Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Australische koningspalm

Het is de koning onder de palmen, zeker wanneer je deze palmen ziet in warme gebieden waarbij exemplaren te zien zijn 8 meter of hoger: de Australische koningspalm. Bij bomenbezorgd hebben wij(gelukkig) kleinere koningspalmen beschikbaar die je goed kan gebruiken als kuipplant op het terras in de zomer. Daarnaast is deze Archontophoenix alexandrae zeer goed toepasbaar als kamerplant. Door de opvallende stam en prachtige groene vederbladeren een echte eyecatcher! Australische koningspalmen worden rechtstreeks geïmporteerd bij de kweker, om onze klanten te voorzien van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs!

  • Prachtige palmboom voor binnen en buiten als kuipplant
  • Mooie stam met prachtige vederbladeren
  • Redelijk makkelijk in onderhoudt
  • Een ware koning onder de palmen

 

 

Australische koningspalm
Australische koningspalm
  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 59,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Verzorging van Archontophoenix alexandrae

Archontophoenix alexandrae is een prachtige palm die goed zou staan op elk terras of in elke kamer. Hij trekt veel aandacht door zijn schoonheid, en wij hebben enkele verzorgingstips om hem zo te houden.  Het is belangrijk om bij de aanschaf van Archontophoenix alexandrae na te denken over standplaats, water geven en bemesting.

Locatie van de Australische koningspalm

In ons klimaat is Archontophoenix alexandrae het meest geschikt als kuipplant op het terras of in de tuin. Wij adviseren deze palm binnenshuis te overwinteren van oktober tot maart/april. Als de boom buiten staat, moet hij op een zonnige plek staan. De Australische koningspalm is ook een perfecte palm voor gebruik binnenshuis. Geniet van extra sfeer en luchtzuivering in uw huis met deze prachtige koningspalm. Als u deze palm binnenshuis wilt plaatsen, is het belangrijk dat hij in de buurt van een raam wordt geplaatst, zodat hij ten minste 3 uur zonlicht krijgt.

De Archontophoenix water geven

De Australische koningspalm heeft tijdens zijn groeiseizoen (vaak van april tot september) veel water nodig. Wij raden u aan deze palm bij warm weer dagelijks water te geven. Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om de grond steeds vochtig te houden. Als de koningspalm te weinig water krijgt, zullen de bladeren vocht ontberen en zal de boom er slecht uitzien. In de winter daarentegen heeft Archontophoenix weinig water nodig omdat de palm dan niet groeit en dus minder vocht nodig heeft. Houd de kluit licht vochtig.

Bevruchting van de koningspalm

Deze palm heeft 4 tot 5 toepassingen van palmmeststof nodig tijdens het groeiseizoen om hem mooi groen te houden.

Het verpotten van de Archontophoenix

Wanneer u uw Australische koningspalm koopt, adviseren wij u deze te verpotten in een pot die 20 procent groter en breder is dan de oorspronkelijke pot. De perfecte tijd om uw Archontophoenix te verpotten is in de lente. Tot slot raden wij aan de planten om de 2 jaar te verpotten.

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruikt maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie