Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2838 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Zevenzonenboom (Heptacodium miconioides)

De zevenzonenboom, ofwel Heptacodium miconioides in het Latijn, is nog een hele onbekende boom in Nederland. Oorspronkelijk komt hij uit China, waar hij pas vanaf 1980 verspreid werd over de rest van de wereld. Juist daarom is deze boom erg bijzonder en verdient hij een mooie plek in de tuin!

  • Solitaire/meerstammige boom
  • Prachtige geurende bloemen in pluimen
  • Lichtbruine afbladderende bast
  • Bijzondere, weinig voorkomende boomsoort

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Heptacodium miconioides

De donkergroene smalle bladeren van de Heptacodium miconioides trekken de aandacht in het voorjaar. De zevenzonenboom komt pas in bloei in augustus, juist wanneer de meeste bomen zijn uitgebloeid. Deze bloesemboom wordt dan bedekt met met grote witte jasmijnachtige bloemen vertakt in trosjes van 7. Door de late bloei is deze boom extra interessant voor bijen. Na de bloei krijgt deze sierheester opvallende, roodviolette bessen.

In de herfst verkleurt het loof soms naar paarsachtig groen. Vooral in de winter valt deze boom erg op. De zevenzonenboom heeft een tropische uitstraling door de drie langs elkaar lopende, roodachtige nerven op het donkergroene, gaafrandige en golvende blad. De boom is zeer winterhard maar verliest zijn blad in de winter.

De beste standplaats

De zevenzonenboom groeit het best op vochthoudende en humusrijke, maar doorlatende grond, is behoorlijk goed bestand tegen droogte en kent geen ziektes en plagen. Hoewel de soort redelijk wat schaduw verdraagt, verkleuren de vruchtjes alleen rood op zonnige standplaatsen.

Dat de zevenzonenboom meerstammig of solitair groeit, valt ook meteen op. Deze boomsoort groeit namelijk niet op stam. De boom wordt tussen de 4 en 8 meter hoog en groeit relatief breed uit. Houd hier rekening mee wanneer je de standplaats bepaalt.

Zevenzonenboom snoeien

De zevenzonenboom snoeien is niet perse nodig, maar is wel mogelijk om hem in vorm te behouden. Snoei deze boom dan in mei of juni.

Heptacodium miconioides kopen bij Bomenbezorgd.nl

Deze bijzondere boom geeft jouw tuin het hele jaar door een hoge sierwaarde! Bij Bomenbezorgd.nl hebben we de mooiste meerstammige bomen voor je klaar staan. Als je een boom bestelt, bezorgen we hem binnen 5 werkdagen bij jou in de tuin!

Verzorgingstips

De zevenzonenboom kan het hele jaar door worden aangeplant. Enkel wanneer het vriest is aanplanten niet gemakkelijk. Dan is de grond namelijk bevroren. Wanneer je deze heester in de zomer aanplant moet je er rekening mee houden dat je hem voldoende water geeft.
De Heptacodium miconioides staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Het liefst staat hij in vochthoudende en humusrijke en luchtdoorlatende grond.
Je kunt de zevenzonenboom het beste snoeien in mei of juni. Snoei alleen de kleine twijgen om de boom in vorm te behouden. Rigoureuze snoei vindt deze boom niet fijn. Gebruik om de boom te snoeien een scherpe en schone snoeischaar.
Zowel in de zomer- als wintermaanden bezorgen we de sering in een pot en binnen vijf werkdagen bij jou in de tuin.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2838 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh