Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Al klaar voor het voorjaar? Bereid jouw tuin voor op het voorjaar, zodat je deze lente al kan genieten van de mooiste bomen en bloesem! 

Treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma')

De treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma') is een Nederlandse boom die op oudere leeftijd toonaangevend is. De Salix sepulcralis 'Chrysocoma' is een boom met hangende takken en twijgen. Deze zijn geel-oranje van kleur en vallen vooral in de wintermaanden op. De treurwilg is een van de weinige bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl die goed kan groeien op natte grond.

 • Oersterke inheemse boom
 • Meerwaarde bij een vijver of waterplas
 • Prachtig hangende takken
 • Mooie gele contouren in de winter
Treurwilg
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
5 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Treurwilg
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 160 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 49,95
Beschikbaar
€ 49,95
Beschikbaar
Treurwilg
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 180 - 200 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 62,50
Beschikbaar
€ 62,50
Beschikbaar
Treurwilg
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 300 - 350 cm
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
Treurwilg
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Stamhoogte 220 - 240 cm
 • Totaalhoogte 350 - 400 cm
€ 239,95
Beschikbaar
€ 239,95
Beschikbaar
Treurwilg
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Stamhoogte 220 - 240 cm
 • Totaalhoogte 400 - 450 cm
€ 299,95
Beschikbaar
€ 299,95
Beschikbaar
1-5 van totaal 5

De treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma') is een Nederlandse boom die op oudere leeftijd toonaangevend is. De Salix sepulcralis 'Chrysocoma' is een boom met hangende takken en twijgen. Deze zijn geel-oranje van kleur en vallen vooral in de wintermaanden op. De treurwilg is een van de weinige bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl die goed kan groeien op natte grond.

 • Oersterke inheemse boom
 • Meerwaarde bij een vijver of waterplas
 • Prachtig hangende takken
 • Mooie gele contouren in de winter

Treurwilg kopen

Wil je een treurwilg kopen en gratis thuis geleverd krijgen? Dat kan bij Bomenbezorgd.nl! Al onze treurwilgen komen rechtstreeks vanuit de kweker waardoor jij de beste kwaliteit treurwilg ontvangt. Een treurwilg kopen bij bomenbezorgd.nl zorgt er dus voor dat je altijd een Salix sepulcralis 'Chrysocoma' in topconditie geleverd krijgt!

We hebben de treurwilg in de volgende formaten: 

De wilgenbomen worden met onze eigen bezorgservice binnen vijf werkdagen bij jou thuis bezorgd. Op deze manier kunnen we de kwaliteit tijdens de bezorging garanderen. Binnen een dag na het plaatsen van de bestelling ontvang je vanuit ons een voorstel van een bezorgdag. Komt dit niet uit? Dan kiezen we samen een nieuwe bezorgdag uit. 

Een dag voordat wij de boom leveren, ontvang je vanuit ons een mail met het tijdvak waarbinnen wij bezorgen. Ook vind je in de mail een track & trace.

BOMENTA(L)K #63 | Treurwilg

youtube placeholder
bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe een treurwilg te snoeien?

Kan ik een treurwilg boom het hele jaar door aanplanten?

In welke tuin past een treurwilg het beste?

Hoe snel groeit een treurwilg?

Heeft de treurwilg extra voeding nodig?

Hoe oud wordt een treurwilg?

Wanneer moet ik mijn treurwilg snoeien?

Hoe moet ik een treurwilg knotten?

Wat kost een treurwilg?

Hoe breed wordt een treurwilg?

Hoe herken je een zieke treurwilg?

Hoe hoog kan een treurwilg worden?

Standplaats van een treurwilg

De Salix sepulcralis 'Chrysocoma' is een boom die veel geplant wordt langs of aan waterplassen. De treurwilg kan goed tegen vochtige grond en is daarom zeer geschikt bij waterplassen of sloten. Deze boom is een extreem harde groeier en kan een maximale hoogte bereiken van 18 meter. In de breedte wordt hij maximaal 20 meter. Omdat de boom zeer groot kan worden, heeft hij dus veel ruimte nodig. Bij waterplassen, sloten en/of vijvers is dat vaak het geval. 

Treurwilg aanplanten

Heb jij een goede plek gevonden om jouw treurwilg te planten? Graaf een gat die 25 procent groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom in het gat zodat de bovenkant van de kluit gelijk is met het grondoppervlak. Vul het gat met potgrond en druk het stevig aan. Geef de boom direct na het planten ruim water. Blijf de boom regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes.

Wil je de boom liever door ons laten aanplanten? Dat kan ook. Voeg tijdens het bestelproces de aanplantservice en het aanplantpakket toe aan je bestelling. In dit geval leveren we de boom niet binnen vijf werkdagen, maar tien. Na het leveren, planten we de boom meteen voor je aan. Het enige wat jij hoeft te doen is een plek van aanplanten uit te kiezen en de plek vrij te maken van wit zand, kabels en puin. 

Bloeiwijze van de treurwilg

De treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma') is een parkboom die vroeg in het voorjaar groene bladeren krijgt. De treurwilg is een van de eerste bomen die in het voorjaar blad geeft. De bladeren lopen frisgroen uit en worden daarna mat-groen. De onderzijde van het blad heeft een grijze kleur. Al met al is het een oersterke boom die honderden jaren oud kan worden en de ruimte nodig heeft om goed te kunnen groeien. 

Treurwilg snoeien

Door de treurwilg te snoeien, behoud je de gezondheid en schoonheid van de boom. Hoewel de treurwilg bekend staat om zijn hangende takken, kunnen ze zonder de juiste snoei te zwaar worden en zelfs breken. Het beste moment om je treurwilg te snoeien is in de late winter of het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Dit helpt om de vorm van de boom te behouden en stimuleert een gezonde groei in het komende seizoen. 

Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en probeer de natuurlijke vorm van de boom te volgen. Twijfel je over welke takken je moet snoeien? Met vragen kun je altijd terecht bij onze specialisten op de klantenservice. En vergeet niet: regelmatig snoeien helpt je treurwilg sterk en mooi te blijven!

Salix sepulcralis 'Chrysocoma' heeft een treurige vorm

Wanneer de Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' op leeftijd is, krijgt het een mooie, treurige vorm. De takken hangen dan helemaal over en kunnen zelfs de grond of het water raken. Oudere treurwilgen leveren een prachtig beeld op in de natuur. De bodemeisen van de treurwilg zijn nihil, waardoor de boom op elke grondsoort kan groeien. Verder verdraagt de treurwilg de wind goed en staat hij het liefst op een zonnige of halfschaduwplek. 

De voordelen van een treurwilg

Een treurwilg is niet alleen een mooie boom om te zien in een bepaald landschap of tuin, maar heeft ook veel meer beschikbaar voor het leven op aarde. De treurwilg is allereerst een voedselplant voor bijen. Dit is voornamelijk in het voorjaar door de bloeiende katjes. De bijen halen hier hun nectar en stuifmeel om honing te maken. Daarnaast is de treurwilg vanwege de vele taaie en buigzame takken de ideale plek voor vogels. Zij kunnen hun nestjes bouwen in de grotere treurwilgen om daar te kunnen broeden.

Tot slot zit er in de bast van de treurwilg salicylzuur, wat een van de belangrijkste grondstoffen is voor aspirine. Salicylzuur bevat looizuur en salicine en deze twee stofjes werken voor mensen pijnstillend, koortsremmend en zuiverend voor het lichaam. Onder andere door het salicylzuur is de treurwilg van nature zeer sterk. 

Treurwilg in de winter

De treurwilg is bij uitstek een winterharde boom. Zo kan de treurwilg op verschillende standplaatsen staan zoals bij het water. De Salix sepulcralis 'Chrysocoma' kan tot wel -28 graden Celsius verdragen. Met de treurwilg van Bomenbezorgd.nl weet je zeker dat je een oersterke boom hebt die nog jaren mee kan in jouw tuin.

Een treurwilg is een boom die best veel ruimte nodig heeft. Wanneer de treurwilg niet gesnoeid wordt, kan de boom kolossaal worden. Een treurwilg is daarom het meest geschikt voor in een grote tuin. Ook in een middelgrote tuin kan een treurwilg groeien. Het is dan wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. 

Om van de treurwilg een 'eyecatcher' te maken in je tuin is ons advies om de boom op een open (gras)veld of naast een grote waterplas/vijver te planten. Hierdoor komt de treurwilg het beste tot zijn recht en kan hij wel honderd jaar oud worden.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Kurt

Perfect zoals ik besteld is geleverd en snelle levering,

10/10
Niels Lip

Duidelijke site en het bezorgen kan je volgen met de link die ze je toesturen, zo zie je waar de chauffeur zich bevind en kwam exact op de afgesproken tijd. Bomen waren onbeschadigd en een duidelijke aanplant instructie wordt er bij afgelev

10/10
Harald

Voordelig, snelle levering en prima planten

10/10
B

Vanaf het begin duidelijk in keuze, bestelling, bezorging en verzorging. Chaufeur vriendelijk en service gericht. Boom in november geplant, nu nog afwachten of die in het voorjaar aanslaat maar heb daar het volste vertrouwen in.

9/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten