de volle grond staat. Belangrijk is dat de krentenboom gedurende 2 jaar na aanplant in de volle grond water extra toegediend krijgt, vooral en warme en droge periodes. Wanneer deze boom goed verankerd is en de wortels diep genoeg zitten om het water zelf op te nemen, is extra water geven minder van belang.

Een meerstammige krentenboom in pot of kuip dient elk groeiseizoen extra water toegedient te krijgen. Hoeveel water de krentenboom meerstammig dient te krijgen is afhankelijk van de standplaats, grondsoort en het weer. Een belangrijk gegeven is dat de wortels van de 'Amelanchier Lamackii' niet constant nat staan in de pot of volle grond. Dit vergroot de kans op wortelrot, waardoor de boom (deels) zal afsterven.

De meerstammige krentenbomen uit het aanbod van Bomenbezorgd.nl hebben doorgaans de volgende leeftijd:

> Krentenboom meerstammig 125-150 cm hoog is 2/3 jaar oud

> Krentenboom meerstammig 150-175 cm hoog is 3/4 jaar oud

> Krentenboom meerstammig 175-200 cm hoog is 4/5 jaar oud

> Krentenboom meerstammig 200-250 cm hoog is 6/7 jaar oud

> Krentenboom meerstammig 250-300 cm hoog is 7/9 jaar oud 

De meerstammige krentenbomen van Bomenbezorgd.nl kunnen het hele jaar door aangeplant worden. Wanneer een meerstammige krentenboom aangeplant wordt tijdens het groeiseizoen is het belangrijk dat de boom na aanplant dagelijks voldoende water krijgt.

De meerstammige krentenboom kan een totale hoogte bereiken van 6 tot 8 meter, mits deze meer dan 10 jaar niet is terug gesnoeid. 

Door de boom jaarlijks te snoeien is de hoogte redelijk zelf te bepalen.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De meerstammige krentenboom aanplanten in uw tuin

Bomenbezorgd.nl geeft u graag advies over de aanschaf en het aanplanten van een meerstammige krentenboom, zodat hij als ‘eyecatcher kan fungeren in uw tuin:

 • Plant de krentenboom op een stukje open veld, grasveld, of een ruime lege plek. Zo valt deze boom op en krijgt hij de aandacht die hij verdient.
 • Wij adviseren bij beplanting rondom een krentenboom alleen bodembedekkers te planten of laaggroeiende siergrassen.
 • Om een meerstammige krentenboom uit te lichten in uw tuin is het een prachtig gezicht om deze boom te verlichten. Dit kan bijvoorbeeld met spotjes of tuinverlichting.
 • Plant een meerstammige krentenboom op een goede plek, zodat het in de toekomst ook als kleine klimboom kan dienen. Hier hebben kinderen en of huisdieren later ook plezier van.

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie