leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Kornoelje boom (Cornus)

De Kornoelje is een sterke bloesemboom die in het voorjaar opvallende vlindervormige bloemen krijgt. Het is een gemakkelijke sierboom die zeer geschikt is voor zowel de grote als kleine tuin. De Kornoelje bestel je bij Bomenbezorgd.nl al vanaf €74,95.

  • Geschikt voor kleine en grote tuinen
  • Grote bloemen in het voorjaar
  • Heerlijke tropische steenvrucht
  • Onderhoudsvriendelijke boom

De Kornoelje is een sterke bloesemboom die in het voorjaar opvallende vlindervormige bloemen krijgt. Het is een gemakkelijke sierboom die zeer geschikt is voor zowel de grote als kleine tuin. De Kornoelje bestel je bij Bomenbezorgd.nl al vanaf €74,95.

  • Geschikt voor kleine en grote tuinen
  • Grote bloemen in het voorjaar
  • Heerlijke tropische steenvrucht
  • Onderhoudsvriendelijke boom
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Prachtige voorjaarsbloeier!

De Kornoelje is een boom uit de plantgroep van de sierheesters. Oorspronkelijk komt deze boom uit het midden oosten, waar hij voornamelijk in Japan, China en Korea groeit langs de bosranden. Het is een langzaam groeiende bloesemboom die maximaal 4 meter hoog zal worden. Hierdoor is hij ideaal voor een kleine tuin of in een border!

De Cornus alba is zowel bij mens als dier erg geliefd. Wanneer deze boom in bloei is, trekt hij de aandacht van vogels, vlinders en bijen, door zijn nectar en pollen. De bloeiperiode is mei/juni. Hij krijgt vlindervormige bloemen in tuilen die witroze van kleur zijn.

Het blad is ovaal, licht golvend en donkergroen van kleur. In de herfst kleurt het blad van rood tot bordeaux rood, waarna de boom zijn blad verliest in het najaar. De heester staat graag in de zon of halfschaduw in licht vochtige grond.

Verschillende soorten kornoelje bomen

Je vindt bij Bomenbezorgd.nl verschillende soorten kornoelje bomen. Zo is er de Kornoelje ‘Stellar Pink’, welke prachtige geel tot roze gekleurde bloemen krijgt. De Kornoelje ‘Milky Way’ krijgt witgele bloemen. Deze bomen zijn allebei als laagstam en hoogstam beschikbaar. Als solitair zijn er de Gele kornoelje, ofwel Cornus mas, en de vruchtloze Eddie’s White Wonder. 

Kornoelje kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een ruim assortiment aan kornoelje bomen. Ze zijn verkrijgbaar als boomvorm, maar ook als solitair en meerstammige boom. De mooiste bloesembomen kweken we zelf, zoals de Toscaanse jasmijn of de magnolia boom. Wij verzekeren je ervan dat je een prachtige boom ontvangt!

Bomentalk #41 | Kornoelje

youtube placeholder

 

Verzorgingstips
Nee, een kornoelje boom is niet bladhoudend. De boom krijgt wel prachtige herfstkleuren, maar verliest deze in de winter. In het voorjaar komt er weer nieuw blad aan de kornoelje.
Ja, op iedere plek waar in het voorjaar een bloem zat, komt uiteindelijk een vrucht. Deze zijn in de loop van september rijp om te plukken. Het kan zijn dat de kornoelje het ene jaar wel, en het andere jaar geen vruchten draagt. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en regen door het jaar heen.
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Bijzondere tropische vrucht

Verschillende kornoeljesoorten krijgen ook andere vruchten. Kornoeljes zijn dan ook veel voorkomende bomen in voedselbossen. In september zijn de vruchten van de Kornoelje rijp. Vogels en insecten zijn er dol op, maar ook voor ons zijn ze een lekkernij! De gele kornoelje krijgt een soort zure bes, die ook wel eens wordt vergeleken met kersen. Deze worden voornamelijk gebruikt om jam van de maken. 

Een van de weinige bomen met een tropische smaak vruchten, is de vrucht van de cornus kousa. De roodroze vrucht lijkt van de buitenkant op een framboos, maar als je hem opent, zie je dat de binnenkant geel van kleur is, en vanille achtig van smaak is. De buitenkant is niet eetbaar. De kornoelje krijgt niet ieder jaar vruchten, soms slaat hij een jaar over, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en regen.