Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Groene zuilbeuk

  Zuilbeuken zijn prachtige bomen die onmisbaar zijn langs een oprijlaan, slootkant of langs een erfafscheiding. Zuilbeuken zijn bomen die een slanke groeiwijze hebben. Door deze groeiwijze wordt de zuilbeuk niet heel breed en heeft hij dus weinig ruimte nodig. Het zijn hele sterke bomen die goed groeien in het Nederlandse klimaat. Het zijn dus bomen waar je heel lang plezier van kunt hebben.

  • Mooi smalle groeiwijze
  • Zuilbeuken in diverse soorten leverbaar
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Zuilbeuken kunnen het hele jaar door aangeplant word

  Hieronder vind je ons assortiment groene zuilbeuken. Daarnaast verkopen we ook rode zuilbeuken, zuil haagbeuken en gele zuilbeuken (laatstgenoemde te bestellen via onze klantenservice).

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Groene zuilbeuk

  Groene zuilbeuk

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
  € 179,95
  Groene zuilbeuk

  Groene zuilbeuk

  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 300 - 400 cm
  € 249,95
  Groene zuilbeuk

  Groene zuilbeuk

  • Stamomtrek 14 - 18 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 400 - 500 cm
  € 279,95
  Groene zuilbeuk

  Groene zuilbeuk

  • Stamomtrek 18 - 20 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 500 - 600 cm
  € 549,95
  Groene beuk laagstam

  Groene beuk laagstam

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
  € 119,95
  Groene beuk laagstam

  Groene beuk laagstam

  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Totaalhoogte 300 - 400 cm
  € 149,95
  Groene beuk laagstam

  Groene beuk laagstam

  • Stamomtrek 14 - 18 cm
  • Totaalhoogte 400 - 500 cm
  € 249,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

  Wij bezorgen bijna alles met een eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

  Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de wadden eilanden wordt een meerprijs gerekend. 
  Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!

  Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk. Hierover eerst overleg, er kan meerprijs voor gerekend worden.

  Kan ik jaarrond een boom bestellen en aanplanten?

  Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
  Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

  Wat houdt de stamhoogte in?

  De stamhoogte wordt bepaald op basis van de laagste taken aan de stam. Dus wanneer een boom met een stamomtrek van 6/10cm een stamhoogte heeft van 160cm, bevinden de laagste taken van de boom zich dus op 160cm. De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boom en kan dus variëren. De onderstaande correlaties dienen daarom enkel als indicatie:

  – Bomen met een stamomtrek van 6 tot 10 cm hebben een stamhoogte tussen de 160 cm en 180 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 10 tot 14 cm hebben een stamhoogte tussen de 180 cm en 220 cm.
  – Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 cm hebben een stamhoogte tussen de 200 cm en 240 cm.

  Hoe wordt de stamomtrek gemeten?

  De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

  Zijn de prijzen van bomenbezorgd.nl inclusief of exclusief BTW?

  De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW.

  Zijn boompalen en boom bevestigingsband wel nodig bij het planten van een boom?

  Wij adviseren al onze klanten om altijd bij elke boom gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband . Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat. Kiest u ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heeft u ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

  Wanneer kan ik de boompalen en bevestigingsband weghalen?

  U kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

  Kan ik ook met de vorst een boom bestellen en planten?

  Dit is mogelijk maar we raden het u niet aan. Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht u toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met u op over de beste levertijd in verband met de vorst.

  Is de totaalhoogte van een boom de hoogte zonder kluit meegerekend?

  Ja, de totaalhoogte van een boom of plant is de hoogte zonder kluit meegerekend. De totaalhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot aan het laatste reikende takje. 

  Zuilbeuk kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Wanneer je een smal groeiende boom wil hebben, dan is de zuilbeuk een goede keuze. Zuilbeuken hebben een authentieke uitstraling. Je ziet zuilbeuken vaak staan langs een oprijlaan, sloot of bij een erfafscheiding, maar hij kan ook goed als solitaire boom in uw tuin staan!

  Een zuilbeuk neemt minder ruimte in beslag dan een gewone boom. Dit komt doordat de takken omhoog groeien, waardoor de zuilboom smal blijft. Bij Bomenbezorgd.nl kun je diverse soorten zuilbeuken kopen:

  Groene zuilbeuk

  De groene zuilbeuk, ook wel bekend als de ‘Fagus sylvatica ‘Dawyck’’, is een groenbladige beuk met een smal opgaande groeiwijze. Deze boom loopt uit met frisgroen blad en later kleurt de boom met intens donkergroene bladeren. De groene zuilbeuk is een snellere groeier dan de rode zuilbeuk. De groene zuilbeuk kan een maximale hoogte bereiken van 18 tot 25 meter.

  Rode zuilbeuk

  Het blad van de rode zuilbeuk loopt in het voorjaar rood uit en wordt daarna donkerrood/violet van kleur. Door de purperrode kleuren van de boom onderscheidt de boom zich duidelijk ten opzichte van andere bomen.

  Ook de rode zuilbeuk staat heel mooi langs een oprijlaan, sloot of erfafscheiding, maar ook deze boom kan goed als solitaire boom in de tuin! De Fagus sylvatica ‘Dawyck Pruple’ groeit minder snel dan de groene zuilbeuk. Hij kan een totaalhoogte krijgen tussen de 16 en 20 meter.

  Zuil haagbeuk

  De zuil haagbeuk is een bekende zuilboom die veel wordt toegepast in de Nederlandse tuin. Dit komt doordat het een sterkte boom is die op bijna elke grondsoort groeit. De zuil haagbeuk heeft, in tegenstelling tot de groene, rode en gele zuilbeuken, vrijwel geen last van ziektes of plagen. De groene, rode en gele zuilbeuken kunnen last krijgen van (wol)luis, maar dit is niet schadelijk voor de boom!

  Net als alle andere zuilbeuken heeft de zuil haagbeuk een smalle groeiwijze. De Carpinus betulus ‘Fastigiata’ is een boom die enorm opvalt in het voorjaar. De boom geeft al heel vroeg in het voorjaar bladeren. Deze nieuwe bladeren zijn in het begin heldergroen van kleur. Naarmate het groeiseizoen vordert wordt het blad donkergoen van kleur.

  De zuilhaagbeuk heeft geribbeld blad en kartelrandjes aan de bladeren. De rode, groene en gele zuilbeuken hebben gladde bladeren zonder kartelrandjes. De smal groeiende Carpinus betulus ‘Fastigiata’ hebben we beschikbaar in laagstam en als hoogstam. De zuil haagbeuk kan een maximale hoogte krijgen van 15 tot 18 meter.

  Gele zuilbeuk

  De naam van de gele zuilbeuk zegt het al: de boom heeft gele/goudgele bladeren. In het voorjaar, wanneer de gele bladeren uitlopen, is het een prachtige vertoning. De Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’ is de meest trage groeier onder de zuilbeuken en dus erg interessant voor in de kleine tuin of een kleine oprijlaan. De totaalhoogte van deze boom ligt ongeveer tussen de 15 en 18 meter.

  Onze diverse soorten zuilbeuken zijn te bestellen in diverse formaten. Wij hebben een ruim assortiment en de kans dat je de juiste zuilbeuk vindt bij ons is erg groot.

  Zuilbeuken bestellen

  Alle zuilbeuken worden gratis thuisbezorgd met onze eigen bezorgdienst, zodat wij de kwaliteit van de bomen kunnen waarborgen tijdens het transport. Heb je vragen over de aankoop van een zuilbeuk? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2884 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh